כמה מוזר...

TheIllustrator

New member
כמה מוזר...

אתם לא חושבים שכעיר, לרמת-גן יש גובהי גורדי שחקים מאד יוצאי דופן!? איפה עוד, לעזאזל, תמצאו עיר עם מגדל של 244 מטר(ענק! נכלל כיום בין ה-100 הגבוהים בעולם), ועוד מגדל של 170 מטר, אבל זהו!? איזו מין בדיחה זו!? אחרי 4 גורדים בר"ג בעלי גובה של מעל 100 מטר, כל השאר הם כבר באמת מאד נמוכים! איזה תכנון עירוני מוזר, ואני חייב לציין שאין לך אף אח ורע בעולם כולו. אם יש בעיר גורדי שחקים - אז יש הרבה!(ואין "קפיצות" של 130 מטר בין מקום ראשון בעיר, למקום שלישי - כאשר מקום שלישי אפילו לא ממש נחשב לגורד שחקים!) ואם אין גורדי שחקים - אז אין... אבל מה בדיוק הולך ברמת-גן!? טוב, שיהיו בריאים.

oren*

New member
בוא נזכור רק שהקפיצה האמיתית לגבי

גורדי השחקים התרחשה בשנים האחרונות. האם עם כל המיתון והמצב הנוראי של המשק בישראל, גורד שחקים שעומד בקריטריון בינלאומי יעזור במשהו? לחצי מיליון מובטלים זה לא ממש משנה עוד קומה פחות קומה - הם רוצים מקומות עבודה וכסף לילדים שלהם. את השאלה הכי מוזרה לא שאלת - איך זה שגורד השחקים הגבוה בישראל הוא בניין מגורים ולא מגדל משרדים, והרי ישראל היא מספר אחת בעולם מבחינת חברות ההיי טק והסטארט-אפ, ראוי שיהיו בה מספר מגדלי משרדים בגובה 150 מטר ומעלה (במקום קריית היי-טק עם בניינים בגובה 5 קומות בראש-העין). אבל זה תכנון אורבני דפוק, בלי רכבת קלה, בלי שירותי הסעות מסודרים כמו בארה"ב, בלי כבישי גישה נוחים. אני לא רואה קשר בין גובה של בניינים ובין תכנון עירוני מוזר - אולי יותר מוזר שבניו יורק כל הזמן חשוך גם כשיש שמש כי גורדי השחקים מסתירים אותה.

wakshlak

New member
לא כל כך מוזר ש...

שבשער העיר יש מגורים. קודם כל רובו הוא לא מגורים אלא משרדים. אני דווקא רואה את עתיד הגורדי שחקים יותר לכיוון המגורים, כי יש עודף עצום של משרדים ריקים בארץ, במיוחד עם המיתון היום. מי צריך עוד 10 מגדלים של 150 מטר של משרדים? בניגוד לזאת, בנייה לגובה למגורים יכולה להיות הצלחה - ראה את מגדלי תל אביב ומגדלי צמרת שבכלליות חוצים את המיתון וכן מצליחים. אני רואה בזה עתיד גדול (ראה את הונג קונג למשל...) בקשר לתחבורה - אנחנו באמת מדינת עולם שלישית. בטח עוד 10 שנים יגידו שוב שמאשרים את הרכבת הקלה/תחתית באזור גוש דן אחרי שאישרו אותה גם לפני שבועיים... (כמו הסיפור עם מגדל אגד...). אסף.

TheIllustrator

New member
../images/Emo21.gif

ללא ספק - העתיד חייב להיות גורדי שחקים של מגורים, או לפחות של שילוב מגורים ב-50% מהמגדל. אין סיבה או צורך אמיתי בעוד שטחי משרדים באזור גוש דן, כיום. יש להעביר משרדים מתוך הערים(ת"א, ר"ג וכיוצא בזה), אל גורדי השחקים, ולהשתמש בשטחים המפונים לבניית מבני מגורים יעילים ואסתטיים מאלה שבנמצא כיום. דוגמתו של אסף להצלחת פרוייקטים - מגדלי ת"א ומגדלי צמרת, רק ממחישה צורך אמיתי זה בגורדים למגורים. (ולק כולם חייבים להיות מלאים בדירות יוקרה, אפשר גם דירות זולות יותר... אם כי לא "שיכוני פועלים"!
) אגב, מישהו יודע האם מכרו כבר את כל הדירות בסיטי טאוור? (אולי לעוד אנשים, מלבד צביקה "שיער הערווה" פיק, ענת "אני לא פוזלת" עצמון, רות "הכבשה" גונזלס ודן "שרמנטי גזר" תורג´מן?)

danezeq

Member
עד כמה מגדלי ת"א וצמרת מצליחים?

סיפרתי לכם כבר שאני מת על המגדלים האלה הם מצליחים? מאיפה המידע? אם כן, אז למה התעכבה בניית המגדל השלישי בצמרת? ולמה מתעכבים עוד 2 מגדלי ת"א?

TheIllustrator

New member
מצליחים 8.73

אני לא מבין את השאלה "עד כמה" הם מצליחים, אבל בהתייחס למחיר הדירות, מספרן, המיתון והפיגוע בתאומים, הם אכן מצליחים - כלומר, אנשים רוכשים שם דירות. כמו-כן, קראתי כי מכרו כבר את כל הדירות בסיטי גייט(!) - עוד סימן הצלחה לדירות בגורדים! מדוע אתה אוהב את מגדלע ת"א? בעוד מגדלי צמרת אכן מרהיבים, מגדלי ת"א מאד לא מושכים ומשעממים. המגדל השלישי של צמרת לא מעוכב - הוא תוכן להבנות לאחר הזוג הראשון, ובאמת כבר החלו לבנות אותו. (אנני יודע אם הוא יהיה יותר גבוה, לפי התוכנית המקורית- אפשר רק לקוות) כך גם לגבי מגדלי ת"א. הזוג השני תוכנן כחלק ב´ של הפרוייקט, ולמיטב ידיעתי והבנתי, הוא כבר יצא לדרך. צפה לת"א גבוהה יותר, כבר בתוך שנתיים שלוש.

oren*

New member
מגדלי תל אביב מאוד לא מושכים

ומשעממים - נכון מאוד
אבל הם מתאימים לנוף בו הם נמצאים - זה בעייתי קצת לא? כמו שאמרתי קודם - נשאיר את העיצוב המותאם סביבתית לבניינים בגובה עד 6 קומות. גורדי שחקים צריכים ייחוד, צריכים לבלוט, צריכים ברק ואלמנטים מעניינים. לא הגיוני שיהיו ארבעה מגדלים בעלי מבנה כל כך משעמם ומלבני (כמו לגור במערה
) - חרא של עיצוב.

wakshlak

New member
מצליחים טוב מאד

לפי מה שקראתי אחוז המכירות גבוה יחסית לתקופה כיום. רק בשבועיים האחרונים נקנו 4 דירות במגדלי תל אביב. אכן, התחילו כבר לבנות את המגדל השלישי של צמרת ואת שלב ב´ במגדלי תל אביב (שניים זהים נוספים). מתקדמים למרות הכל... אסף.

fireman

New member
הבעיה היא

שראשי ערים חושבים על מטרה בלי הדרך.... במתמטיקה חשובה הדרך יותר מהתוצאה...ככה המורים אמרו בד"כ.... אבל כולם שם (ראשי הערים) רוצים "לגעת בשמים" בלי לחשוב יותר מידי ומה שנוצר מכך זה "קוץ" בגובה של 245 מטר באמצע רמת גן בלי שום קשר

TheIllustrator

New member
צודק בהחלט!!! ../images/Emo69.gif

חרף חיבתי העזה כלפי הסיטי גייט, הוא מאד בולט ויוצא דופן ביחס לסביבתו, ונראה כמעה כ"נטע זר". יתר על כן, ללא ספק אין כיום תשתית תחבורתית נאותה באיזור הבורסה, היכולה להצדיק פרוייקט כה גדול(או מספר פרוייקטים שכאלה), בעל כמות כה רבה של נפשות אשר יעבדו\יחיו במגדל. ניתן רק לקוות שלא ייוצר עומס רק מידי בנוסף לזה הקיים, וכן שעריות ת"א ור"ג ישכילו לפתח מערכת בפועל תחבורתית יעליה בזמן הקרוב! (ולא לאשר ולאשרר תוכניות קיימות, חדשות לבקרים!)

oren*

New member
ומה אני אגיד לך, סיטי טאוור ממש

מתמזג עם הסביבה שלו
לקחנו עיר שמאתיים שנה היו בה רק מבנים של ארבע קומות, תקענו בתוכה מגדל של 67 קומות - וציפינו שהוא יתמזג בנוף כאילו לא רואים אותו בכלל? צריך לנשק את הרגליים של האדריכל שלא עיצב אותו לפי הסביבה בה הוא ממוקם (מפעל עלית המתקלף בגוונים של צהוב-חום וצומת עלית הפקוקה והמסריחה מזיהום אוויר). מי יתן ובמגדלים הבאים יתפרעו עוד יותר, עם זכוכית, פלדה, קשתות, מראות, עמודי מתכת וחיפויי אלומיניום - כל המרבה הרי זה משובח
לדעתי פרוייקט צמרות למשל הוא אחלה התפרעות שבעולם, כל קומה שונה מהשניה, חלק מהקומות בולטות החוצה או שקועות פנימה - המקום המושלם לגור בו ואני בהחלט מחזיק אצבעות שהמגדל השלישי יהיה גבוה יותר מהשניים הקיימים.

TheIllustrator

New member
לאורן!!!../images/Emo5.gif ../images/Emo5.gif ../images/Emo5.gif ../images/Emo5.gif ../images/Emo5.gif

אורן - תזהר!!! אם אני שומע אותך עוד פעם אחת מלכלך על הסיטי טאוור, אני לא יודע מה אני עושה!!!
הסיטי טאוור מושלם!!!(שלא לציין את צביקה פיק! LOL) ועכשיו ברצינות, אני בהחלט מסכים שחוסר ההשראה האזורית על עיצובו של הסיטי גייט היא חיובית ביותר(!),
אבל אני ממש לא דברתי על העיצוב שלו כ"מוזר" אלא על הגובה החריג... הוא ממש מפלץ עירוני ביחס לצומת עלית(בניינים של קומותיים ושליש
), וגם ביחס לבורסה. עם זאת, אתה יודע שאני בעדו ואוהב אותו.
אני לא ממש חושב שמגדלי צמרת הם כ"כ מוזרים? אם אתה מתבונן בהם, אתה רואה שבעיצוב יוצא הדופן(והנאה מאד), יש הגיון רב - הן מבחינת תכנון למגורים, והן מבחינה ארכיטקטונית. בכל מקרה, פרוייקט מגניב.

danezeq

Member
צמרות = צמרת!

אל תתבלבל! כי ישנו פרוייקט של רבי קומות בהרצליה ששמו "צמרות" אגב השם מגדלי צמרת בא מהשם של השכונה "שכונת צמרת" אני כמעט בטוח למרות שחשבתי ששם השכונה הוא גבעת עמל בקשר לשער העיר, נו אז מה רע? מגדל גבוה בצומת מכוערת - זה מצויין! זה "מייפה" (אפשר להגיד ככה?) את הצומת!

למעלה