כמה לדעתכם יעלה ה u10?

TheRealDeal

New member
לדעתי ../images/Emo13.gif

ג'יגה - 200-220 דולר, 2 ג'יגה - 270-300, 4 ג'יגה(במידה וזה פלאש) - 400 דולר לפחות, 8 ג'יגה(שוב, במידה וזה פלאש) - 550 לדעתי, אבל לא פחות מ500$. נשמע הרבה, יכול להיות שאני מגזים, אבל ככה זה.. זיכרון פלאש הוא מאוד מאוד יקר בנפחים מעל ג'יגה, ולשלב את זה עם נגן מתקדם, רק מעלה את המחיר..

meidos

New member
שמעתי שיש לו דגם של 8 ג'יגה אבל

אבל מה לעזזל הסיכויים שדגם של 8 ג'יגה יהיה מבוסס על זיכרון פלאש?! הרי הם רוצים שבסופו של דבר אנשים יקנו אותו, לא?!

bitonano

New member
שמע.... זה העתיד חבוב...

זיכרון פלאש זה העתיד, לפחות הם יתחילו...

meidos

New member
כן אבל

העתיד נהיה זול יותר, וזכרון פלאש יקר בצורה מדהימה!!!!, אני לא מוצא בו יתרונות מלבד היותו חסין לזעזועים פלאש זה סתם הייפ

meidos

New member
מישו יכול למנות ת'יתרונות של פלאש?!

כאילו, חוץ מזה שהוא לא מכיל חלקים זזים וח** כזה, סליחה על הביטוי

salinasg

New member
פלאש

לא יודע מה בדיוק היתרונות שלו, אבל מה שאני יודע זה שפלאש חסין לזעזועים, ככה שהשיר לא יקפוץ וכל זה, והוא לא נהרס כומו הדיסק הקשיח אבל הוא יקר מאוד. זה מה שאני יודע... לא מצליח להרדם...בגרות בהיסטוריה עוד כמה שעות...

יאיר B

New member
עמידות, עמידות ועמידות

* לא מכיל חלקים זזים - פחות סיכויים לקריסה. * לא עובד על עיקרון מגנטיות - פחות סיכויים לתקלות עקב שדות אלקטרומגנטיים באזור שבו משתמשים במכשיר. * עמיד בטמפרטורות גבוהות / נמוכות יותר - יכול להיות מפועל כמעט בכל מקום בעולם. * חסין מים - נפל לך פעם נגן לאסלה? וגם עמיד בלחות קיצונית (חשבת לקחת נגן ליערות הגשם באמזונס?). * קטן הרבה יותר מדיסק קשיח - גורר בניית התקנים קטנים יותר. * צורך פחות חשמל - סוללה קטנה יותר (--> גודל פיזי קטן יותר) ועובד זמן רב יותר. * לא בטוח: פשוט יותר לייצור (אבל אחוז גדול יותר ביצור הוא בלאי - מה שגורם למחיר גבוהה יותר). בטח יש עוד יתרונות שאני לא מצליח להיזכר בהם בגלל השעה המאוחרת (למה אני בכלל ער בשעה כזו???). החיסרון הגדול ביותר שלו (ולדעתי היחידי)הוא נושא המחיר - גבוהה יותר מדיסק קשיח. אבל לפי מה שנראה כיום בשוק - הכיוון (או העתיד) הוא הפלש.

TheRealDeal

New member
צודק - פלאש מתעלה על הארד דיסק

בכל דבר, חוץ מהנפח והמחיר... חשוב לזכור שנגני פלאש עמידים במים רק אם הם לא פועלים באותו רגע.. ולפני שמפעילים אותם צריך לייבש לגמרי.

weird dust

New member
בגלל שאי אפשר להכניס לשאלות הנפוצות

אז הכנסתי לטאגליינס. בכל מקרה כשיהיה אפשר אני כבר יכניס וימחק משם. הודעה מצויינת ובאמת מסבירה למה ויפה כדאי נגני פלאש. יש לי בעיה עם הקטע הלא בטוח כי יש חברות מצויינות שבונות מכשירים משבבים סוג א' (או שפשוט לא הבנתי מה זה אומר
).

יאיר B

New member
על הקטע הלא בטוח

הכוונה שלי הייתה שיותר קל מבחינת מפעל לייצר צ'יפ מאשר HD (מבחינת אמצעי ייצור), אבל אני לא בטוח שזה נכון (מישהו יודע?). בנוגע לבלאי (ממה שאני זוכר שקראתי פעם, אם מישהו יודע אחרת אשמח אם יתקן אותי): ציפ'ים של זיכרון (ובכלל) מיוצרים על פרוסות סיליקון דקות מאוד. חורטים עליהם את המעגל שרוצים שיהיה עליהם ומכניסים לתנור בחום גבוהה, שם הם נחשפים לכימקלים שונים. לאחר מכן מוציאים מהתנור וחותכים את הפרוסה לחתיכות קטנות ע"י מסור לייזר. אחוז גדול ממה שנחתך בסוף לא יוצא תקין בכלל ונזרק לפח. לכן יש עלות גבוהה לאלו שנותרו תקינים (צריך לכסות את עלות אלו שנזרקו לפח). אבל עם הזמן אמצעי היצור נהיים יותר איכותיים ולכן אחוז הבלאי יורד מה שגורם למחיר גם לרדת (וגם בונים יותר מפעלים כי יש ביקוש רב וכולם רצים להרוויח). אגב, אותו דבר קורה גם עם מסכי LCD: יש בלאי גבוהה ביצור שלהם (פיקסלים מתים) ולכן אלו שיוצאים תקינים עולים ביוקר. אבל טכנולוגיית היצור מתקדמת וכיום המסכים יותר זולים (ואני מאמין שהמחירים ימשיכו לרדת). אני מצרף שני קישורים מהויקפדיה בעברית ובאנגלית (יותר איכותי) שמסבירים קצת את הצד הטכני של זיכרון ההבזק. כמו תמיד בויקפדיה, אם מישהו יודע דברים שלא כתובים שם הוא יכול לערוך את העמוד.

weird dust

New member
גם לדעתי קל יותר לבנות אותם

בסך הכל צ'יפ (שבב) לא משהו מורכב או מובנה מידי כמו דיסק קשיח שיש צורך במחט בהרכבה שלה ובעוד דברים.

TheRealDeal

New member
זה לא הם מתחילים..

IAUDIO התחילו כבר, ואפל לפי דעתי יוציאו את השאפל לפני הU10... מי יוציא נגן פלאש 8 ג'יגה ראשון? זה כבר שאלה של מתי יפתחו את זה... ולדעתי אייריבר תהיה ה-י-ח-י-ד-ה שתוציא את זה.. כי זה לא משתלם לאף צד.

orimaor

New member
אני חושב שאתם טועים

קודם כול הפלאש הכי גדול שיש בנגן קיום זה שני ג'יגה קודם כול יצאו נגני 4 ג'גה ואם ירצה האל הטוב אחרי זה יצאו ה8. דבר שני אני דפקה חושב שהראשונים שיוציאו זכרונות פלאש כאלה הם חברות כרטיסי הזיכרון(סאנדיסק וכו...) כי זה מה שהם עושות. כי זה מרכז ההכנסה שלהם וסביר להניח שחברות הכרטיסים גם מובילות במחקר ופיתוח של כרטיסים כאלה שוב(כי זה מקור ההכנסה המרכזי שלהם ). לכן קשה לי להאמין שIRIVER יהיו הראשונים לצאת עם זיכרון פלאש כזה וקשה לי עוד יותר להאמין שגם אם הם יצאו הם יהיו היחידים.

weird dust

New member
כמה דברים

מיקרודרייב 4 ג'יגב עד 6 ג'יגה בכל הנגנים הידעוים מיוצרים ע"י היטוצ'י. נגנים גדולים יותר הדיסק הקשיח מיוצר ע"י טושיבה. וככה זה גם בשבבים. מישהו מפתח ומישהו קונה. הכל יצא השאלה מתי. פעם כשהיה 6 מגה דיסק קשיח מישהו מאיתנו חדש שיכול להיות 120 ג'יגה? 6 מגה זה היה מדהים. (אני זוכר כשהגיע מעבד פגום שנפלה לו רגל על השטיח - ואז היה צריך לחפש לילה שלם
).

למעלה