פחד ומבוכה
חשבתי עוד על השאלה שלך/שלי. וגיליתי שבעצם יש פה שני נושאים. אצלי, לפחות. החיבוקים של הנסיכה מפריעים לי יותר ברמת המבוכה מאשר ברמת הפחד. דוגמא: היא באה אלי לעבודה ובמסדרון חייך אליה המנהל של המנהל שלי. היא, בלי לחשוב פעמיים, קפצה עליו, חיבקה אותו, ודרשה שיניף אותה לתקרה. פעם ראשונה שהם נפגשים, אבל מה זה חשוב? הוא "חבר של אמא מהעבודה", אז הוא בטח חבר גם שלה. זה היה מביך. אבל לא גרם לי לחשוש לשלומה. דוגמא אחרת: אנחנו במאפיה, קונות לחמניות. המוכר שואל אותה, "רוצה משהו טעים?" והיא בהתלהבות "כן!" ורצה אחריו למדף של הנשיקות-קצף. זה היה מפחיד. לא בסיטואציה הספציפית הזו, כי הייתי שם איתה, והמדף היה שני מטר מאיפה שעמדתי ובקו ראייה ישיר. אבל עצם הנכונות שלה ללכת עם כל אחד שמציע לה ממתק, זה הרי הדבר הראשון שאנחנו אמורים ללמד אותם להיזהר ממנו! כלומר, מה שמפחיד אותי זה לא החיבוקים, אלא האמון. ולכן מבחינתי לא יעזור להגיד "לא מחבקים בלי רשות" או "לא מחבקים את מי שלא מכירים". כי זה אולי שיעור בנימוסים, אבל לא שיעור בזהירות. ואיך נותנים שיעור בזהירות, שגם יקלט, בלי לעשות לילדה סיוטים? לא יודעת. ניסיתי פעם. בנסיון להסביר לה למה אני לא רוצה שתצא מטווח הראייה שלי, סיפרתי לה על מקרה שקרה ברעננה לפני כמה זמן. ילדה אחת חיכתה מתחת לבית לאבא שלה. הכמה דקות שהיא היתה שם לבד הספיקו לאיזה סוטה לחטוף אותה. אני קצת השתפנתי ורק אמרתי לנסיכה שאותו איש רע הרביץ והכאיב לילדה, ולא פירטתי... הנסיכה שאלה, "הילדה לא בכתה? היא לא צעקה שכואב לה?" אמרתי לה, "בטח שהיא בכתה." הנסיכה שאלה בתדהמה, "והוא לא הפסיק?" אמרתי, "לא, הוא לא הפסיק. הוא דווקא שמח. יש אנשים שנהנים כשכואב לאחרים." היא קיבלה את זה. כנראה. חודשים אחר-כך שמעתי אותה מספרת את הסיפור הזה לחברה שלה, בתור הסבר למה אסור להתרחק מאמא. אבל לא נראה שזה גרם לה לסיוטים, או הפחית מרמת הפתיחות והידידותיות הכללית שלה כהוא זה. למרבה הצער, זה גם לא עוצר בעדה לברוח מטווח הראיה שלי מדי פעם, כשהיא מתלהבת. אולי אני לא יודעת לספר מספיק מפחיד. מצטערת, יצא ארוך ומבולבל, מקווה שהבנתם משהו.