כמה מילים אישיות מאד

כמה מילים אישיות מאד

אני כותבת בבלוגיה כבר תקופה די ארוכה. יש לי את חוג מכרי, אלו שמנויים אצלי ועוד כמה שאני מתכתבת איתם במסרים. אבל כל אלה הם רק התוספת. העיקר אצלי זו הכתיבה. בגלל זה אני כמעט ולא נכנסת לפורום הזה, כי אני פה בשביל לכתוב, ולא בשביל לדרוש דרישות כאילו שאני בעלת הבית כאן. אני שמחה שנתנו לי במה להתבטא ואני מודה כל יום לתפוז על הבמה הזאת. בפעמים היחידות שאני כאן, אני מריחה ריח חריף של אגו נפוח, אינטריגות קטנוניות, ומשפחתיות מלוקקת ברמות על. כדאי שכמה אנשים כאן יתחילו להפנים: תפוז זה עסק מסחרי. יש לו בעלי מניות והנהלה שנדרשת להציג רווחים, וההנהלה הזאת צריכה לספק את הביצועים של האתר ולא של הכותבים. זה מקסים ומרגש לכתוב שירים אבל זה לא מסחרי. מסחרי זה מה שמזרים לכאן גולשים כי כידוע כמה שיותר גולשים ככה יש יותר פרסומות. בלוגים לבישול יש באינטרנט כמו כוכבים בשמים. סיפורים אירוטיים וטלנובלות יש באלפי בלוגים. העורכים של תפוז יודעים מה העבודה שלהם: לקיים עסק שיאפשר לכל אחד מכם לפרסם את התוצרת שלו. אם התוצרת מוצלחת יהיה לזה ביקוש בגוגל. אם לא – שימצא לו הכותב/ת במה אחרת. בשנה וחצי שאני כאן הספקתי להיתקל בתופעות מדהימות: יש כאן קליקות ברמות שחבל על הזמן. קליקה אחת כזאת קיבלה את פני מהיום הראשון ודאגה להזכיר לי: אנא ממך בבקשה להגיב אצלנו ברשומה. אם תגיבי נהיה מנויים שלך ואת תהיי מנויה שלנו. אם לא תגיבי – את מחוקה אצלנו. הגבתי. מאז ובמשך תקופה ארוכה מילאתי את חובתי: "רשומה מקסימה" או "כתיבה נהדרת" וגם "יופי של פוסט" או "עשית לי את היום עם הכתיבה שלך". תגובה לתגובה. תגובה על תגובה, הפניות וקישורים וכל מיני הסתחבקויות מלוקקות. היו לי 30 או 40 מנויים שהחזירו לי המון חיבוקים וירטואליים, התנהלה בינינו אחוות בלוגרים, וכולנו היינו אחים ואחיות לכתיבה ותגובה. נשברתי כשכתבתי פעם שטות גמורה שנמרחה על פני כמה שורות. הפוסט הכי דבילי שכתבתי בחיי הביא לי את המנה היומית של עשרים ומשהו תגובות. ידידי, ובעיקר ידידותי, בטח לא הבינו מה קרה שכמעט הפסקתי לענות. אני עונה רק למי שמגיב ענינית. מאז התחלתי לקבל פחות תגובות מהמנויים אבל הקישורים שלי מגוגל לא פחתו ואפילו עלו. אני הרבה יותר נהנית לדעת שיש לי קוראים חיצוניים מאשר אותם ארבעים מנויים שממילא יסמנו אצלי וי על פי כללי המשחק. יש עוד משהו שלא כולם יודעים, אבל בין הקליקות מתנהלת העברה אינטנסיבית של מסרים מגעילים שכוללים החרמות של בלוגרים אחרים וכל מיני רכילויות וגועל נפש. חברים יקרים. ובעיקר חברות יקרות. כתיבה היא יצירה. מי שכותבת משהו מעניין יכולה להיות בטוחה שימצאו אותה באינטרנט. אם את כותבת בשביל הקליקה שלך, והמחמאות שאת מקבלת מאותן בנות עושה לך טוב, אני פשוט מרחמת עלייך. כי מה שחסר לך בחיים זה קצת צומי. יש כאן טרדנים קבועים שבקושי כותבים ובעיקר מקטרים אבל הם באמת לא נספרים כי זה קיים בכל מקום, אבל כואב לי הלב על מנהלים ועורכים של תפוז שצריכים להתמודד עם בלוגרים שחושבים שהמקום הזה שייך להם. אני בטוחה שהרבה מנהלים עזבו אחרי שלא יכלו להתמודד עם כמות אגו נפוחה שכזאת. אני מאחלת לכולכם שתמשיכו לכתוב דברים יפים ותתעסקו בכתיבה במקום בשטויות אחרות, ושיהיה לכולם יום נפלא. נ.ב צריך להסביר למה נכנסתי בכינוי אחר ?

Purple Mushroom

New member
../images/Emo45.gifשנה וחצי +. כנראה אלו ההשפעות השליליות...

...כנראה אלו ההשפעות השליליות של מנגנון התשלומים. את צודקת בכל מה שכתבת. צריך לחזור לבסיס, לבסיס כתיבה איכותית של רשומות. צריך להודות בהכל לתפוז
על הבמה שנותן לנו לכתוב בחינם, לנהל בלוג, שהוא בעצם כמו אתר בית אישי בחינם, רק על הפלטפורמה של אתר תפוז
. צריך לחזור לבסיס הטוב של הכתיבה הפשוטה. אגב, באופן אישי, אני בבלוגיה כבר כמעט 5 שנים, ואני בלוגר ממש פשוט ולא פופולרי... שיהיה באמת כל טוב ויום נפלא לכולם, יום חיובי...
=]

Tali1912

New member
צריך

לבטל לגמרי את מנגנון תשלומים לבלוגים, הנהלתה תחשבו על זה לבטל את התשלומים, אולי משהו שלא בא לידי ביטוי בכסף בצורת המחאה או כסף בחשבון הבנק אולי פרגון/צ'ופר אחר משהו כמו מועדון הספר אנערף או עדיף כלום וזהו.

Purple Mushroom

New member
אני לא בדיעה של לבטל לגמרי את מנגנון התשלומים

הייתי רוצה את ה80 ש"ח דמי כיס שתפוז משלמים לבלוגרים שיש להם צופים (במקרה שלי פעם בשנה וחצי בערך)
אני רק כתבתי שיכול להיות שזה השפעה שלילית של זה. בסך הכל יחסית זה דמי כיס. לא צריך להפוך את זה למשהו שלילי.

Tali1912

New member
../images/Emo12.gif

יא וואלי פעם ראשונה שאני שומעת משהו שמזכיר "דמי חסות" על בלוגים : "אנא ממך בבקשה להגיב אצלנו ברשומה. אם תגיבי נהיה מנויים שלך ואת תהיי מנויה שלנו. אם לא תגיבי – את מחוקה אצלנו חבורת מגעילים הקליקה הזאת בא לי להקיא שאני קוראת את מה שכתבת אבל כמו שאני רואה זה מאוד מתאים חבורת הקליקה הזאת. כל מה שכתבת, אני מניחה שכולם רואים אינטריגות קטנוניות, ומשפחתיות מלוקקת ברמות על אני חושבת שבפעם הראשונה שאת קיבלת את המסר הזה של "דמי חסות - מנויים" היית צריכה אפילו מחוייבת להתריע על כך להנהלת הבלוגים ועכשיו כשנעמק'ה פה שתהיה מודעת לזבל הזה שמתחרש בבלוגיה. אני לא חושבת שהיית צריכה להיכנע לחבורת המלוקקים האלה ולמלא את החובה שלך בתגובות כמו יופי של פוסט אהבתי או לדרג את החבורה הזאת בהיט <בטוח שזה גם היה>. תכתבי תגובה רק למי שראוי לקבל תגובה מפרגנת ולא ככה על הבאבבב אללללה שזה יצא מזוייף. נועה/נעמק'ה אפשר דעתכם על סוגיית המסרים "אם לא תגיבי – את מחוקה אצלנו".

דנטל

New member
איך נכנסת לזה?

אם מה שמענין אותך זו הכתיבה, איך הצלחת להכנס לדרעק הזה? בכל מקרה, תנחומיי. שמחה שהפסקת עם זה. אישית, לא נתקלתי בזה. אולי קולטים עלי שאני לא בקטע של "הגב לי ואגיב לך".

Tali1912

New member
היא כתבה

שהיא קיבלה מסרים כאלה,כנראה כחדשה היא חשבה שככה זה "עובד" או קסם לה להיות בקליקות שלהם, כנראה הקליקות יודעים למי להשתחל במסרים, בטוח הם לא היו שולחים לך מסר אישי כזה.

דנטל

New member
קראתי מה שהיא כתבה

אבל היא גם כתבה שהיא פה בשביל לכתוב, כך שמוזר שנסחפה אחרי "קסם ההקלקות", למרות שזהו קסם שקשה לעמוד בפניו.

לילית462

New member
הבוקר כתבתי רשומה בדיוק על הנושא המסריח הזה

זה מגעיל, זה מעליב, זה מיותר. בלוג - הוא יומן רשת, אישי, פרטי - למה להפוך את זה לזירת התגוששות?

סורי לך

עיני קנאה צרות פוגעות בכותבים שרק רוצים להביע את דעתם שירה היא הבליגה הטהורה מכולן גם לאוכל יש מקום מכובד כינוי חדש שנפתח מסתיר רצון לפגוע הבלוגיה היא ביתנו אותה לא נעזוב אבל אם יש חור בגג נדאג להתלונן כדי שיהיה טוב

אורקולי

New member
תופעה ידועה

מסתבר שזה ככה בכל בלוגיה. אלא מה ? בישראבלוג חיסלו את התופעה והיא לא קיימת. היו שם כמה מאפיונרים שהחזיקו חזק את כל החדשים נוצרו מאפיות חדשות נגד מאפיות וותיקות, היה שמח עד שמישהו החליט לעשות לזה סוף.

אצלי זה הפוך...

אני לא חלק מתשלום הבלוגרים אבל בשנה האחרונה אני רואה שינוי ברשומות שלי ושל אנשים... למשל אם בתחילת הדרך אצלי הכל היה אישי ומשלי, היום הכל הוא מסווג כה"נושא החם" או הדברים המיינסטרים.. כבר חודשים שלא רשמתי משהו באמת מהמגירה אלא יותר בתור רשומה לקהל הרחב.. כל אחד מתפתח בדרך אחרת וכל אחד רושם על דברים שונים...

TheWhiteTigris

New member
אני

אף פעם לא נתקלתי בתופעת הקליקות המאיימות, כנראה בגלל שאני ממש ותיק כאן
אבל אם זה קורה באמת כאן - תפוז צריכים לחסל את התופעה הזאת. מישהו אמר שבישראבלוג חיסלו זאת, אז זה אומר שיש פיתרון וצריך ליישם אותו.

זו לי פעם ראשונה לקרוא על קבלת פנים מסוג זה ואני מודה שנדהמתי לקרוא זאת .לא נתקלתי בתופעות כאלו . נכון שאחד הטיפים שממליצים הוא להגיב בבלוגים כדי שיכירו אותך ואת הבלוג . בלוג היה מושג שלא הכרתי ונחשפתי בתפוז לראשונה לבלוג.התחלתי להגיב ולהכיר ובעיקר בתחומים שמעניינים אותי ,צילום ,אמנות ,ספרות, שירה ובישול . מודה שהייתי פעילה בבלוגים נוספים שפרשתי מהם אט אט .גם מקוצר זמן להשקיע בכה הרבה בלוגים. .אני מגיבה ופעילה רק בבלוגים שמעניינים אותי .וקורה שמחוסר זמן נאלצת לדלג על רשומות גם של אלו שמעניינים אותי .אך בעיקר הפסקתי להגיב אצל אלו שהציפו ברשומות מספר פעמים ביום ,בלתי אפשרי להספיק להגיב לכולם, גם כך שעות המחשב תופסות זמן רב ובעיקר שהן שעות הפנאי שלי (לא גולשת בשעות העבודה כי איני מול מחשב). אני בהחלט מסכימה איתך שבלוג אמור להוות לכל אחד ואחת מאיתנו מקור הנאה בלבד ולא "חובה" .ברגע שזה הופך להיות משהו שהוא "חובה" אני אתרחק מכך . . . אני נהנית לקרוא אנשים שיש להם כשרון כתיבה נהדר באמנות ,ספרות ושירה , ובעיקר אנשים מוכשרים בצילום ובאמנות . וקוראת גם בלוגים מרשתות אחרות בנושאים אלו . מאחלת לך שתמשיכי ליהנות מהבלוג שלך

suki da yo

New member
כולם התייחסו רק לחלק השני של ההודעה הזו...

ואני רוצה להתחיל בהתייחסות דוקא לחלק הראשון. בודאי שתפוז חייבים לנו משהו. הכסף מהפרסומות מגיע אך ורק כי יש פה גולשים. ולכן- כשאני לא מרוצה ממהלך העניינים בתפוז אני אתלונן, כפי שהייתי מתלוננת בכל חברה שהיתה נותנת לי שירות כזה או אחר. תפוז יכולים לבחור להקשיב לתלונות שלי ושל גולשים אחרים, או שהם יכולים לבחור להתעלם, ואני יכולה לבחור אם להישאר פה (ולהמשיך או לא להתלונן) או לעזוב. מה שמסחרי לא כל כך מעניין אותי- זו הבעיה של תפוז. אבל הבעיה השניה שלהם היא שכשהולכים רק על מה שמסחרי, יש פחות ופחות גולשים, ואני מניחה שהשינויים העתידיים (שיבואו כבר!!) בדף הבית רק מראים שכנראה כשהגולשים מתלוננים ומצביעים ברגליים- בסוף מקשיבים. כדאי שאת תפנימי- מותר ורצוי להתלונן. מותר ורצוי גם לעשות משהו בנושאים שמתלוננים עליהם (וזה נכון לא רק לתפוז אלא בכלל), ובתור מי שתמיד האמינה ותמיד התנהגה כאילו השינוי מתחיל בי, תפוז לא הולך לשנות אותי. וגם- זה שגוגל הוא מנוע חיפוש מעולה זה דבר אחד, אבל לסנן איכות הוא לא יכול, ולכן יש צורך בעורכי תוכן, שיבררו את המוץ מהתבן. בנוגע לחלק השני- אני לא נתקלתי בבקשה להגיב או לא. כשמתחשק לי אני מגיבה, כשלא אני לא, כמובן שזה משפיע גם על כמות הכניסות לבלוג שלי, אבל זה לא ממש מעניין אותי. בכל מקרה, כשאני אציע לבלוגר חדש להגיב אצל אחרים זה יהיה מסיבה אחרת לגמרי מאשר ה"תן וקח" בסגנון הבלוגיה- דוקא הכניסות של קוראי בלוגים הן מעניינות, ואני מצאתי הרבה מאוד בלוגים מעניינים דרך תגובות שהיו מעניינות, וכמובן שזה דורש גם תגובות שהקדישו להן שניית מחשבה. מנגד, אני רק לעיתים רחוקות אכנס לבלוג של מי שהגיב אצלי, ולעולם לא כשהתגובה נוסחתית. והדבר האחרון- לא, אני לא מבינה למה את צריכה להשתמש בניק בדוי. את מפחדת ממישהו? או לא מעזה לעמוד מאחורי מה שאמרת? ככה או ככה זה מפחית, בעיני, מהערך של מה שכתבת. אבל אולי זה מפריע רק לי.

siv30

New member
../images/Emo2.gif

אני בשוק. ידועה התופעה של יד רוחצת יד בתגובות אבל עד כדי כך? מסרים מחרימים? אללי.
ותמשיכי לכתוב בכיף שלך.

noaost

New member
רחיצת ידיים בבלוגיה

זו לא הפעם הראשונה שאני שומעת על מושגים דומים בהקשר של הבלוגיה, אולם כל עוד הדברים מתמצים בסכסוכים בין גולשים ולא עוברים על החוק- הנהלת תפוז לא מוצאת לנכון להתערב. בינתיים, המשיכו לכתוב וליהנות. אל תשכחו שבסופו של דבר האיכות כן קובעת, ומי שרוצה תגובות בכל מחיר (גם אם הן נכתבו תחת לחץ פיזי מתון ולא משקפות את דעתו האמיתית של המגיב)- שיהיה לו בכיף. החרמות? רכילויות? כמו כל חברה אנושית, גם הבלוגיה לא נקייה מהן. כולי תקווה שתופעות כאלו לא יכתיבו את הטון בתפוז. בברכה ויום טוב נועה מנהלת הבלוגיה

flashes

New member
ברור לי למה כתבת בניק בדוי

וזה מאוד עצוב שכזה המצב ושאת חוששת "לחייך" אם תזדהי בשמך או ניקך הקבוע. תופעת הקליקות המאוד ספציפית הזו ידועה זה מכבר, שיטת ה"הגב לי ואגיב לך" קיימת מקדמא דנא כאן בבלוגיה. אני כבר כאן למעלה משלוש שנים, והתופענה קיבלה חיזוק חד לפני כשנתיים, כשסוג מסויים של כותבים נכנס לבלוגיה יצר קשרים "מתקתקים" של תגובות כגון, "נהנתי, חיבוק לב חיבוק " ותגובות דומות לזו, כהשיא היה אחרי שהחל עניין התשלומים. מה שחשוב להם זה מספר התגובות ולא איכות התגובה, או איכות הכתיבה בכלל על כאלה מסרים אני שומעת בפעם הראשונה - אלוהים אדירים, לאן הגענו?! כבר קיבלתי בעבר בקשות להגיב אצל אי אילו בלוגרים, הודעתי שאני מגיבה לגופה של רשומה ללא כל קשר לכותב הפוסט. מי שמעניין אותי ומה שמעניין אותי אני קוראת, על היתר אני מדלגת. אולי צריך באמת לשקול את הפסקת התשלומים, הם מסאבים את הבלוגיה. תפוז את הקופון שלה גוזרת, בכל מקרה, בזכות הפרסומות ולא בזכות התשלום הזה. בקשר לתפוז, אמנם הם לא עובדים אצלינו, אבל הם בהחלט "חיים" בזכותינו, לכן כדאי שישפרו את השרות. בלי הגולשים (הווה אומר - אנחנו) לא היה לתפוז זכות קיום.

למעלה