כמה מילים על ארז טל

סתונית5

New member
כמה מילים על ארז טל

בשנת 1999 ארז טל הנחה תכנית בידור בערוץ 2 שנקראה "העולם המופלא". בתכנית הוא הציג אדם בשם נחום אמבר. (קבלן במקצועו.... איזה צירוף מקרים ...). מבוגר, עילג, מכוער, ששר בקול עורב את שיר הפתיחה. בתכנית גם הופיע אדם שלבוש בחליפת בובה ענקית ומכוערת, מפזז ועובר בין שורות הקהל ובוחר באנשים שיעלו לבמה. (יתכן ואני לא מדייקת בפרטים כי עברו 9 שנים מאז...). כשהסתיימה התכנית, הסתבר שהאיש בחליפה היה גם כן נחום אמבר... בראיונות שבהן ארז טל ננזף שהוא מתעלל באדם תמים ועושה ממנו צחוק, ארז טען בלהט שהאיש מודע לגמרי ועושה זאת מתוך בחירה. עברו שנים וארז הציג לעולם את "לימור" הפרחה המתוחכמת של "רק בישראל". שהפכה לאייקון תרבות. אהבתי מאוד את ארז טל בראשית הקרייה שלו בגל"ץ ואת השילוב בינו ובין אברי גלעד ב"העולם הערב". מאז אני נמנעת לצפות בתכניות בהן הוא שותף. בהתכניות הבידור עליהן הוא חתום,קיים קו אכזרי הגובל בהתעללות. הוא נוטה לקחת "קרבן" מסויים ועל ידי חזרות רבות על איזו פליטת פה או אמירה, להפוך אותו לדמות נלעגת. אין לי מושג אם ארז טל שותף גם בהפקה של האח הגדול או משמש רק כמנחה אבל משום מה ה"בובליליזם" מאוד מתאים לרצף. הוא לא היחיד הנוהג כך. מי זוכר היום את עוזי כהן ז"ל מרעננה ומה שעשו לדמותו ב"ארץ נהדרת". אולי יוסי בובליל יזכה במליון. אולייוסי ועינב בובליל יזכו ל 15 דקות התהילה שלהם לאחר סיום התכנית, אבל מדובר בשני אנשים אמיתיים שהפכו בציניות "ארז טלית" לקריקטורהלטובת מכונת הרייטינג של קשת.

tokbek

New member
ארז טל מגעיל אותי :

כתבתי על זה כמה מילים בעבר, אעתיק אותן לכאן שוב : ארז טל והליצן המזרחי שעושה אותו שמח. ארז טל וההפקה הנלוזה של האח הגדול נמאסו עלי. ולא רק בגלל הזלזול שלהם בצופים, אלא גם בגלל ההתנשאות המבחילה של אדון טל מעל לחברי משפחת בובליל המשמשים עבורו סוג של שעשוע, כמעיין אטרקציה שניתן לחייך אליה בהתנשאות מבעד למצלמה הקטנה ולומר לקהל הצופים "בואו נצטרף לדיירי הבית ונצפה במזרחי-התורן שעושה לנו צחוקים. קוצי קוצי, בובליל, תעשה לי משפט מצחיק כדי שאוכל לחזור עליו בטון מתנשא ואז למרוח את החיוך האווילי שלי על גבי המרקע ". ארז טל אתה מגעיל אותי. אין ספק שהשמש זורחת השקם בבוקר מתוך ישבנך, אני כבר יודע זאת, בסדר ? חלאס, הדגשת את עליונותך מספיק העונה באח הגדול וגם דאז כשניסית להשפיל את אסי דיין בתוכנית `איפה טעינו`. לך הבית ותשאר שם (תדמיין שהמשפט הזה נאמר בטון מזרחי כבד ותוסיף חיוך).

ארז טל בעצמו מזרחי (בן-טולילה) שמו

המקורי כמו שכתבתי הוא בן-טולילה. הוא צפון אפריקאי במקור. אז בגזענות לא ניתן להאשים אותו, אבל בכול השאר שזה צחוק על החלש וכו` אני דיי נוטה להסכים.

Jason2

New member
למה אי אפשר?

אני מכיר הרבה נשים שובינסטיות, זה שהוא ממוצא מזרחי לא אומר שהוא לא גזען. אגב אני חושב שהוא לא גזען אלא פשוט מספק סחורה שהקהל רוצה לצרוך, אני די בטוח שאם הקהל יביע התנגדות וישנה את הטעם שלו, כך גם הוא יספק הומור שונה.

בשורה התחתונה- הוא מספק את מה שאנו

הצופים אוהבים לצרוך, כך שאנו לא צריכים לבוא אליו בטענות אלה רק אל עצמנו כחברה מליצית, שאוהבת לצחוק על השונה, על החלש וכו` . ארז טל הוא רק מוכר אנו הקונים, והוא מספק לנו את הסחורה המבוקשת, הוא הרי לא יספק סחורה שאין לה היציעה.

בשום פנים ואופן לא !

אבל עצם זה שהרוב פה צופים בזה בלהט, קצת סותר את הטוענות והטענות שלהם. אל תצפו=לא ישדרו, משוואה פשוטה בהחלט.

Jason2

New member
תיקון קטן

ארז טל לא הציג את לימור. אורנה בנאי עשתה את הדמות במופע שלה וגם במקומות שונים בטלויזיה לפני רק בישראל. ויש הבדל, אורנה בנאי היא שחקנית מקצועית ולא סתם מישהי שעשו ממנה צחוק. ובואי לא נתמם הדמויות האלה הפכו לכאלה גדולות גם בגלל שהקהל אהב את זה וצחק מזה וגם בגלל שהדמויות עליהן עשו את הפרודיה מינפו את זה לתועלתם האישית. בארץ נהדרת אמרו שהדמות של עוזי כהן נועדה להיות חד פעמית אבל כשהם ראו את התגובה של הקהל הם המשיכו ולא נראה שזה הפריע לעוזי כהן להיפך הוא ניצל כל במה אפשרית כדי לחזור על החיקוי שלו. אישית, ההומור הזה לא ממש מדבר אלי אבל אני יכול להבין למה ממשיכים עם זה.

סתונית5

New member
בטלויזיה החלה כפינה קטנה וחיננית ב"אקשן"

את הדמות אורנה בנאי בנתה במופע סטנד אפ. והופיעה אתה בתכנית והעבירה בקורת משעשעת בסגנון "הפרחה המזרחית". הביטוי "בטוב טעם" היה הבטוי שעליו חזרה. ארז טל בנה סביב הדמות את "רק בישראל" ואט אט מתכנית לתכנית הדמות הפכה גרוטסקית יותר ויותר. אין לי ויכוח על כך שהקהל אהב את הדמויות הנלעגות שארז טל ואחרים השתמשו בהן. אני גם מודעת לכך שה"כוכבים" שהפכו לקריקטורות שתפו פעולה. הרי לאחר שהפכו לבדיחה של המדינה המוצא היחיד היה להפיק מהסיטואציה את המיטב. אני עדיין רואה בשימוש הציני באותם אנשים לצרכי מכונת הרייטינג והקופה המצלצלת, מעשה בזוי.

סתונית5

New member
והבהרה לגבי אורנה בנאי ולימור

הבאתי את דמות "לימור" רק כדי להראות שגם כדמות פקטיבית, ארז טל משתמש באותו מוטיב של מזרחי, חסר השכלה. למזלה של אורנה בנאי כשהבינה שהדמות משתלטת עליה, ניסתה והצליחה להתרחק ממנה.

Jason2

New member
אבל זה רק חלק אחד

רוב האשמה מוטלת על החברה שלנו. אני רק מציע לך לרשום בובליל ביוטיוב תראי שרכזו שם את כל הקטעים בהם יוסי בובליל ב"מיטבו" תחת הכותרות "הדורבן", "פניני הדורבן" וכו'. ארז טל לא אחראי על האימוץ של יוסי בובליל כמייצג אלא הקהל בלבד (למרות שהוא עזר). ובקשר למכונת הרייטינג, הכל נעשה משיקולים כלכליים נטו, זה מה שהקהל דורש וזה מה שהוא יקבל.

Jason2

New member
ועכשיו אני ארשום את דעתי

אני חושב שטלויזיה יכולה להיות מעצב תרבות וזה גם הוכח. כשהיה רק ערוץ 1 הקהל צרך גם תכנים איכותיים ונהנה מזה. כלומר אם הערוצים (וגם המסחריים), ישדרו דברים איכותיים, הקהל יצפה וגם אז יהיה רייטינג גבוה. העניין שתהליך כזה לוקח הרבה זמן ובשלב הראשון הערוצים יספגו הפסדים והצרה היא שלקברניטי הערוצים חשובים יותר הרווחים המידיים ולכן הם פונים למכנה המשותף הנמוך ביותר וכרגע, לצערי, זה גם המכנה המשותף הרחב ביותר.

Lady in red2

New member
אני לא אומרת שאתה לא צודק, אבל הבעיה

שתוכניות ריאליטי וכו' פופולריות בכל העולם וסוחפות את ההמונים, וכן - די ממכרות. אחרת מה אנחנו עושים בפורום הזה?
אני הייתי בטוחה שאני בכלל לא אראה את התוכנית הזאת. הפרומואים די שיגעו את כולנו בערוץ 2, אפילו באמצע סיינפלד וסדרות אחרות, ובאופן כללי אני לא אוהבת ריאליטי כ"כ (לא ראיתי הישרדות מלבד הגמר שסיקרן אותי). אבל מצאתי את עצמי רואה ערוץ 20, מה לעשות.
בקשר לתכנים איכותיים כמובן שעדיף כמה שיותר, אבל לא נראה לי שכדאי להסתמך בעניין הזה על הערוצים המסחריים יותר מדי. פשוט ניתן למצוא אותם בערוצי הכבלים והלווין. מצד שני, לפעמים יש תוכניות "איכותיות" יותר גם עם רייטינג גבוה. לא יודעת אם זה נחשב איכותי, אבל אהבתי את משחק מכור ואת התוכנית של עדי אשכנזי. לא כ"כ יודעת להגיד לגבי סדרות ישראליות ששודרו בזמן האחרון כי לא ראיתי, אבל אני חושבת שמחשיבים אותן לאיכותיות.

דבריך לא הכי מדוייקים.

אתה מדבר על עידן שבו היה רק ערוץ 1 -כלומר הערוץ הראשון. לא היו כבלים ובטח לא אינטרנט, וכמעט כול תוכנית שם קיבלה רייטינג של מינימום 60, 70 אחוזים מהאוכלוסיה. היום זה עידן שונה לחלוטין, זה עידן רב ערוצי שבשניות אתה יכול להעביר עשרות ערוצים וראות את מה שמתאים לך, ולא את מה שמכתיבים לך. ומה לעשות אנשים אוהבים אקשן, בידור, מתח וכיוצא בזה. אם אנשים היו אוהבים תוכניות שמוגדרות כתוכניות איכות, סביר להניח שהטלוויזה הייתה מלאה בתוכניות כאלו. הרבה לא השתנה בערוץ 1 מבחינת התוכן, אך מעברו השני של המרקע השתנה המון.

Jason2

New member
כתבתי את זה בגלל הטענה

שזה מה שהאנשים רוצים, אבל זה לא כל כך מדוייק כי אנשים יכולים לצרוך גם דברים איכותיים אם יתנו להם כאלה. ובקשר לטענה שתוכניות ריאליטי ממכרות בכל העולם, זה נכון, אז מה? מצד שני אם נסתכל על בריטניה זה נכון שאנשים מכורים לריאליטי אבל גם לסדרות איכות של הבי בי סי. בארה"ב יש את הריאליטי אבל גם יש סדרות מושקעות שמביאות רייטינג גבוה. בכל מקרה אני עדיין חושב שכאן לוקחים את הדרך הקלה ביותר והרווחית ביותר וזאת על חשבון תכנים הדורשים השקעה ויצירתיות. ואגב גם היום יש לנו רק ערוץ אחד וזה ערוץ 2 שאר הערוצים זוכים לרייטינג חד ספרתי ולעיתים הרבה פחות.

o pie

New member
אוי אוי אוי

אז הוא עושה צחוק מאנשים אחרים. כל קומיקאי בעולם עושה את זה בהופעות שלו, אז את שונאת את ארז טל רק בגלל שהוא לא קומיקאי אלא חנון עם בטחון עצמי מופרז? והדמות של עוזי כהן ז"ל בארץ נהדרת הייתה מאוד מוצלחת ומצחיקה, עוזי נהנה מהפרסום ולא נעשה לו שום עוול. הוא אפילו צחק על זה.

את ממש צודקת

תפסיקו כבר ארז הוא רק המנחה של התוכנית ולא המפיק ואין לו יד במה שמתרחש בבית

קאראט

New member
אישית אני אוהבת את התכניות שלו

הן מבדרות, מצחיקות וגם על רמה כדוגמת הכספת. הוא איש שנון וחד ראיה, יודע בכל תקופה איז תכנית רוב צופי הבית מעונינים לצפות. עובדה שהוא מצליח ואף משגשג.

למעלה