כמה מחשבות על.... פסח

efroch99

New member
כמה מחשבות על.... פסח../images/Emo157.gif

אתם חושבים שאנחנו חווים פסח אחרת כאנשים בלי ילדים? ואיך זה יהיה בעתיד? לא יודעת איך זה אצלכם, אבל עבורי, ארוחת ליל הסדר זה הדבר ה י ח י ד שאני עושה שאיכשהו מזכיר לי שאני נקראת יהודיה. הארוחה היא משפחתית מצומצמת ביותר. כבר מזמן אין אצלנו במשפחה מישהו בגיל שמוכן לשיר "מה נשתנה" גם מנהג החבאת האפיקומן הולך ונעלם... ועוד משהו, אני ובן זוגי לרוב מתפצלים בפסח, משהו שאצל זוג שיש להם ילדים הוא לא בא בחשבון.

magicgirl1983

New member
הרבה יותר טוב בלי ילדים

מניסיון...למרות שמיץ ענבים זה אחלה. פשוט יותר שקט ואף ילד לא "נדחף" לשיר בזיופים אדירים את "מה נשתנה". השנה אולי אחגוג אני והוריי את ליל הסדר לבד. בלי נספחים. זה יהיה ממש מעולה מכיוון שלא נקריא שומדבר ונאכל אחלה אוכל ללא מצות. (כופרים שכמותינו). אין כמו פיתות!!

עינת12

New member
אנחנו חווים הכל אחרת כאנשים בלי

ילדים, ובנוסף כל אחד מאיתנו חווה דברים אחרת כי כולנו שונים.

זה לא פייר, אני רציתי לפתוח שרשור

פסח, אבל הלכתי לעבוד.... ולמה רצית לפתוח? כי היום אמא התקשרה לוודא שאני אצלה ב"סדר". אני: "תגדירי סדר" אמא:"סדר" אני: אגדה ושטויות?" אמא:"כן, מין שכזה..." אני:"בגלל האחיינית שלי והשטויות שלכם אני צריך לסבול? אני בא לארוחה. אם הייתי רוצה לקרוא, הייתי הולך לשרותים." לא נורא, נקבע מחיר:ארוחה צמחונית. אבל מה לא נעשה שהגורה הקטנה תהיה יהודיה כשרה...

efroch99

New member
סליחה שגנבתי לך...../images/Emo3.gif

זה בסדר, אני מוכנה לתת לך זכויות על השירשור, רוצה? ולעניין, סדר הפסח זה פשוט משהו משפחתי, משהו שמקושר לי חזק עם סבא וסבתא שלי, זה טקס פרטי שלנו וחשוב לי לקיים אותו, לא רק בשבילם, אלא אני מרגישה שזה משהו משלנו... קשה לי להסביר את זה. ואני באמת אפיקורסית גמורה. כשסבא וסבתא שלי לא יהיו, אני לא בטוחה שאני ארצה להמשיך לעשות את זה. אבל קשה לדעת.

Cat79

New member
קרעת אותי מצחוק....

ולעניין... לי אין ילדים ואין לי משפחה מלבד אחותי ואבא שלי ואנחנו כופרים גמורים. אני ואחותי גרות לבד ככה שבטח נזמין את אבא שלי ונאכל סתם ארוחת ערב בסגנון יפני או משהו כזה.

isola bella

New member
אין כמו פסח נטול ילדים...

היי יש לי אח תאום שנשוי מזה חמש שנים וקצת. בפסח שעבר הוא הגיע אלינו עם 2 האחייניות שלי שהיו אז בנות (אלוהים אני צריכה כאן את חברתי מ' שתזכיר לי את ימי ההולדת שלהן כי לבד אני פשוט לא זוכרת...),והפסח היה פשוט זוועה. הילדות לא הפסיקו לקלקל(מבחינתי)את החג עם כל מיני "שטויות" של ילדות/ים. השנה,הצלחתי לשכנע את אמי שהכי טוב שנהיה רק היא,אבי,אחותי הגדולה (שעדיין רווקה ועדיין נטולת ילדים),ואמתכם הנאמנה,בערב פסח. השנה אני מקווה להצליח להנות יותר. איזולה בלה

isola bella

New member
לאמיר

היי אני מקווה ש: זה היה בצחוק מה שכתבת ולא בציניות... . (בהנחה ומה שכתבת כאן כוון אלי). בברכת יום טוב איזולה בלה

ברור שבצחוק, הרי עלי נגזר לסבול כמו

העם היוצא ממצרים עם האגדה המטופשת הזו בשביל "צביונה היהודי" של בת 4 וחצי, בעוד את תחגגי בחוגים בוגרים... חג שמח

בשנה שעברה רצינו לעשות משהו אחר

רצינו לעשות סדר עם חברים במקום עם המשפחה. מהר מאד גילינו שאצל כולם יש טאבו לגבי הסדר, אז החלטנו לעשות במקום זה 'סדר שני' בערב החג השני. הזמנו חברים ופתחנו שולחן של 15 איש, ממש כמו ב'סדר' אמיתי, וגם קראנו את ההגדה והכל, אבל מכיוון שכולנו היינו מבוגרים (בלי ילדים בכלל), רצינו שיהיה יותר מעניין, אז הוספנו קטעי קריאה ודיון בנושאים שקשורים לסיפור יציאת מצריים ולקשר שלו לחיים המודרניים. היה מאד נחמד וכייפי. הייתי עושה אותו הדבר גם השנה, אבל השנה לקחנו על עצמנו משימה אחרת - לארח את הסדר המשפחתי...

prizman

New member
עד לפני שנתיים בערך נהגתי

לחגוג את הפסח בחיקי דהיינו, לבד בבית. בנות זוגי נהגו ללכת להוריהן ואני הייתי נשאר, מאמץ חבר כזה או אחר שבחר להישאר לבד וזהו. כמובן שברבות השנים החברים התחתנו ונותרתי בדד אך לאחרונה ניכרת מגמה מבורכת של גירושין ושוב החברים חזרו. למותר לציין שפסח אצל הורי נחשב תמיד לחג דתי. בשנתיים האחרונות גיליתי שהם קשישים למדי ודי זקוקים למפגש מדי פעם שאני לא ממש מקיים במהלך השנה. כך שאני מצידי אלך לשם כניראה לסדר שנה שניה ברציפות וכניראה מי מאחי יבוא גם הוא עם משפחתו וזה המחיר שאני מוכן לשלם. המחיר שהם משלמים הוא שהחג הפך מדתי למישפחתי. ממש לא מזכיר לי שאני יהודי אבל אולי שנותר בי שמץ אנושיות. (תשובה למישהי על שאלה מפעם)

למעלה