כמה מחשבות וסקרים

כמה מחשבות וסקרים

אני באה היום בחפירה קטנה (שמעסיקה אותי הרבה) אז אתם לא חייבימות לענות

1) שאלה די היפוטתית: אם לא היה מושג של מגדר בעולם בכלל, הייתם מרגישיםות צורך להגדיר את עצמכם כגבר או אישה? או פשוט להיות מי שאתם? או במילים אחרות, ההגדרה שלכם את עצמכם כגבר/אישה היא רק לצורכי החברה או שהיא משמעותית בשבילכם גם?

2) אתם/ן תופסימות את הגוף שלכם כמשהו מושך? סקסי? אני מדברת בעיקר על הנקודה שבהבדל בין גבר לאישה: מקובל שהגבר פחות רואה את הגוף שלו כמשהו מושך אלא יותר את ההתנהגות שלו, לעומת אישה שמקובל שרואה את גופה כמשהו מושך או לפחות רוצה לראות

3) ג'נדרקוויר הוא בעצם אדם שמכיל בתוכו שתי זהויות שונות של גבר ושל אישה. האם לדעתכם/ן יש מצב שתתקיים סינתזה בין הזהויות למשהו חדש, שנוצר דווקא מהדיאלוג בין שתיהן? הנה ציטוט של אחד הפילוסופים(בהקשר אחר) : " כח יוצר נטוע באנטיתזה: הסתירה מפרה את הישות , הניגוד מחדש מעשי בראשית, השלילה בונה עולמות וההכחשה מרחיבה ומעמיקה את התעודה". אתם מזדהימות עם הדברים ?

4) האם אתם מזדהימות עם המושג אנדרוגינוס?

lily kane

New member
טוב אז הנה המחשבות שלי

1. חלק הראשון פשוט לא כזה הגיוני מנוסח עולם ללא מגדר לא יהיה בו הגדרה כמו גבר או אישה כי זה ההגדרות של מגדר, בהנחה שהתכוונת בעולם שבו למגדר אין משמעות חברתית, כנראה שהייתי משתמש/ת בהגדרה הרבה פחות הרבה פעמים גם ככה נכפה עלי מגדר חברתי מסוים.

2. לא כל כך מרגישה שהגוף שלי סקסי, מהבחינה הזו אני מאוד גבר אני חושב שהסקס אפיל שלי הוא בעיקר באופי שלי.

3. גנדר קוויר גם מגדר שלישי נפרד, א-מגדרי, יכול להיות ישיות שמרגישה כל הזמן גם בן וגם בת. כך שלא תמיד יש גבר או אישה בלבד, אישית עבורי זה מעין דיבור עם 3 חלקים הנשי הגברי והמגדר השלישי הפנימי שלי

4. לא, הייתי מאוד רוצה גוף יותר כזה לפעמים אבל אני מנסה לקבל את הגוף שלי כמו שהוא אני בכול אופן בהחלט נמשך גם לאנשים בעלי מראה אנדרוגני

both

New member
תשובות

1) ההגדרה בשבילי היא לצורך החברה. אני, כשאני חושב רק עבור עצמי, תמיד רואה עצמי כ"אני" וזה לא משנה אם אני אישה או גבר או שניהם.

2) כמו הגברים, אני רואה את הסקס אפיל שלי באופי ובהתנהגות ולא בגוף וכך זה היה תמיד.

3) אני חושב שמה שנוצר אצלי מחיבור הזהויות זה זהות נוספת המכילה את שניהם- גם גבר וגם אישה באותו זמן. מה שאני קורא שיתוף פעולה, אבל החשיבה בעצם נעשית בפן אחד המושפע משני הצדדים (שאותה זהות יוצאת החוצה). קשה להסביר.

4) לא, אני לא מזדהה עם אדרוגינוס. אני חושב שאני גם גברי וגם נשי מדי בשביל לאמץ את ההגדרה הזו. יש לי חברה שהיא אדרוגינוס ואני רואה הבדל ניכר ביני לבינה.

התשובות (הצפויות) שלי

1) אני לא רואה צורך להגדיר את עצמי כגבר או כאישה, יותר מעניין אותי האיכויות האנושיות שרגילים לשייך אותם לגבר או אישה, ואני יכול להתחבר לשניהם אבל לעולם לא להשתייך רק לצד אחד. אם לא היה הכרח בהזדהות מגדרית לא הייתי נזקק בכלל לדבר הזה. אבל המציאות היא שהעולם פועל על פי ההגדרות האלו, אז אני מרגיש חייב לספק איזו הגדרה שתניח את דעתם של בני האדם. נכון להיום אני מציג את עצמי לעולם באופן רשמי כגבר, מה שעדיין לא מספק את האנשים כי אני לא יכול להתאים למגדר הגברי לגמרי.

2)אני כן תופסת את הגוף שלי כדבר מושך וזה חשוב לי להרגיש מושכת. אבל אני ממש ממש לא רוצה ולא אוהב שגברים ימשכו אלי, אני ממש לא אוהבת את צורת ההימשכות וההתנהגות הגברית. אז בזה אני שונה מאישה. (וכבר היו דברים מעולם שגברים נדלקו עלי, וזה היה לי איככסס)

3) אני כן מאמין, או לפחות רוצה להאמין, שיכולה להיות סינתזה בין הגבריות לנשיות, כך שייווצר משהו חדש שהוא לא זה ולא זה. אני רוצה לחתור אל המקום הזה. אולי זה עניין של תפיסה עצמית יותר מאשר מציאות קיימת.

4) לאור כל האמור, אני די מזדהה עם המונח אנדרוגינוס כיצור שנמצא על הדרך בין גבר לאשה. לא ממש גבר ולא ממש אישה.

lily kane

New member
מעניין

האם המשיכה הגברית עצמה מגעילה אותך או דרך הביטוי שאותם גברים משתמשים כדי להראות לך היא שמגעילה אותך?

אגב סקר סופר מעניין כל הכבוד על הדיון

אני חושבת

שזה גם המשיכה הגברית עצמה. זה לא משנה הדרך שהם מבטאים אותה. זה פשוט תמיד מעורב באגו, הם תמיד רוצים לנכס לעצמם משהו, לא את הדבר האמיתי, וזה דוחה אותי. ועוד משהו, זו משיכה עיוורת כזאת. גברים לא באמת יודעים למה הם נמשכים, הם כמו אנשים קשורי עיניים שמישהו מוביל אותם באף, ככה אני רואה את זה...אתה מבין? זו לא משיכה עדינה, מודעת, שאפשר למצוא אצל בחורה.
בקיצור, להיות מושך בעיני גבר זה משהו שונה לגמרי מלהיות כזאת בעיני בחורה. אני לא יודעת אם זה דווקא גבר ביולוגי כי אני לא הכרתי גברים לא ביולוגים זולתי בפורום הזה.

lily kane

New member
טוב

אני מקווה שמתישהו יצא לך להכיר
גם גברים אחרים רגישים יותר ופחות מנכסים
אני רוצה להאמין שיש כאלו

אה

תודה על המחמאה
כבר חשבתי שחפרתי מדי

snoopytush

New member
הערה: אני לא ג'נדרקווירית

1) ביחסים שבין אנשים אני מעדיפה לא להיות גבר ולא אישה.
כי אז היחסים לא מתבססים על פן רומנטי אלא עלינו כבני אדם ועל האיכויות שלנו.
במערכת יחסים רומנטית אני חושבת שאעדיף להיות אישה פעם חשבתי שזה לא
משנה עד שגיליתי שאני אוהבת שמתייחסים אלי וקוראים לי נסיכה.

בקשר הבא העתידי שלי אני אהיה נסיכה

2)לא מתה על הגוף שלי. לא מתה על הרעיון של גוף בכלל. גוף זה קצת כמו בית כלא.
אבל נחמד להתלבש יפה לפעמים.

3).אני מתה על הרעיון של שילוב שתי התכונות ה"גברי" וה"נשי". השילוב של שתיהן זה עבורי מגדר שלישי

4) לא בדיוק אבל קצת. כלומר הייתי מעדיפה שיהיה כבוד בין בני אדם משום שאנחנו בני אדם ולא בגלל שההוא גבר
וההיא אישה. משהו כזה מקווה שהובנתי

lily kane

New member
שאלה

למה את מרגישה צורך להזכיר את זה כל פעם
רוב האנשימיות בפורם יודעות את זה
ואלו שלא ילמדו די מהר בקונטקס של השיחות
שבו תזכרי את זה

אבל מדוע את כמעט תמיד רושמת את זה בכותרות
מה כל כך מפחיד אותך ברעיון שאולי יתפסו אותך כגנדר קווירית?

purpleyaler

New member
תשובות

1. רוב הזמן אני מסתובבת בחברה שבה אין התייחסות למגדר, אז מבחינתי אין מגדר. זה שאנשים אחרים מכירים בזה, זאת בעיה שלהם.

2. אני אוהבת את הגוף שלי. אני בעיקר אוהבת ציצים, ולגוף שלי יש הרבה מהם, ככה שהגענו להסכמה. אני אישית מעדיפה ערום על בגדים ומבחינתי לכסות את הגוף לא הופך אותו לסקסי בכלל.

3. נראה לי ששכחת את האופציות האחרות- אנשים שהם גבר ואישה בו זמנית ואנשים שהם לא גבר ולא אישה בכלל. ככה אני מזהה את עצמי. יש לי הרבה תכונות שחלק מהן יוגדרו כנשיות וחלק כגבריות, מבחינתי הן פשוט תכונות.

4. אנדרוגינוס נשמע נהדר כשהוא מבטא עיקרון או רעיון חברתי, בפועל, על הגוף האישי שלי זה נשמע קצת בעייתי.

אסור3

New member
עונה

1) קשה לי לדמיין עולם כזה.. הכוונה כולם נראים דומה? ללא מין:זכר/נקבה?
אם כן אז ממש לא יהיה לי אכפת..
אם יש זכר נקבה ולא גבר אישה אולי עדיין הייתי רוצה להיראות יותר כמו גבר בלבוש למשל, אבל כאמור לא יהיה אכפת לא-נשים?! זה נורא מעורפל עולם שכזה. אבל אני בעד..

2) לא כ"כ.. אולי הייתי רוצה.

3) בטח.
אני אישית לא ממש אישה אבל כאמור לא גבר.. לפעמים קצת וקצת ואולי בעצם לא כלום אלא שמו חדש שמתעלם מהחלוקה הסתמית הזו שכ"כ מושרשת בכולנו ובחברה.
הציטוט- לא הבנתי את זה: "ההכחשה מרחיבה ומעמיקה את התעודה" הסבר אנשימות?

4. לא עלי.. לא פיזית לפחות,איך אפשר? פיזית אני נקבה.. אולי מנטלית מחשבתית.

יש פה נקודות טובות לדיון, תודה. :)

למעלה