כמה מילים בשבחי מיכל, המנהלת היוצאת

DoronModan

New member
כמה מילים בשבחי מיכל, המנהלת היוצאת

אני רוצה לשבח מכל הלב את פועלה של מיכל במשך כ-21 חודשים של ניהול הפורום. בכל פעם שהגחתי לפורום, התרשמתי מהמסירות, ומהדרך החכמה שלה לנווט בים הלעיתים סוער, בהרבה טאקט ובסבלנות, שלא תמיד זכתה לתמיכה הראויה "בחלונות הגבוהים".

ראוי לציין שמיכל לא פרשה מרצונה מהפורום. הגולשים ודאי יודעים, שהיא לא היתה נוטשת ללא מילות פרידה. (לא אגיד מעבר לזה, כדי שלא תתפתח בכם תרעומת בעניין הסיבה).

מיכל ניהלה את הפורום בנועם ובמאור פנים, ועשתה אותו למקום חם, מזמין, מחכים וגם משעשע. כל זאת, כידוע, בהתנדבות מלאה, שאני בטוח שדרשה משאבי זמן רבים.
מיכל, מאחל לך הנאה בפעילויות הרבות האחרות שלך

Eldad S

New member
מצטרף לשבחיך, דורון.

בשרשור הפרידה ממיכל, והכניסה המחודשת שלי לניהול, הודיתי גם אני למיכל על הנועם, המסירות ומאור הפנים ששקדה עליו בפורום. מיכל, אני מצטרף לדורון באיחולי הנאה וסיפוק גם בפעילויות הרבות האחרות שלך!

אני מצטרפת לשבחיך, אם אפשר

אני רק מספר חודשים בפורום אבל היא ניהלה אותו מעולה.
היא היתה נוכחת כל הזמן ופתחה מספר דיונים שהיו לי מאוד מענינים

Mits Petel

New member
אין ספק שמיכל השקיעה המון בפורום

אבל בצער אני אומר שכנראה שהפורום הזה גמר את הסוס.
יש לכך כמה וכמה סיבות, חלק קשורות בפלטפורמה של תפוז, וחלק בהיסטוריה של הפורום.
כבר הרבה זמן שהפורום הזה לא יכול להיקרא "פורום בלשנות". בשנתיים האחרונות היו פה מעט מאוד (אם בכלל) דיונים שעסקו בבלשנות פרופר.
אז בעצם נשארנו עם "פורום שפות העולם", שתכניו אנקדוטליים לרוב, ואותי אישית פחות מעניינים.

Eldad S

New member
הפורום אכן עבר שינויים רבים מאז הקמתו.

כאשר הוא הוקם, הוא נקרא "פורום בלשנות", ונוהל על ידי שתי בנות חביבות עם המון רצון טוב. תכניו היו די מגוונים, עם נטייה לנגיעה בשפות שונות, ולא מעט גם בבלשנות. מתישהו קיבלתי פנייה מהנהלת תפוז לקבל לידיי את ניהולו (זה היה לפני כעשר שנים, בערך), בנוסף לשני הפורומים שניהלתי אז, תרגום ועריכה, ואספרנטו - שפה ותרבות.
&nbsp
היו אז מספר סטודנטים לבלשנות ואחרים המבינים בתחום, שכתבו בפורום באופן די עקבי, והעלו לא פעם הודעות מרתקות, ארוכות ומושקעות בנושאים בלשניים שונים. מצד שני, מספר הבלשנים היה יחסית די מצומצם, ולדיונים הייתה נטייה מאז ומתמיד לגלוש לעיסוק בשפות שונות, בקשר ביניהן, ובכל מיני תכנים אנקדוטליים, כפי שהגדיר זאת מיץ פטל, תכנים שעניינו את רוב גולשי הפורום. חשבתי אז שכדאי לשנות את שמו, כך שיכיל גם את הפן הזה, ומ"פורום בלשנות" שיניתי אותו רשמית בתפוז ל"פורום בלשנות ושפות העולם".
&nbsp
לאחר כמעט שמונה שנים בניהולי, קיבלה את הפורום מיכל, שהמשיכה להשקיע בו רבות, בכל היבטי הכתיבה והניהול, ואף שקדה כמיטב יכולתה על שימור הכותבים ויצירת אווירה מזמינה כך שכותבים ותורמים חדשים יוכלו גם כן להיקלט בפורום. מצד שני, הפורום סבל לא פעם מסערות ומחלוקות, וריבים אישיים לא קלים (ובכך נגע דורון, בדבריו על הים הלעתים סוער, שמיכל ניווטה בו בדרכה החכמה). עקב המחלוקות והריבים השונים, חברים עזבו, חברים חדשים באו זה מקרוב.
&nbsp
בימי הזוהר של הפורום גלשו בו דרך קבע בסביבות השמונים חברים. כיום המספר הצטמצם מאוד, אבל עדיין ישנו גרעין הגולשים הנאמנים, שממשיכים לפקוד את הפורום ולכתוב בו, כל אחד בתחום העניין שלו. אני מניח שהפורום ימשיך לעסוק בנושאים שונים מאוד ומגוונים מאוד, ואני מקווה שעדיין כל אחד ימשיך למצוא בו את מה שמעניין אותו.
&nbsp
כמובן, תוכלו לפנות אליי מאחורי הקלעים בהצעת נושאים חדשים, או רעיונות לקידום הפורום או לקידום תכנים מסוימים, ונשתדל למצוא יחד כיצד אפשר לשפר.
&nbsp
אחד משיאי הפעילות בפורום, לפני מספר שנים, היה אירוח חשוב שהבאתי לפורום, של הבלשן פרופ' גלעד צוקרמן, שענה על שאלות בפורום ממקום מושבו באוסטרליה הרחוקה. הייתה אז בעיה קריטית של הפרשי הזמנים בין ישראל לאוסטרליה, אבל הצלחנו להתגבר עליה כשכיוונו את זמנו של האירוח במקום בסביבות שמונה-תשע בערב לשעות אחר הצהריים המוקדמות. הדיונים היו מרתקים, ונסבו בעיקר סביב השפה הישראלית, וקצת על שפת התנ"ך.
&nbsp
במקרה שנוכל, נשתדל ליזום אירוחים נוספים בעתיד, בנושאים שיעניינו את דרי הפורום.

שלום לאלדד. מאחל לך ולחברים הצלחה והמשך פעילות. מבקש למסור

כי פניתי לפורום (זירה?) שלכם לאחר שמצאתיו במסגרת חיפוש אחר תשובות לשאלה בענין גזרונן של המשמעויות השונות של המילה "צפירה" (ראה שזר שכן). אשמח מאד לקבל תשובות, ככל הידוע לחברים, ולהשתתף בזירה נאה זו שלכם. חנוכה מאיר ושמח.

Eldad S

New member
שלום גם לך, שולה הפנינים. התכוונתי להפנות אותך גם לפורום

השפה העברית, שמספרו 1072, בדיוק בעניין שאלותיך - אבל מסתבר שאתה כבר מכיר את הפורום הזה, והעלית גם שם את השאלה.
בהצלחה!

אחמס1

New member

אכן מצער אבל אני מסכים. נראה עד כמה הנהלת הפורומים סובלת חופש ביטוי.
הפלטפורמה היא אכן הבעיה. אם כותבים tapuz במקלדת עברית מקבלים "אשפוז", וזה מתאר יפה את המציאות. מערכת מפגרת כמה שנים לעומת פלטפורמות social media מודרניות, יש בזה ייחוד מסויים (מבנה העץ, שאני די אוהב, די נעלם מהאינטרנט חוץ מתפוז) אבל היישום הטכני של זה פשוט זוועתי. למי שכותב הודעות קצרות בעברית או אנגלית על סדרות טלוויזיה זה אולי לא מפריע (ואלו רוב הגולשים, או במילים אחרות הגולשים הרווחיים), אבל מי שרוצה לכתוב קוד מחשב, ביטוי מתמטי, אפילו כמה אותיות בשפה זרה (!) הפלטפורמה הזו טובה בדיוק כמו שהייתה בשנות התשעים.

זה ברור לכל מי שנכנס לאתר בלי חוסם פרסומות (וגם אחרי חוסם הפרסומות לפני שחוסמים ידנית את מה שנשאר) מה הולך פה. זה אתר שמכוון לכסף. כמות הפרסומות וה-unsolicited תוכן שנזרק על מי שרק נכנס להציץ היא כמעט חסרת תקדים באתרים "נורמליים". התוכן מיוצר ע"י הגולשים בלבד ותפוז מאמצת את התוכן הזה ו"מוכרת" אותו. ולא בהצלחה מאוד מרובה יש לציין, ב-2013 האתר נמכר לחברת "קו מנחה" עבור 4.3 מיליון שקל, סכום מיקרוסקופי בעולם האינטרנט.

שני העניינים האלו תרמו לבריחת מוחות לכיוון פייסבוק ו-Stack Exchange, שבתורה גרמה לסגירת פורומים רציניים יותר, שהגבירה את בריחת המוחות. מה גם שלגולשים המשכילים יותר אין בעיה להצטרף לקהילות דיונים באנגלית ולהיות חלק מקהילות הרבה יותר גדולות. אין מה לעשות בעניין, ההנהלה בחרה כיוון פעולה לאתר שלא מתאים לנו.

DoronModan

New member

כן, נראה עד כמה יש כאן דמוקרטיה וחופש ביטוי. אילו הייתי כותב את הסיבה שבגינה מיכל עזבה את הפורומים, אתה ועוד גולשים נוספים הייתם עוזבים, ייתכן תוך שליחת מכתבי מחאה.
לי, למיכל ולגולש איכותי נוסף, אווירה כזו לא מתאימה.

כל מה שאמרת נכון, אבל

יש משהו בפורומים של תפוז, בין השאר בפורום הזה (ובייחוד תחת הנהלתו של אלדד) שגורם לי להרגיש בבית. אני משתמש גם ב-Quora וגם באתרים של Stack Exchange, והם מעולים ומכילים הרבה יותר מידע. אבל משהו בגודל שלהם, בהמוניות שמנגישה את כל העולם, נותן הרגשה קרה. צריך לכתוב שם המון ולהיות מאד פעיל כדי לקבל הרגשה שאתה חלק מהקהילה. לפעמים נחמד לבוא לקהילה קטנה בלי הרבה דרישות, שבה יש אנשים עם שמות שאני מכיר שכותבים בשפה שלי.
למרות שאין ספק שבאתרים באנגלית יש הרבה יותר תוכן, לשפה העברית עדיין יש קהל גדול. אפילו במקרה שלי, למרות שבעבודה אני כותב מיילים רק באנגלית, להתנסח בעברית יותר קל לי, וזה נחמד לכתוב ולהתרכז בתוכן בלי להתלבט האם עשית טעויות דקדוק.
&nbsp
&nbsp

למעלה