כמה כתבות מעניינות לשבוע זה....

מתנדב

New member
כמה כתבות מעניינות לשבוע זה....

פרוש התלונן במשטרה נגד השרים פורז ולפיד ח"כ ר' מאיר פרוש הגיש ביום רביעי תלונה במשטרה נגד השרים אברהם פורז ויוסף לפיד. פרוש מאשים אותם בסחיטה באיומים והפרת אמונים, בכך שדרשו מראש עירית חיפה יונה יהב שלא לכלול את החרדים בקואליציה העירונית ולמנוע משאבים לציבור החרדי בחיפה. פרוש הוסיף בתלונתו שבציבוריות הישראלית ידוע שהמערכת המשפטית מתייחסת בחומרה רבה לשרים המתערבים מכח השלטוני שבידם בשיקול הדעת של ראשי ונבחרי העיריה... בהמשך הכתבה נכתב שראש העיר חיפה יונה יהב, לא יכל להסתכסך עם אנשי שינוי בגלל שהוא חושש משר הפנים שיסגור לו את הברזים, כפי שצוטט אחד מחברי סיעת שינוי ופורסם בכלי התקשורת.... רק תבינו מה הולך כאן שינוי מתערבת לראש העיר חיפה ואומרת להם במפורש אל תכניסו חרדים לקואליציה ולמנוע משאבים מהציבור החרדי, ראש העיר לא מוכן לגזירות האלו, אך אין לו ברירה הוא מפחד ששר הפנים יסגור לו את הברזים... ----------------------------- עוד כתבה בעניינת ביותר, תופעה: חילונים נגד קניות בשבת המאבק נגד פתיחת בתי עסק בשבת מקבל תפנית מעניינת, כשדווקא ארגוני הסביבה והירוקים פותחים במסע שמטרתו להפוך את השבת ל"יום ללא קניות" הכתבה ארוכה מאוד ואין לי את הכוח לכתוב את הכל, אבל אגיד לכם בתמצית מה כתוב בכתבה... לפני כשבועיים התקיים במרכז השל, המכון לחשיבה ומנהיגות סביבתית בתל אביב, יום עיון על "שבת ותרבות הצריכה" המשתתפים, שאינם אנשים דתיים ואינם קשורים לגופים דתיים, מתחו ביקורת על התופעה של בילויי שבת בקניונים ובמרכזים מסחריים.... הכתבה עוד ארוכה, אבל שימו לב, חלק גדול מהחילונים נגד קניות בשבת בקניונים ובמרכזים מסחריים....

iziman

New member
אני שמח שהצבעתי

בשביל שינוי , וכל מעשה כזה רק משמח אותי עוד יותר .

זה שאדון פרוש התלונן

לא אומר שזה אכן קרה. אז מה אותם חילוניים רוצים לעשות בשבת? אני מניח שהם לא מהאנשים שעובדים 12 שעות ביממה ואין להם זמן לקניות בימי חול...

lala897

New member
נראה לי שיש חילונים

שמתנגדים לקניות בשבת בגלל שזה שבת. בגלל שהם רוצים לשאיר צביון יהודי במדינה ושבת זה ה צביון ה יהודי. ויש גם הרבה חילונים שכן שומרים קצת מסורת וקניות בשבת נכללים בשמירה הזאת.

Vdrums

New member
אף אחד לא מכריח אף אחד לקנות

בשבת, רוב מרכזי הקניות האלה הם מחוץ לערים, אני לא מבין מה הבעיה?

lala897

New member
צביון זה צורה או משהו דומה, נכון?

יהודי בהקשר הזה זה מה שיהודי אמור להיות גם אם בפועל לצערי הרבה יהודים לא זה אדם מצאצאי האבות שקיבל עליו עול תורה ומצוות ושומר את המסורת. בצביון יהודי התכונתי שמירה מינימלית על המסורת- שזה דבר ראשון שבת.

יהודי הוא אדם שאמו יהודיה.

אין שום קשר למצוות\אלוהים\וכו'. ובעיני, "יהודי" לא צריך להיות קריטריון לאזרחות ישראלית. יש מספיק יהודים שונאי ישראל(המדינה), ויש מספיק לא יהודים נאמנים למדינה. אני מעדיף את האחרונים על הראשונים וכך צריך להעדיף כל אדם שקיום המדינה חשוב לו.

lala897

New member
פשוט כמעט כל הויכוחים פה

חוזרים לנקודת המוצא- מאמין או לא מאמין. ואין קטע ממש לחזור על זה שוב ושוב.

איך היהדות מגדירה "יהודי"?

"ישראל על אף שחטא ישראל הוא"-סתם תזכורת(מקווה שציטטתי נכון..).

tamarhp

New member
תזכור

שהמדינה היא לא קריטריון ליהדות. יש הבדל בין א"י (שחוצמזה היא ארץ שמקודשת לדתות נוספות, עפ"י אמונתם), שניתנה לנו מהקב"ה, למדינת ישראל. מי שתומך במדינת היהודים הוא לאו דווקא צריך להיות יהודי, וזה לא הופך אותו ליהודי. מי שנולד לעם היהודי, או מתגייר על מנת לשמור את מצוות העם היהודי - נקרא יהודי.

כמובן, המדינה איננה קריטריון ליהדות

"מי שנולד לעם היהודי"-כפי שאמרת, הוא הקריטריון(וגם השני אבל הוא לא רלוונטי). בעיני, לא יהודי הנאמן למדינה ותומך בה הוא יותר ישראלי מיהודי שלא נאמן למדינה. כל מי שטוען אחרת, טוען שיהודי עדיף על גוי מעצם היותו יהודי(במילים אחרות, גזענות).

tamarhp

New member
בעצמך אמרת את התשובה

יש הבדל בין יהודי לישראלי. יהודי נקבע עפ"י האמא, או אדם שמחליט להתגייר כדי לשמור מצוות. ישראלי הוא כל אחד שגר בארץ או נאמן למדינה. אין שום סתירה. אבל מי שיהודי אינו בהכרח ישראלי, ולהיפך.

מתנדב

New member
Knight of Darkness , דיברו על זה

גם בתקשורת החילונית, ואני שמעתי את הראיון שראיינו את פרוש, ואת השר פורז, נחכה לחקירת המשטרה ואז האמת תצא לאור....

למעלה