כמה להקציב ללינוקס מתוך 20 גיגה

cmand

New member
כמה להקציב ללינוקס מתוך 20 גיגה

אם הלינוקס שאני יתקין (רדהט 7.2 וג´ינום) יעבוד טוב כמובן יעבוד עם ADSL ויהיה לי IRC ו- ICQ ותוכנת צריבה ודפדפן כמובן ועברית! אני לא כל כך יצטרך להיכנס לוינדוס.. אלה אם חבר שלי יבוא להתקין איזה משחק ולשחק (אני לא ממש גיימר) ככה בדרך כלל אני לא יכנס ללינוקס אני רוצה את כל ה MP3 שלי (זה לא יותר מ 2 גיגה) במחיצה של הלינוקס בקיצור! כמה להקציב לוינדוס וכמה ללינוקס (אל תגידו לי חצי חצי כי בכל מקרה אני צריך לעשות מחיצה של 300 ומשהו מגה ועוד מחיצה של 20 מגה בערך... קבצי מערכת או משהו לא יודע בדיוק.. ככה הרדהט דורש בהתקנה) וזהו בעצם... cmand

Rul3R

New member
אני הייתי..

...מקציב ללינוקס 6 ג´יגה בערך, את המפ3 וכל שאר השטויות אין סיבה שתשים במחיצה של הלינוקס, לדעתי עדיף לעשות מחיצת FAT שעליה יהיו שירים וסרטים וכל מיני דברים בסגנון והיא תיהיה משותפת גם ללינוקס וגם לווינדוס.. וככה יוכלו לגשת אליה גם מהווינדוס וגם מהלינוקס. אבל זה תלוי במה שאתה הולך להתקין על הלינוקס, מה אתה הולך לעשות איתו.. לדעתי 6 ג´יגה אמורים להספיק, התקנה מלאה היא 2 ג´יגה אם אני לא טועה ואז ישארו לך 4 ג´יגה פנויים שזה מספיק בהחלט לדעתי.

cmand

New member
לא הבנתי פה משהו

מחיצת FAT32 זה של הוינדוס 98 איך היא יכולה להיות נגישה גם לוינדוס וגם ללינוקס ? או שאתה מתכוון שכל פעם שעולה הלינוקס אני יכתוב בטרמינל mount /dev/hda1 /c וזה יעשה לי תיקיה בשם c עם כל התיקיות של הוינדוס ומשם אני יריץ את השירים ?! דרך אגב - יש דרך שה mount יהיה תמיד ולא כל פעם שהלינוקס עולה אני צריך לרשום את זה ?

mavor

New member
תקרא את החומר

על FSTAB ותמשיך מישם בכול הפצה יש כלים לAUTOMOUNT ב BOOT נדב

הראל

New member
כמה עולים מכנסיים ליתום ../images/Emo61.gif ../images/Emo35.gif

או שאלה דומה - איזה אופנוע לקנות ? אענה לך בתשובתו הרגילה של הפוליטיקאי הידוע שמעון פרס : לא זו השאלה
השאלה היא - מה אתה רוצה לעשות עם המכונה הזו
ולמעשה לפי מה שתשיב לעצמך, לפי זה תתכנן את מרחב הדיסק הרצוי. אבל, עם זאת, יש לי בכל זאת עצה קטנה. אם אתה "מתחיל" תתכנן עבור הלינוקס מרחב דיסק של כ- 8 גיגה וזאת בגלל שבוודאי, בתור מתחיל תרצה לנסות את כל ה- "מעטים הגרפיים" הקיימים ואת כל האפליקציות. כל שפות התכנות וכל השרתים הקיימים. בקשר ל- MP, רצוי אולי דווקא לשים אותו ב"פרטישן" של FAT32. כדי שתוכל לגשת אליו גם מ"מיקרוסופט" הלינוקס יודע לגשת ל- FAT32 ולעבוד איתו. ועוד בקשר לסוגים של "פרטישנים" - זכור ! לא רצוי להיכנס ל"פרטישן" של NTFS. וזהו. מקווה שעזרתי. שבת שלום

למעלה