כמה כסף עובר לקופות החולים

jasmine38

New member
כמה כסף עובר לקופות החולים../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

האם יש נוסחה, כמה כסף להעביר לכל קופה? האם זה לפי הכמות המספרית של המטופלים בכל קופה? האם יש פרמטרים נוספים, להעברת הכסף?

גביון

New member
כמה כסף עובר לקופה?

הכסף המועבר לכל קופה מתבסס על מספר המבוטחים בכל קופה והגיל של כל מבוטח.ישנה נוסחה שנותנת לכל קבוצת גיל(ישנם תשע קבוצות גיל) מישקל שונה שעולה כמובן עם הגיל. אם לצורכי דוגמה:יש שתי קופות: באחת(קופה א') מבוטח אדם אחד בגיל עשרים ובאחרת(קופה ב') מבוטח אדם אחד בגיל שמונים אז הקופה א' תקבל תקבל 0.2 מהכסף בעוד קופה ב' תקבל 0.8 מהכסף. כלומר על פי שיטה זו קופה שמבטחת יותר קשישים תקבל גם יותר כסף. בשיטה זו מחולקים כ 95% מהכסף לקופות (בסביבות עשרים מיליארד ש"ח לשנה). 5% מהכסף הנותר מחולק לפי מספר חולים בכל קופה בחמש מחלות קשות.

jasmine38

New member
שאלת המשך - העברת כספים לקופה../images/Emo35.gif

האם קופות החולים, מקבלות תקציב נוסף, בעבור חולים המוגדרים ככרוניים ואו נכים (90% ומעלה) ואו חולים שהטיפול הבן יקר באופן משמעותי, בנוסף למבחן הגיל? * השאלה שלי באה ממחשבה, האם יש לקופה שאני מבוטח בה, אינטרס, להחזיק אותי מבוטח בה, או למרר את חיי, בכדי שאנסה לעבור לקופה אחרת.

פז פז

New member
יש תקציב מיוחד לחולים קשים-

אך לא לחולים כרוניים. קופה מקבלת תקציב משני מקורות - כמחצית הסכום מגיעה ממס הבריאות שאנו משלמים דרך המשכורת מחצית שניה מתקבלת במסגרת תקציב המדינה. בלי קשר למקורות המימון כל קופה מקבלת תקציב על פי מספר המבוטחים שלה במפתח לפי גיל (קפיטציה) בנוסף יש מספר מחלות שהוגדרו במחלות קשות (כמו חולי דיאליזה) שהטיפול בהם יקר במיוחד. עבור חולים אלו מקבלות הקופות תשלום פרטני ניפרד-לא לפי מפתח הקפיטציה. כעקרון אני יכולה לאמר בפרוש שאין לקופות אינטרס לגרום למטופל לעזוב לקופה אחרת. בראש ובראשונה כיוון שבד"כ לכל אדם חולה יש משפחה שהיא לרב בריאה. ואם הוא יעזוב את הקופה גם בני המשפחה הבריאים יעזבו עימו (בוודאי גם מכרים נוספים שיתרשמו לרעה) - ובסופו של דבר הקופה רק תפסיד מזה.

למעלה