כמה מילים חדשות

rmoses1

New member
כמה מילים חדשות

rizado = מתולתל rogar = להתחנן calco = מדבקות pegar = להדביק ונשאלת השאלה, אתגר בשבילכם: איך אומרים בספרדית: תדביק לי מדבקות על השער המתולתל שלי ? אגב, כל אחד יכול לנסות. אני אעלב אם אף אחד לא ינסה
ראובן

shellyland

New member
אם תשכנע אותי

שיכולות להיות נסיבות בהן אני עלולה להגיד את המשפט הזה, ועוד בספרדית, אני אעשה את המאמץ. כל הכבוד על יוזמת המילים החדשות
זו תהיה פינה קבועה? אחת לשבוע? (יהיה בוחן? זה יחשב בציון של התעודה?)

rmoses1

New member
סיבה

מדעני האינקה עובדים כרגע על מדבקות חדשות שיהפכו שיער מתולתל לחלק. ברגע שזה יהיה בר ביצוע יהיה צורך לומר את המשפט הזה בספרדית כדי שהמדבקות יעשו את פעולתן... למה להתעסק בקטנות...
אגב, אני מבחינתי מדי כמה ימים אעלה כמה מילים בלי קשר ביניהן, ונראה איך זה יתפוס... ראובן

4776

New member
בבקשה..

me puedes pegar calco sobre mi rizado pelo? אגב בהקשר אחר pegar זה גם להרביץ.

shellyland

New member
לא מדוייק

אתה שאלת שאלה והא התכוון בציווי (או עתיד). ובפורטוגזית Pegar זה בכלל לקחת, כמו בשיר המופלא Samba de Orly: Vai meu irmao pega esse aviao voce tem razao de correr assim desse frio mas beija meu Rio de Janeiro antes que um aventureiro lance mao pede perdao pela duraçao dessa temporada mas nao diga nada que me viu chorando e pros da pesada diz que eu vou levando ve como è que anda aquela vida toa e se puder me manda uma noticia boa

למעלה