כמה מילים על אהבה ועל בדידות

אורי_ח

New member
כמה מילים על אהבה ועל בדידות

מיועדות בעיקר לאוזן רגישה ולכל מי שאינו סבור שכבר הכל ברור לו, נהיר וגם ידוע. מי ששייך לסוג השני - עדיף שיפסח על הודעה זו ויעבור במטותא ממנו להודעה הבאה. "...משנולד אדם, הוא נעקר מתוך מצב מוגדר ונזרק לתוך מצב חסר ודאות." "...חוויית הנפרדות היא המקור לכל חרדה. להיות נפרד פירושו להיות מנותק, חסר ישע..." "...הצורך העמוק ביותר של האדם הוא הצורך להתגבר על נפרדותו, לצאת מכלא בדידותו." "...האדם - בכל הדורות והתרבויות - ניצב לפני פתרון השאלה: איך להתגבר על הנפרדות, איך להגיע לאיחוד." משפטי פתיחה אחדים מתוך "אמנות האהבה", ספרו של אריך פרום, פילוסוף ופסיכו-אנליטיקן, מן החשובים במאה ה-20. בהמשך מתייחס המחבר לסוגים השונים של האהבה, שהמשיכה הקוטבית בין זכר לנקבה הוא אחד מהם. הוא מנמק את טענתו על כך שהאהבה הנה הפיתרון המושלם, היחיד, להתגבר על סבל הנפרדות ולהגיע למצב של איחוד מחודש. הוא מדבר על הקושי לממש אהבה כיום, נוכח הקשיים שמציב הניכור, תולדת החברה הקפיטליסטית, ולבסוף מעניק לקורא כלים, לדעתו הכרחיים, ללימוד האהבה, כדרך שרוכשים מיומנות במקצוע, באמנות. ממליץ על הספר בחום, אע"פ שהוא לכאורה "מיושן" (נכתב ב-1956) ולמרות שעם חלק מהקביעות קשה לי להסכים. אוזן רגישה יקרה, תודה ששיתפת אותנו. לא אכפת לי איך קוראים לגברת שניהלה את הסדנה ומה מניע אותה. אני יודע דבר אחד. שחיינו הם לימוד מתמיד. אני שמח יום יום להיווכח שעוד המון דברים איני יודע. אני מתענג מהלימוד, מהשיטוט בשבילי הידע האין סופיים. כל עוד מוחי מאפשר לי. לא כל נושא מעניין אותי. אך כאדם בוגר (וזה מה שאני חושב גם עלייך) למדתי לברור לעצמי מה מעניין אותי ומה "חרטא" שחבל להקדיש לו לו זמן. אל תניחי לאיש להחליט מה טוב עבורך, ביחוד לא לאדם שגאוותו על ידענותו. איש כזה, ראוי בעיקר למידת הרחמים, משום שהוא בא ממקום של בדידות, משום שהמושגים שלו על אהבה מתקשרים אך ורק למכניזם מתוחכם שיצר הטבע, כביכול. איש שכזה הייתי מפנה לסיפור קצר ומקסים של צ´כוב: "ההתערבות". שבוע טוב וקל לכולם באהבה, אורי

אורי, אורי.....איש אחד יקר......

בקשר לאריך פרום..קראתי את הספר ואהבתי....וטוב שהבאת כאן, כי מתאים לי לנשמה..וממליצה גם. וכל מה שאמרת לאוזן רגישה...אמרת גם בשמי בהחלט!!! ואני אין לי אלא להוסיף רק אהבה פשוטה,לא ספרותית ולא ידעונית ולא ידענית...ככה, מתוך אני המקורי..... ועל החשבון קח חיבוק חם.

כבר אמרתי לך שאוהבת לקרוא אותך ?

כן. אני חושבת שכבר אמרתי לך. חושבת כמוך לגבי ´הידענים´. יש מי שבוחר בבדידות וטוב לו בה. אני - נכפתה עלי ובקושי אני סובלת אותה. שבוע טוב גם לך

ביקרתי באתר

וואו. מדהים. איזו יכולת מילולית להביע רגש, רגישות ואהבה. עשוי בטוב טעם. ואני אומרת הכל ´מקינאה´

מיכל@בר

New member
אורי, תודה על ההמלצה, ומאחר ואני

אוהבת את הדברים שכתבת עליהם, אני כבר בתור לקנות את הספר של אריך פרום. תודה.

tear

New member
אורי יקר מאוד

תודה להמלצה לספר, חושבת שארכוש ואעשה חסד עם עצמי. והכי רציתי לומר לך שוב כמה שאתה מקסים ורגיש, ועם אנשים כמוך באמת אפשר להפיג מעט את העצב שבבדידות.

benni (mac)

New member
אורי

אהלןקודם כל ,והיות וגם אותי זה מענין , אז תודה גם ממני על ההמלצה, ומהמעט מהמשפטים שהבאת מהספר,נראה לי... פעם קראתי ספר של חוסה אורטגה אי גאסט , שנקרא "מסות על אהבה",שמאוד דיבר אלי,ואמנם המשפט שאני אביא עכשיו אינו מייצג את הספר , אבל, מבחינתי ,סוג של משפט שמתמצת אהבה... "אודה לך מקרב ליבי על הייאוש שהבאת עלי,ובכל ליבי אני מתעבת את השלווה שבה חייתי קודם שהכרתיך" - נכתב ע"י נזירה פורטוגזית והופנה אל האיש שפיתה אותה ,וזנחה. שבוע מהנה לך ,לכולם ולכולן.

למעלה