כמה מחשבות עגומות בעקבות השרשור הקודם.

כמה מחשבות עגומות בעקבות השרשור הקודם.

בעקבות השירשור הקודם שפתחתי בבקשה להתייעצות,
רוצה לשתף אתכם בתחושתי.
לצד תגובות ענייניות ותומכות,
שאכן נעזרתי בהן,
'זכיתי' למגוון הטפות מוסר ושיפוטי אופי נימהרים לי ולבתי,
כשחלק מהתגובות מוגזמות בעיני באופן מופרך.

מידי פעם אני קוראת כאן שאלות ותהיות של גולשים מדוע אין יותר שיתופים בקשיים,
ואני חושבת שהודגם כאן רמז לאחת הסיבות.

כפי שכתבתי בציניות בסיפא של אותו שרשור,
בהצלחה לבא בתור שרוצה להתייעץ.

ומילה אחרונה למנהלות.
לא קל לנהל פורום, אני יודעת זאת,
והכי מעצבן זה שאחרי שאתה עושה את עבודתך בהתנדבות, אחרים עוד 'נותנים לך עצות'.
ויחד עם זאת, חשוב לי שתדעו
ששתיקתכן נוכח הכיוון שהשרשור הזה הלך ותפס, צרמה לי.

China8

New member
תודה על השיתוף

ראשית, תודה לך על השיתוף. אני חושבת שרוב הכותבים והכותבות היו ענייניים וניסו לעזור באופן ישיר לסוגיה שהעלית.
הדיון התפתח באופן אורגני ויכול להיות ש"סטה" מן השאלה הראשונית וחלק מן הכותבים ענו בצורה שאולי לא תאמה את ציפיותייך, אבל זה רק טבעי כאשר מתייעצים בפורום פתוח, מה גם שהדיון אינו מתנהל פנים מול פנים ולעיתים דברים יכולים להתפרש אחרת מכפי שהיו מובעים בשיחה ישירה.
היתרון הוא שעם מגוון התשובות שקיבלת את יכולה לבחור את אלה שהכי מתאימות לך.

אבי351

New member
זהו טיבעו של הפורם וצריך לקחת הכל בחשבון ואני

מסכים עם ציינה שלמרות הכל קיבלת עצות שאת אף אומרת זאת שעזרו לך ויעזרו לך בעתיד.הכוונה של כולם טובה וכל אחד בסגנונו הוא כותב.אני לדוגמא אם יש לי להתייעץ על נושא מסויים יש לי למי לפנות ולא אוהב באופן אישי את הפומביות הזאת כי אף אחד כאן לא מכיר אותנו באופן אישי.

fannyd

New member
קודם כל תודה על שהעלית סוגיה מעניינת

שההקשר שלה רחב הרבה יותר מהמקרה הספציפי. צר לי שיצאת בטעם רע ואם יש לי חלק בזה קבלי את התנצלותי כי לא הייתה לי כל כוונה לפגוע באיש

KallaGLP

New member
גם לי צר, כאמור, שאיזה ביטוי שלא הובן כהלכה

הקפיץ אותי להגיב בצורה שלא נעמה לך. בסך הכל הכוונה שלי היא לעזור כמיטב יכולתי, גם אם אני לא מושלמת ולפעמים טועה. אשמח אם תמשיכי לכתוב ולהתייעץ.

Noga Lavie

New member
חוסר הבנות באינטרנט

עלול להתפתח למימדים גדולים מאשר בחיים בחוץ, ואני חוששת שזה מה שקרה כאן. חוסר הבנה שהתחיל מהבדלי קריאה/כתיבה, וגם כאשר הובהר, כבר התפתח תת שירשור עם חיים משל עצמו, שמתוך אינרציה המשיך להשתמש בדוגמא הראשונית שנתת, אך כבר היה מנותק מן המציאות הפרטית והפליג למחוזות הספקולציות. חלק מן המתדיינים הבינו לבדם שהחלק הזה אינו קשור מציאותית אליכן, חלק נשבו בספקולציות שלהם ולא שמו לב לשינויים בשירשור.

אני יודעת שזה משאיר טעם רע בפה, וצר לי על כך מאוד, אך הנושא לכשעצמו חשוב, ונראה לי שיש לך מקום להתגאות על פתיחתו יותר מאשר להצטער על כך. זהו נושא שכל הורה אחראי נדרש לו מפעם לפעם, וכמו נושאים רבים בהתפתחות ילדים, הוא מוביל להרבה אמוציות הנובעות בצורה זו או אחרת, מאותו מקור של חוסר יכולת ההפרדה בין ה*אני* לבין ה*אחר*. רובנו התעשתנו, ואני מקווה שתראי בעיקר זאת, ותתני לזה את עיקר המשקל ביציאה מן הדיון.

הגבתי לך בשרשור עצמו

אשמח אם תעיפי מבט :)
מסכימה איתך שהתגובות שם יצאו מכלל שליטה, הן צורמות וחלקן מאוד לא נעימות. אבל אני אשמח אם תמשיכי להרגיש בנוח לשתף ולחלוק על גבי הפורום את הדילמות והקשיים שגם אותי, בתור נערה מאומצת, מעניין לשמוע את נקודת המבט מהצד השני.
אני חושבת שביתך מקסימה וסקרנית שבסך הכל עמדה בפני סיטואציה לא קלה ולא פשוטה. ובנינו, אף ילד לא היה מסוגל להתמודד בצורה אחרת מול מצב כזה מבלבל. מי שכתבה לך שהילד הוא השתקפות של הוריו, טעתה לדעתי. כתבתי שם שילד הוא השתקפות של תגובות הוריו, ופירטתי בהרחבה. הרי רק דרך התגובה של ההורה, הילד יכול ללמוד כיצד לפעול להבא(אני עדיין לא אמא לצערי, אבל זה חלק מהמטרה של להיות הורים, לא? להעביר מסרים שילוו אותו לאורך כל חייו). אם יועבר לו מסר הגיוני ובריא, יהיה לו קל להמשיך לשתף את הוריו מבלי שיגרם נזק לדימוי העצמי שלו. והוא יקבל שיעור מדהים על החיים בנוגע לפרטיות ושיתוף. זה המסר שהעברת לביתך, וזה הדבר הכי חשוב כי עכשיו היא בטוחה שלא משנה בפני איזו סיטואציה מבלבלת היא תעמוד בעתיד, היא תמיד יכולה לפנות אל אמא ולקבל תשובות הגיוניות שיעבירו לה מסרים חינוכיים, זו הדרך לפתיחות לפי דעתי.
ניתנה לשתיכן הזדמנות יקרה ללמוד וללמד עוד שיעור בחיים על הזכות הפרטית לשיתוף. מטעויות(גם אם הן נעשות בתמימות שמצופה מילדה בת 6 ולא מכוונה להזיק) לומדים ומרוויחים לקח להמשך. הבת שלך למדה מסר חשוב שבעזרתו היא תדע כיצד להתמודד להבא מול סיטואציה כזאת או אחרת. תהיי גאה בעצמך ובה.

סביון1

New member
פסיפלורה יקרה

את יודעת שבגדול אני מסכימה איתך לגבי כמה תגובות שהיו לגמרי לא לענין לדעתי. מצד שני אני חושבת שקיבלת גם הרבה תגובות תומכות ולא מעט תגובות מועילות ומחכימות.

אז לצד אי הנעימות, נסי לראות את חצי הכוס המלאה ואשמח אם את ויתר הגולשים ימשיכו לשתף.

הפורום כקהילה

קודם כל - איזה באסה לכתוב תגובה שלמה ולגלות אח"כ שהיא נמחקה לפני שעלתה!
זה כנראה מה שקרה להודעה שכתבתי ביום ששי.

אמנם עבר קצת זמן, אבל בכל מקרה, תודה לכולכם על התגובות.
במיוחד תודה לכל מי שחשב שאולי פגע בי והגיב מחדש, או נסח דבריו אחרת.
מובן שלקחתי רעיונות מן השרשור.
וגם אין לי כוונות להדיר את רגליי וירטואלית מהפורום,
וכנראה שגם אמשיך להתייעץ מידי פעם, כי ככה אני,
ובוודאי שאשמח לייעץ לאחרים אם אוכל.
אני "חיית פורומים" ותיקה בתפוז,
מכירה את הדינמיקות,
ולא נבהלת כל כך בקלות.

אבל בכל זאת היה לי חשוב להעלות את הדברים,
מהסיבה שבשנים האחרונות הפורום הזה הוא הקהילה הוירטואלית המרכזית שלי, הוא חשוב לי מאוד, ואני רוצה שיהיה לי ולאחרים נעים להתבטא בו. אני לא רוצה לחשוש לחשוף חולשות או התלבטויות, אני רוצה להרגיש כאן באוירה תומכת ובטוחה, כפי שאני משתדלת לתת לחבריי כאן.
תרבות של פורום היא לא דבר שיורד מהר סיני, היא תוצר של ההתנהלות של החברים בה. אנחנו יוצרים אותה, ויש לנו גם אפשרות להשפיע עליה. זו הייתה מטרתי.
ואם אתרום בדבריי במשהו, זה יהיה שכרי.

למעלה