כמה מזמורים סורים קצרים

Thoma

New member
כמה מזמורים סורים קצרים

בחיטוט בחומרים ישנים בבית מצאתי דיסק עם כמה מזמורים בסורית-ארמית (Syraic) השפה הליטורגית של הכנסייה הסורית אורתודוקסית (שלמעשה נמנת עם הזרמים המונופיזטיים, כמו הקופטים והאתיופים). השפה הסורית (שהיא בעצם דיאלקט של השפה הארמית) הייתה שפה מדוברת זמן רב במזרח התיכון, עד שהומרה בתהליך הדרגתי בערבית (ויש לציין שבכל תקופת השלטון המולסמי באיזור נמשכה להיכתב ספרות עשירה ומעניינת בשפה הזו) זו גם הייתה שפת התפילה של הכנסייה המארונית, אני חושב שהיום רובם מתפללים בערבית. (למרות שהבנתי שקיימת קבוצה בכפר בירעם שמנסה להחיות את השפה הזו, הם קוראים לעצמם "ארמים" ולא מזדהים כערבים, הם מתפללים בארמית-סורית וגם משמרים ספרים עתיקים בשפה הזו, יישר כוח!!!) והכי חשוב - זו כנראה השפה הקרובה ביותר לשפתו של האדון ישוע :) העלתי כמה דוגמאות לרשת. http://www.2shared.com/file/4374153/81cded15/aboun.html = http://www.2shared.com/file/4374170/2af2de2d/altoure.html = http://www.2shared.com/file/4374192/5a7f928f/enoafrem.html יש לי איפה שהוא תפילות שלמות גם נדמה לי, אם זה מעניין מישהו אני יכול להעלות עוד דברים.
 
תודה רבה תומא, מאוד יפה ../images/Emo24.gif

ותודה על המידע. בכנסייה המארונית עדיין מתפללים בשפה זו (קדישא קדישא... לא זוכרת מה ההמשך
) אבל הרוב נאמר בערבית. אשמח לעוד תפילות כאלה, רק חבל שאין תרגום, ניסיתי לחבר לערבית אבל לא הצלחתי להבין
 
אגב, אני לא מצליחה להעלות קבצי MP3 לפורום!

אז אפשר לעשות את זה דרך האתר 2shared??? אני לא צריכה להירשם או ליצור שם משתמש????
 

Thoma

New member
לא, אין צורך :)

את פשוט נכנסת לאתר ומעלה מה שאת רוצה. יש לי מילים לשירים, אני 90 אחוז בטוח שהכתב הוא ערבי, אני לא בטוח אם התרגום הוא מילולי. אם במקרה זה בכלל הכתב הסורי (שמאוד דומה לערבית, בגדול אני יודע להבדיל ביניהם, אבל יש forms שכותבים אותם מאוד זהה) אז אני מתנצל מראש :) http://www.2shared.com/file/4374443/9e1d1ebf/aboun_text.html = http://www.2shared.com/file/4374451/69084ed2/altoure_text.html = http://www.2shared.com/file/4374454/1962ba5d/enoafrem_text.html אגב, לא ציינתי שמדובר בניב הסורי המערבי, כלומר הסורית שדיברו בה בלבנון, סוריה, וחלקים מטורקיה. קיימת גם הסורית המזרחית, שהייתה השפה של הנוצרים הנסטוריאנים בעיראק, שהיום מכנים עצמם אשורים (וגם את השפה, ולפעמים משתמשים בשם ניאו-ארמית) אני אבדוק אם יש לי עוד חומרים להעלות :)
 
שוב תודה, למרות שזה לא ערבית ../images/Emo9.gif ולא הצלחתי

לקרוא.. מותר לי לשאול מאין לך מידע כה נרחב אודות הזרמים המשיחיים במערב??
יעני למדת את זה במסגרת אקדמית? או פשוט ידע כללי שאספת באופן פרטני?? מתנצלת מראש אם אני intruding
רק עניין אותי..
 

Thoma

New member
זה כתוב בסורית מסתבר

סורי :) אני מאוד אוהב ומעריץ את המסורת הנוצרית המזרחית, על כל זרמיה וגווניה. הידע שלי הוא בעיקר מקריאה, למרות שגם לקחתי קורס במסגרת הלימודים על האימפריה הביזנטית. מה שמאוד משך אותי להתעניין בכנסייה הסורית ובתרבות שנוצרה מתוכה זה הסופר הגאון Bar Hebraeus בן המאה ה-13, שהיום לדעתי כמעט ואינו מוכר (הוא כתב גם בערבית וגם בסורית) יש ספרות עשירה מאוד בשפה הזו שהיום כמעט ואינה זוכה לתהודה וזה חבל, והרבה מאוד כתבים היסטוריים מחכים לצאת לאור.
 

lion 7

New member
הרבה חומר תורגם מהמערב לתרבות

/tapuzforum/images/emo13.gifבמיוחד הפילוסופיה ותרבות יוון, על ידי הסריאנים.. משקלם רב מאד גם במעבר החומר זה לערבית והגישה האפלטונית של הרבה פילוסופיה או כל השפעה מערבית בזמנו נתרמה על ידי אבותינו , בלבנון היה לעם המרדה שמוצאו מהרי טורקיה ,שהתמזג באוכלוסיה המקומית משקל רב במניעת המשך הכיבוש הערבי מוסלמי אמואיי , ואף ביקשו מס מהערבים הכובשים לבל יעשו להם צרות , על חומר מענין אפשר להרחיב בסוף השבוע כאשר אתפנה מול המחשב , עם המרדה שהם המרונים בלבנון ומוצאם נכתב כאן בפורום ..
 

lion 7

New member
זאת שפת אבותינו הסריאנים

|במאה השביעית השפה הערבית למרחבי המזרח הסריאני ובמיוחד בסוריה (מהמילה סריאן) , שפת האדון היא סיריאנית , מה גם יש הרבה מלים שחדרו מהשפה הסריאנית ארמית , בקישורי הפורום ישנו תקצית על הלהגות הארמיות ,כדאי לדעת , כדאי ללמוד על פי דברי האב גורג רחמה אחד ממחי השפה הארמית בלבנון סוריה ועירק וישראל , אנו לא מונופוזים , אולם הכנסיה זאת היא ותיקה במזרח והיא נכחדת בגלל סיבות רבות ... התפילה זאת דומה לשירים שהעלינו מהכנסיה האשורית והכלדנית.. תודה רבה על התראתיל.
 

Thoma

New member
זו גם השפה של אבותינו :)

הסורית זו בעצם השפה הארמית, היא רק התפתחות יותר מאוחרת שלה. גם יהודים במזרח התיכון דיברו את השפה הזו, וחלק גדול מהכתבים הדתיים, כמו התלמוד, משלבים טקסטים בארמית. (התלמוד הבבלי יותר קרוב לארמית של הכנסייה האשורית והתלמוד הירושלמי לארמית של הכנסייה הסורית אורתודוקסית, בהשוואה גסה) שבאו הערבים אז בהדרגה הערבית תפסה את מקומה. אצל הנוצרים הסורית המשיכה להיכתב כי היא הפכה לשפה ליטורגית, לשפת התפילה בכנסיות. הפטריארכיה של אנטיוכיה, מה שנקרא היום הכנסיה הסורית אורתודוקסית, מרדה בקונסטנטינופול כי הם לא הסכימו לקבל את ועידת כלקדון, לכן גם שהערבים הגיעו למזרח הם התקבלו שם יחסית ללא התנגדות, הם נראו כמי שמסירים מעל הכנסיות המזרחיות את העול הביזנטי. היום התיאולוגיה הזו כמובן דיי חסרת משמעות, רק ציינתי שהיסטורית הם היו מונופיזיטים.
 

lion 7

New member
הארמית הישנה והחדשה

היתה בעלת מבטאים שונים ,אינני מול המחשב . אולם יש שפת צפון ישראל ולהג הדרומי , מערבית ומזרחית , להג או מבטא היהודים בארץ שונה מהסריאנית ,אשורית כלדנית ,סובה ,וארם מעכה ואחרות הן רק מראה על שכיחות השפה במבטיה במזרח התיכון , כדאי לקרוא בקישורים על השפה הארמית שממנה לקחו הערבים הנבטים (מאוחר יותר ערבים נוצרים) את יסודות הכתב הערבי מהארמית בצורתו המרובעת בהתחלה ..ישר כח על הידע אחי תומא ,והידע שלך על הכנסיה הראשונה מרתק ולמדים אנו ממך. זאת ועוד הביזנטים מניקיא רדפו לתקופה מה את המונופיזים במיוחד הקופטים..
 

Thoma

New member
תודה על מילותיך הטובות :)

איפה נמצא הקישור שהזכרת? על השפה הארמית ולהגיה. לגבי הספרות - מה שתיארת בהודעה למעלה, על התרומה של הנוצרים במזרח להעברת הידע של התרבות הקלאסית לציבליזיציה המוסלמית והמערבית, זה נכון מאוד, בלעדיהם כל זה לא היה יוצא לפועל. אני התייחסתי לספרות סורית שלא זוכה היום ליחס כמעט, גם לספרות שנכתבה אפילו אחרי המאה ה-13, עד העידן המודרני.(אנשים חושבים שהספרות בסורית ירדה מגדולתה אחרי המאה ה-13, התקופה של בר-הבראוס שהזכרתי) זו מסורת ספרותית מאוד עשירה (שהצמיחה כמה סופרים גאונים ממש), אבל מספר החוקרים העוסקים בה דיי זעום. יש כמה מכוני מחקר באירופה שמתכננים להוציא לאור כתבים של סופרים סורים יותר מאוחרים (אחרי ימי-הביינים) אבל זה עוד יקח זמן, ואני בספק אם זה יגיע לתודעה של הרבה אנשים.
 
למעלה