כמה להאכיל את הנחש

shirili

New member
כמה להאכיל את הנחש

לדעתי צריך להעלות לאנשים שמגדלים נחשים את המודעות על כמות המזון לנחשים. לדוגמא נחש יכול לאכול כמות של עכברים או כל מזון אחר כמעט לפי אורכו ואנשים שלא מודעים לזה ממש מרעיבים את הנחשים שלהם. יש לי לדוגמא קינגים בייבי שאוכלים 5 ולדות וזה לא הרבה. הם אוכלים כל שבוע כמות כזאת. יש לי עוד נחשים באורך של כ- 40 ס"מ והם אוכלים לפחות 4 עכברים וזה לתוי בסוג הנחש.

שלום שירילי

למינים שונים של נחשים יש דרישות שונות חשוב לזכור את זה. אבל דבר אחד מתאים ברוב המקרים וזה שעודף אוכל גורם לעודף בשומן במיוחד בנחשים שלא עושים מספיק פעילות ועלול גם להוביל להתפחות פיזית לא טובה. יש נחשים שגדלים מהר כשהם מקבלים הרבה אוכל וזה לא יזיק להם אם יפסיקו בשלב זה או אחר עם האכלת היתר הזאת, לעומת זאת יש כאלו שזה יפגע בהם לתמיד. לקינג סנייק באורך 60-70 ס"מ 2 עכברים בגודל מתאים זה מספיק. חשוב להכיר את מין הנחש ולקרוא טוב טוב עליו לפני שרוכשים אותו ולא צריך לפוצץ אותו באוכל כדי שיגדל מהר הסיכוי להפסד גדול מהסיכוי לרווח בטווח הארוך. אין בטבע נחשים ממש שמנים בגלל אוכל יש להם מבנה טוב אבל לא שמנים ואין סיבה שאלו שחיים בשבי יראו כמו הבעלים שלהם בניגוד למה שחשבו לפני הרבה שנים שמן לא מעיד על בריאות (רק בקוטב שומן זה יתרון). סתם כדי לתת דוגמא יש לי מטבעון מלכותי שקניתי כשהוא היה באורך של כ65ס"מ בתוך שנה הוא הגיע לאורך של מטר ארבעים כשהוא אוכל עכבר בוגר אחד בשבוע. והוא לא היה רזה והוא עכשיו באורך של מטר שמונים ואוכל בערך חמישה אפרוחים פעם בשבועיים. לסיכום צריך לדעת מה עושים אוכל זה מאוד חשוב אבל זה גם יכול להיות מאוד לא בריא בכמויות לא נכונות.

batz750

New member
יש לי פיתון בורמזי ואני מאכיל אותו

אני מאכיל את הפיתין שלי (אוזה) פעם בשבוע 5 חולדות גדולות והיא מרוצה אוזה מנשילה לי את הנשל שלה בפעם בחודש חודש וחצי היום האורח שלה הוא מטר שבעים.

naja

New member
העלאת המודעות?.

שירלי שלום. קראתי את שתי התגובות שלך בנושא האכלת נחשים(פה ובשירשור של המיתכדר) ואני חייב לומר לך שאת טועה ובגדול. את ממליצה לאנשים לפטם\לפוצץ את הנחש במזון וזו טעות חמורה. זה נכון שנחש יכול לאכול טרף במישקל גופו אבל בשבי הנחש כמעט ולא מבזבז אנרגיה ולכן הנזק שיגרם לו הוא עצום. דבר ראשון הוא יגדל באופן מואץ, דבר זה יביא לגדילה לא פרופורציונאלית של איברים פנימיים(מכירה את עיקרון כבד האווז?) וזה יגרום למותו בגיל צעיר ובנוסף מערכת החיסון שלו תהייה חלשה יחסית. את מוזמנת לדפדף לעמוד הראשון בפורום ולחפש קישור ששמתי לפורום בפורטל קינגסנייק שם עסקו בסוגייה הזו לעומק. נחשים בשבי צריכים לאכול כמות מזון סבירה לגודלם ולגילם ובתדירות סבירה. המלצה כמו שלך לתת 5 ולדות לקינג בייבי פעם בשבוע היא המלצה גרועה ואני ממליץ לחברי הפורום להיתעלם ממנה.

למעלה