כמה מילים על האגודה

הייזל

New member
כמה מילים על האגודה

כאשר שמעתי על קרנה המיוחד של "שר הטבעות" שמחתי מאד, הנה, חשבתי, דוגמא למה האגודה מסוגלת לעשות כשהיא באמת רוצה בכך, כמובן שמיהרתי להירשם. אלא שאז הבחנתי שאין לי מושג איך אני אחזור הביתה אחרי הסרט. הסרט, שאורכו כשלוש שעות(ועם פרסומות, "בקרובים", עיכובים לא צפויים והפסקה ימשך אף יותר), מתחיל בשעה 14:00 ביום ששי, כלומר הוא נגמר אחרי 17:00. אין אוטובוסים בשעה כזו ביום שישי. אז בשביל להשתתף בהפנינג הנ"ל אני צריכה להיות בעלת רכב או לגור בתל אביב ובנוסף גם להיות חילונית. נאלצתי לבטל. אני גרה בכפר סבא ואין לי רכב. אני מניחה שאני ורבים כמוני לא שייכים לקהל היעד של האירוע הזה. הועד הנוכחי היה אמור להביא שינוי לאגודה לקדם את המדע הבדיוני והפנטסיה בארץ, אני לא רואה שינוי גדול. לפני כמה שבועות מישהו הציע לקיים מפגשים של קבוצות החובבים המקומיות מסיבות כלשהן זה לא קרה אבל היחס שהוא קיבל מארז כשהוא העיר על כך בפורום האגודה היה רק דוגמא נוספת ליחס המזלזל והמתנשא שנוקט ועד האגודה כלפי חברי האגודה ושאר אנשים. הגישה כלפי הועד כקליקה סנובית כבר הפכה לבדיחה, אני לא חושבת שזה מצחיק, למעשה זה די עצוב. אגודת זינה אשר הרימה שני אירועי צדקה מצליחים למדי זכתה ליחס קריר ומזלזל מאגודה שבקושי מצליחה להעמיד אירוע מבלי להתבכיין על העלויות. כאשר העליתי את שאלה בקשר למעמדו של פורום אורט כפורום הרשמי של האגודה התגובה הכללית היתה הכחשה ואפילו כמה תגובות עוינות למדי כלפי SNIFT שניסה להתעקש. מפתיע שכמה שבועות אחר כך הפך פורום אורט לפורום הרשמי של האגודה בצורה רשמית. לא מזמן מישהו התלונן שאתר האגודה אינו קריא ולמרות שאיני מסכימה לטון אני בהחלט מסכימה עם התלונה. האתר עולה באיטיות (כתוצאה מעומס גרפיקה כנראה) ואינו עומד בהשוואה לאתרים מאותו המשפחה כלומר "עין הדג" ו"האייל הקורא". הוא הרבה פחות נעים לעין, ברור וידידותי למשתמש. אני ואנשים כמוני שהתחום מעניין אותם ברצינות, שההצלחה שלו בארץ חשובה להם אמורים להיות עמוד השדרה של האגודה במקום זה אני מקבלת מהועד את התחושה שאני תוספתן מיותר ובעל פוטנציאל לעשות צרות. די ברור אחרי השנה הזאת שהדעה שלי אינה נחוצה ואינה חשובה. בהזדמנות זו אני רוצה להתנצל בפני הדס על קרב הצעקות שלנו: מצטערת, לא הייתי צריכה לטרוח.

דרגורן

New member
אני רוצה לענות בתור חבר אגודה,

ובתור בנאדם שהביט ומביט מהצד. אני מסכים שהאגודה צינית וחסרת תקווה. אבל (וזה אבל גדול) אפשר וצריך לשנות את זה
ואני אתן דוגמאות: אני פרסמתי בפורום אורט כמה רעיונות שנקטלו במהרה: 1. ספרייה - העקרון מאחורי הרעיון היה שיהיה מוסד שיתמקד בהשאלת ספרי מד"ב ופנטסיה. 2. פרסום סיפורים שזכו בתחרות הסיפורים של האוגדה באתרי חדשות (כגון וואלה ו-Ynet). כל הקטע הוא שמכוון שהאגודה ופורום אורט כבר הרבה (מאד) זמן בשטח, הרעיונות שלי לא היו חדשים, ומכוון שכשהצעתי אותם ניסחתי את זה בתור "צריך מתנדב שיעשה..." במקום להתנדב בעצמי, חטפתי קטילות... לאחר מכן כאשר שיניתי את הנוסח התגובה הייתה שונה (וכבר פירסמו סיפור אחד ב-Ynet, והתחלתי לאסוף ספרים....) מכוון שהתלונה על אתר האגודה הגיעה עם הטון שלא היה במקום התגובה הייתה בהתאם (בדיוק כמו שאת ובוג´יי תמחקו/תגיבו בזעם על מישהו שאתן לא מכירות יבוא לפורום וילכלך עליו....) הבעייה עם הנושא הנ"ל זה שקל להתלונן אבל אף אחד לא מציע לעזור לכתוב את האתר בגירסא יותר "קלה"... ולכן כלום לא קורה... לגבי כפר סבא - אני מאמין שלאגודה אין כסף לדברים האלו (שכירת אוטובוס וכו´) מה שכן אפשר לעשות זה לפרסם הודעה בפורום פה ובאורט לגבי מי חוזר משם עם אוטו ועובר דרך כפר סבא.... כל הבעיות של האגודה וכל התלונות על האגודה מגיעות מאותו מקום ונגמרות באותו דבר, משהו לא בסדר, והועד/האגודה/מישהו צריך לפתור את זה... לסיום אני רק אומר שבסביבות 19:00 היום אני אדע האם אני יכול לקחת את האוטו של ההורים ואם כן אז אני אוכל להחזיר אותך משם...

לפעמים אני מוצא את עצמי נדהם

מכמויות חוסר המחשבה והחוצפה האדירות שאנשים מסוימים משקיעים לפני שהם ממהרים להקליד הודעות נמהרות. כי לו היתה אותה הייזל אלמונית בודקת את העובדות, או עוצרת קצת לחשוב לפני שאצבעותיה הקלילות היו מרחפות אל פני המקלדת, היתה אולי מגלה כמה דברים: א. שהפרוייקט הנ"ל הינו בשיתוף פעולה עם "וואלה" שגם קבעה את מועד ההקרנה (מן הסתם גם משום שקולנוע "חן" פנוי באותן שעות) ושאחרת וואלה היתה עורכת את האירוע ללא האגודה ואז אף חבר לא היה מקבל כרטיס חינם להקרנה. ב. שלא כל אירוע או פעילות של האגודה מתאימים לכולם. ישנם במהלך השנה מספיק אירועים המתקיימים באמצע השבוע ובשעות שבהן התחבורה הציבורית פורחת, זה עדיין לא אומר שלא ניתן לקיים אירועים מסוימים גם בזמנים אחרים (במיוחד כאשר הברירה היא או לקיים את האירוע בזמן הזה או לא לקיימו בכלל) ג. אין זה מתפקידו של הוועד, כל וועד, לדאוג לתחבורה בחינם אל ומאירועי האגודה. האגודה הצליחה להשיג לך סרט מדובר בחינם בהקרנה מיוחדת (ובבכורה עולמית), הייזל יקרה ואגואיסטית, את לא יכולה לעשות את המאמץ הקטן של לדאוג לעצמך לאיזשהו סוג של תחבורה? עד כמה שידוע לי יש באגודה יותר מאדם אחד בעל רכב מהאזור בו את מתגוררת. מי יודע, אולי אחד מהם אף היה מוכן לאסוף ולהחזיר אותך לאירוע הנ"ל. ד. ועצה קטנה: נכון שלכל אחד מותר להעביר ביקורת (ואפילו רצוי, כי זו מהותו של אירגון דמוקרטי) אבל אם את באמת רוצה לשנות דברים את יכולה לנסות להיבחר ואז גם לעשות דברים. מי יודע: אם יש כל כך הרבה אנשים שחושבים כמוך את עוד עשויה למצוא את עצמך בועד. (אבל מן הסתם לא תוכלי להגיע לישיבות, כי לא יספקו לך תחבורה בחינם כדי להגיע אליהן). אה, ודבר אחרון: נכון שכולם יודעים מי זאת הדס, אבל בפורומים נהוג להשתמש בניקים ולא לחשוף את האדם שעומד מאחוריהם אלא ברשותו. בתור מנהלת פורום מקביל הייתי מצפה שדווקא את תדעי את זה יותר טוב מכולם. מצד שני, יש לי תחושה שגם אם היו מארגנים לך הקרנה פרטית של "שר הטבעות" בסלון ביתך עם ליב טיילר ואיאן מקקלן משני צדדייך על הספה, היית מתלוננת על הבלגן. פשוט יש אנשים שלעולם לא יהיו מרוצים.

הייזל

New member
תסלחו לי שניכם!

אני לא חשפתי איש
אמרתי מי זאת הדס? אתה יודע על איזה וויכוח מדובר? לא ולא. רק אני והיא יודעות על מה מדובר. שנית: אני ביקשתי תחבורה חינם? איפה בדיוק? בגלל שנמאס לי לבקש מאנשים טרמפים ולהרגיש כמו פרזיטית החלטתי לא להנות מהסרט. שלישית: ככל הידוע לי זאת הפעם הראשונה שאני מתלוננת (או מקטרת כדבריך) על פועלו של הועד. הדברים שכתבתי הטרידו אותי במשך זמן רב, ניסיתי להשפיע ונתקלתי בקיר. אני לא בנאדם שנוהג לעשות רעש או לקטר אבל בתוך הרגשתי הפעם להביע את דעתי. מה דעתך להכיר אותי לפני שאתה ממהר לשפוט אותי? רביעית: אני לא אלמונית, להיפך מספיק אנשים מהועד מכירים אותי ויודעים את שמי. אני ממש לא מסתירה אותו הוא רשום באיימייל שלי. חמישית: אני הצטרפתי שנה שעברה לאגודה בעקבות לחץ של אנשים שהבטיחו לי שינוי. אני יודעת על האגודה מאז שהוקמה ולא הצטרפתי אליה מסיבות שונות אחד מהם שרציתי לראות מה האגודה עושה לפני שאני מצטרפת אליה. נכון לעכשיו אני לא רואה שם סיבה להשאר באגודה שחבריה מתייחסים כמוך לכל מי שמעז להביע איזושהי ביקורת.

preacher

New member
אישית, בתור נהג,

אני דווקא אוהב להסיע אנשים. זה הרבה יותר כיף מלסוע לבד. לפורום-קונים אני לרוב מחפש נוסעים או לחילופין מחפש טרמפ גם אם יש לי אוטו.

ועכשיו תסלחי לי את:

קודם כל הביקורת שהעברתי היתה בשמי בלבד ולא בשם האגודה, וברגע שיש לארגון כלשהו מספר חברים גדל והולך מן הסתם חלק מהם יעביר ביקורת גם בסיגנון שלפעמים עשוי שלא למצוא חן בעינייך, אז זו סיבה לעזוב את האגודה? במידה ולא שמת לב הועד הנוכחי (שאני דווקא לא מחבריו) הביא לשינויים רבים: *שני כנסים בשנה (אייקון בסוכות ופנטסיקון בפסח) *הקרנות בכורה של סרטים מדוברים (מתי בפעם האחרונה היה דבר כזה?) עם אפשרות כניסה חינם לאחוז נכבד מאד מחברי האגודה *סדרות הרצאות והיד עוד נטויה. הבעיה היא שלא תמיד כל אירוע יכול לרצות את כולם. העובדה היא שלא טרחת לבדוק את העובדות לפני שכתבת, משום שאם היית בודקת היית מגלה שהברירה היתה לקיים את האירוע במתכונתו הנוכחית או לא לקיימו בכלל. אני מאד מקווה שלו האפשרות היתה בידייך לא היית בוחרת שלא לקיימו בכלל. גם לאירועים נוספים של האגודה ישנם אנשים שלא יכולים להגיע. אז מה? אני לא רואה אותם מקלידים הודעות זועמות חסרות כל פרופורציה. אז נכון, גם ההודעה שלי היתה קצת כזו (אולי אפילו יותר מקצת) אבל היא לפחות הסתמכה על העובדות בשטח. קשה לומר דברים דומים על ההודעה שלך. ואני מתאר לעצמי שאת מכירה את המשפט המפורסם: מי שלא יכול לסבול את החום שלא יכנס למטבח.

הייזל

New member
אז מה שאתה אומר הוא:

(וסליחה מראש אם הבנתי לא נכון) שהועד תמיד צודק, תמיד חושב על הכל, שאין הצדקה להביע ביקורת על פעילות הועד מפני שהוא עשה דבר מדהימים השנה. מצטערת, אני לא מסכימה. ברור שככל שעושים יותר חשופים ליותר ביקורת. מי שלא עושה לא טועה. מעניין שהחלטת להתמקד בארוע של שר הטבעות והתעלמת לחלוטין מהיחס המאד שלילי שיש לאגודה לכל ביקורת שהיא. נטיה שגרמה לי להדיר רגלי מפורום אורט. מישהו מביע דיעה וכולם נוהים אחריו כמו עדר. חוץ מגורמיט שניסה לפחות להקשיב כנראה שכל השאר בחרו בדרך הקלה שלפטור אותי כקוטרית. יש סיבה מיוחדת שועד האגודה מזלזל באגודת זינה? יש איזושהי סיבה מיוחדת שמותירה לניר יניב להשתלח כראות נפשו בכל מי שמביע ביקורת על האתר הקדוש שלו? ניסיתי לקרוא את כל התגובות באורט על ההודעה שלי. מצטערת אני לא מבקרת שם בקביעות ולא ידעתי על ההסעות. חוץ מזה לא למדתי שום דבר חדש חוץ מזה שאני קוטרית שיושבת על הגדר ומביעה ביקורת. היו בהודעות השונות נטייה להשליך עליי בעקיפין כל מיני הערות וכינויים. אני לא הולכת לנסות להבחר לאגודה מפני שאני לא חושבת שאני פופולרית מספיק כדי לעבור אפילו את אחוז החסימה. לא הקלדתי הודעה זועמת וחסרת כל פרופורציה. מה שתיארתי אלו תחושות שמלוות אותי כבר הרבה זמן ועשיתי מאמצים לכתוב בצורה מנומסת ומכובדת. כנראה שזה לא היה מספיק. עשיתי כל מאמץ לא לרדת לפסים אישיים וכנראה שאני האדם היחיד בוויכוח הזה שטורח על כך. קשה לי לקרוא לאייקון 2001 כנס נוסף. חלק גדול מאד מהחומר שהיה שם היה גם בפנטסיקון וזה מאד מוזר בהתחשב בכך שהיו דיבורים על כך שלא יהיה מספיק חומר לפנטסיקון אז בשביל מה לעשות אותו. הרבה אנשים בוודאי לוקחים את העצה שלך ללב ולא נכנסים למטבח, הרבה אנשים בוודאי יגידו לי שזו הייתה שטות לפרסם את הדעות הללו שלי, אני בחרתי לקחת את הסיכון. ידעתי שיהיו מעט שממש יקראו את הכתוב ועוד פחות שיתיחסו להערות שלי באותה רצינות שבה הן נכתבו. לצערי הרב, צדקתי.

Boojie

New member
אני לא חושבת שהוועד הוא חסין ביקורת

אבל אני כן חושבת שכשמדובר בוועד של ארגון התנדבותי, שפועל בצורה התנדבותית, ועושה כל מאמץ לשפר ולקדם, הביקורת צריכה להיות בנימה קצת יותר ידידותית. אילו אני הייתי חברת וועד והייתי צריכה להתמודד עם הביקורת שהטחת בהודעה הראשונה שלך, הייתי מתעצבנת. מאד, אפילו. ואני די בטוחה שלא הייתי מגיבה בחביבות ובנימוס. לגבי ניר יניב - טוב, אין לי מה להגיד. ניר זה ניר זה ניר, ומתירים לו להמשיך בגישתו (שלא חביבה על רבים) פשוט כי השירותים שלו בתחזוק אתר האגודה חסרי תחליף. והאיש עשה ה-מ-ו-ן למען אתר האגודה, והכל בהתנדבות. אז חיים עם הגישה הקוצנית למדי שלו, כי התרומה שלו לא תסולא בפז. מה לעשות.

יש לי רק שאלה אחת: איזה חומרים

מפנטסיקון היו גם באייקון? כי לי לא זכור אפילו אחד כזה. בנוגע לכל השאר: בוג´י כבר ענתה ואני חותם על כל מילה שלה.

דרגורן

New member
שנינו? ואני מתנצל מראש על התגובה

שלי, לא קראתי את התגובות וכל ההודעות בפורומים האחרים (אני מתחיל את הבוקר שלי מהפורום הזה, לטוב ולרע). אני לא באתי לתקוף אותך אלא לנסות לפתור את הבעייה (לפחת של שר הטבעות)... אני חוזר ואומר שאני מסכים איתך שלפעמים התגובות שלהם מוגזמות וציניות להחריד, אבל הפתרון הוא לא להרים ידים אלא לראות איך אפשר כן לשפר את המצב
אני לא חבר באגודה יותר זמן ממך, אני נרשמתי בכנס אייקון, לאחר שהתנדבתי בו (כל העסק עם המחשבים)... האגודה מזיזה דברים ועושה דברים, אבל מכוון שהאנשים שעושים את העבודה עושים אותה בהתנדבות, הם קצת רגישים לביקורת מאנשים שלא עשו את אותה העבודה, ולמען האמת (למרות שהתגובות שלהם קיצוניות ואגרסיביות) הם צודקים
הם מקבלים הרבה מאד תלונות אבל מעט מאד הצעות לעזרה ולכן הפתיל של הסבלנות שלהם קצר אפילו קצר מדי... השאלה הנשאלת היא האם את רוצה שינוי מספיק בשביל לעבוד שהוא יגיע? אישית אני חושב שהשינוי מעבר לפינה ואני כנראה אהיה חלק ממנו... מה דעתך?

Boojie

New member
ותגובה ממני:

אני מסכימה איתך שיש הרגשה שאחוז גבוה מדי של פעילות האגודה מותאם לאנשי תל אביב. אבל זה מן הסתם בגלל שרוב חברי האגודה חיים באיזור הזה, שהוא בכל זאת האיזור המרכזי של הארץ, וכשהמשאבים מוגבלים הגיוני למקד אותם באיזור שהכי הרבה אנשים יוכלו להשתתף בו. אבל מעבר לכך - האגודה מסייעת רבות לכל מי שרוצה לארגן פעילויות מקומיות באיזור מגוריו. רק צריך לרצות לפעול. למרבה הצער, בגלל האופי ההתנדבותי של האגודה, חברי הוועד (העמוסים עד מעל הראש בפעילות ההתנדבותית לחלוטין שלהם באגודה גם ככה) לא יכולים להשקיע את כל זמנם ומרצם בכל דבר, אלא חייבים להתמקד. בגלל זה, כדי שיהיו פעילויות מקומיות, חייבים להיות מתנדבים מקומיים שיריצו אותן. לגבי ההקרנה של שר הטבעות, כמו שנאמר כבר, ההקרנה אורגנה בחסות וואלה (ספק אם האגודה היתה יכולה להרשות לעצמה דבר כזה לבדה), ולפיכך לוואלה היתה זכות הקביעה לגבי השעה והמקום. שזה מצער שזה בשעה שזה נקבע ובמקום שזה נקבע? כן, גם אותי בתור דיירת איזור חיפה (אם כי לנו יש רכב, מזל שלנו) זה מצער. אבל זה טוב מאד שהאירוע הזה מתקיים בכלל. ככל שהאגודה מתרחבת, מגדילה את ההכנסות שלה ומשפרת את המאזן שלה, יש סיכוי שהכוח שלה יגדל, וכך היכולת שלה להשיג פרסום, ספונסורים וכדומה. וכך, המצב היום מבחינת אירועים ונגישותם טוב בהרבה מכפי שהיה לפני כמה זמן. תמיד יש עוד מקום לשיפור, אבל בסך הכל, לפני שנה שנתיים לא היינו חולמים אפילו שיארגנו לנו אירוע כזה - הקרנה של סרט שהוא בגדר להיט, בחינם, לחברי האגודה. אין ספק שהמצב, מבחינת יכולות האגודה, השתפר מאד. אני מאמינה שבהדרגה הוא ישתפר עוד יותר. אין טעם להתרגז כל כך, מהסיבה הפשוטה שאין על מי להתרגז. ועד האגודה מלא באנשים שקורעים את התחת בהתנדבות, כדי לקדם את האגודה ולשפר את מה שהיא יכולה להציע לנו, החברים. הצעות לשיפור (כמו למשל לגבי אתר האגודה, וכדומה) הן די חסרות ערך אם הן לא באות עם הצעה נלווית להתנדב ולשפר, כי פשוט אין מי שיעשה את העבודה. זה קל מאד לומר "צריך לשפר", אבל זה לא כאילו שלמתנדבים המשקיענים של וועד האגודה יש זמן או משאבים לעשות את זה, אם אין מתנדבים שמוכנים לעסוק בזה. הדעה שלך נחוצה וחשובה, אבל גם את צריכה להבין שכשמגיע אדם כמוך, וזורק על האגודה אוסף של תלונות כשאנשי הוועד של האגודה גם ככה עמוסים בעבודה ההתנדבותית שלהם, ובלי להציע להתנדב בעצמו כדי לשפר, זה ירגיז אותם. חברי הוועד הם רק בני אדם, ואני לא מכירה הרבה בני אדם שיגיבו בחיוב ובחביבות במצב כזה. ואני רוצה להדגיש את הנקודה שכבר ציינתי: מצב האגודה השתפר ללא היכר בשנה-שנתיים האחרונות. מספר הפעילויות גדל, ההשקעה גדלה, יש הרגשה שלאגודה יש כיוון ברור. אני חושבת שבארגון שמבוסס כולו על התנדבות, כל אלה ראויים לציון.

snift

New member
כמה מילים על עובדות

1. ההקרנה היא לא בכורה בין לאומית, ואפילו לא בכורה ארצית. הבכורה הארצית הנה יום אחד לפני כן. 2. אנשים רבים התנדבו לעשות את המלצותיהם שלהם, ובכל זאת נדחו על ידי ועד האגודה, או שאם לא נדחו, הרי שלא קיבלו עזרה כלל. 3. כל כנס גדול של האגודה נעשה באיזור המרכז, ולמרות שאני גר במרכז, ואין לי בעית תחבורה, אני עדיין מסכים עם הייזל - צריך לחשוב גם על אנשים אחרים ! 4. כל הקטעים הבאמת שווים של ICON (למעט הקרנת ENTERPRISE - שהיתה של המועדון) היו מאוחר בלילה, ואם לא היה לי רכב, לא היה לי בשביל מה לבוא לכנס. עד כאן עובדות !! 5. מאחר וכמו ארז (היו"ר) גם אני "חשדן ידוע, ומחפש מניעים נסתרים" (ראו היות פורום אורט, הפורום הרישמי של האגודה), אני מאוד תמה אם הסרט היה יוצא שלא בקרבה גדולה כ"כ לבחירות, האם גם אז הועד היה מתאמץ כל כך.

באמת סליחה שאנחנו לא מסדרים

את התכנית של אייקון לפי נוחיותך. רק שעל כל בנאדם שלא נוח לו לראות דברים בשעות הערב המאוחרות, יש בנאדם אחר שרוצה הקרנות בשעות מאוחרות כי לפני כן הוא לא יכול לצאת מהעבודה. אם אתה מצפה שהתכנית של אייקון תתאים לצרכיך כל הזמן - אז אין פלא שאתה מאוכזב. ובאמת אפשר לחשוב שאנחנו לא עשינו כלום במשך כל השנה, ורק חודש לפני הבחירות אנחנו מארגנים את האירוע של שר הטבעות בשביל שיבחרו בנו. אפשר לחשוב שלא התאמצנו ולא עשינו כלום ואנחנו נזכרים רק חודש לפני. אבל אתה מוזמן להמשיך לחשוד. פורום אורט אינו הפורום הרשמי של האגודה. תכניסו את זה לכם טוב טוב לראש. כל כנס גדול נערך במרכז כי זה המקום שנוח לכולם להגיע. והמקום הכי מרכזי, והמקום שהכי נוח לכולם להגיע (גם בתחבורה ציבורית) זה תל אביב ולא כפר סבא. צר לי שאנחנו לא יכולים להענות לרצונות שלכם. משום מה זה הפך בהודעות שלכם לאישיו המרכזי. אבל מצד שני, אף אחד מחברי ועד האגודה לא גר בתל אביב, כך שטוב שאתם לא טוענים שאנחנו מסדרים כך את האירועים כדי שהם יהיו לנו קל"ב. אנשים רבים התנדבו לעשות את המלצותיהם? נא פרט בבקשה......

snift

New member
אתם אחלה ועד

(באמת באמת ברצינות). אבל .. (ותמיד חייב להיות אבל) רק לאלה שיכולים ומצליחים להגיע. אני בהחלט יכול להזדהות עם כל מי שמתלונן על זה. כדי להנות ממלוא החברות באגודה אדם צריך להיות בעל הכנסה ממוצעת פלוס. תשלום חברות + רכב + מגורים באיזור המרכז. לא רק הכנסים הגדולים נערכים במרכז, כל הכנסים כולם קורים במרכז (או שיש רק שניים גדולים וזהו). חברות באגודה לא צריכה להסתכם בהקרנות חינם והנחה באיקון, צריך להיות הרבה מעבר לזה, אומנם יש כל מיני תאים מקומיים, אך האגודה לא עושה כמעט כלום, למעט לקחת קרדיט כשמשהו מצליח.

Boojie

New member
תן לי להבין מה אתה מציע:

אתה מציע שאנשי ועד האגודה, שכרגע עובדים קשה מאד בהתנדבות כדי לארגן את כל הפעילויות של האגודה, יקחו על עצמם לארגן עוד כמה כנסים קטנים בשנה בערי הפריפריה, כנסים שצפויים להיות פחות רווחיים (כי הם מן הסתם יהיו קטנים יותר וכי יגיעו אליהם פחות אנשים), שבשבילם הם יצטרכו לנסוע כמה וכמה פעמים לערי הפריפריה כדי לארגן אותם, ושאין שום בטחון שיחזירו את ההוצאה. וכל זה על חשבון זמנם הפרטי המצומצם, בנוסף לכל השעות לאינספור שהם מוציאים על ארגון אייקון, פנטסי קון, ושאר פעילויות האגודה. כן, הגיוני. בלי ספק זה מה שהם צריכים לעשות. ענו לך כמה וכמה פעמים את אותה תשובה, והגיע הזמן שתכניס לעצמך אותה לראש: מי שרוצה פעילויות נוספות, מוזמן לגייס את כוח האדם הרלוונטי ולהתנדב לעשות את העבודה. אני בטוחה שהאגודה, אם הוא יהיה רציני ויציע תוכנית שיש לה סיכוי טוב להצליח, תשמח לתת לו גב. רוצה לארגן כנסים בפריפריה? לך על זה. לחברי הוועד אין ממש זמן בשביל זה, אתה יודע.

Boojie

New member
עוד כמה מילים על עובדות:

* אנשים רבים התנדבו. אמרת. אז זו עובדה. נכון? למרבה הצער, לא נתת שום דוגמה קונקרטית. אני מצדי יכולה לומר שאנשים רבים קפצו לגובה עשרים מטרים באוויר. אז מה אם לא נתתי דוגמאות? אמרתי. אז זו עובדה. * כל כנס גדול של האגודה נעשה באיזור המרכז - אכן, עובדה. עובדה נוספת: רוב אוכלוסיית הארץ גרה באיזור המרכז. עובדה נוספת: יותר הגיוני לעשות כנס באיזור המרכז שאליו יוכלו להגיע אנשים מצפון ומדרום מאשר כנס בצפון או בדרום, שיקשה את ההגעה על האנשים מהקצה השני. עובדה נוספת: לאגודה יש גבול כמה כנסים היא יכולה לארגן בשנה, מבחינת משאבים ומבחינת כוח אדם. וכנס בפריפריה צפוי להיות רווחי פחות (כי כפי שציינו, יותר אנשים יוכלו להגיע לכנס במרכז). אני בטוחה שאם תסכים לתרום את הסכום הדרוש כדי להרים את הכנס, ותדאג לכוח האדם שיארגן אותו (נדמה לי שמארגני הכנסים הגדולים של האגודה, אלה שמתקיימים באיזור המרכז מסיבות מובנות, עמוסים קצת, והיו מעדיפים לא להיכנס לארגון כנסים נוספים). * כל הקטעים הבאמת שווים באייקון היו בלילה. עובדה נוספת: לאנשים שונים יש טעם שונה. עובדה נוספת: לא כל האנשים מסכימים אתך בנקודה הזו. עובדה נוספת: אתה נוטה להציג את הטעם שלך כעובדות. * האגודה הרימה השנה, בנוסף לכנס אייקון, כנס נוסף - פנטסי.קון. גם קרבתו אל הבחירות היתה מאד תמוהה בעיני, אילו הוא רק היה מתקיים בקרבת הבחירות. כנ"ל לגבי מסיבת פורים. כנ"ל לגבי כל אירוע אחר שהרימה האגודה השנה. לדעתי האגודה היתה צריכה להימנע בכל תוקף מלארגן הקרנה של שר הטבעות, או לדרוש מהמפיצים להזיז את תאריך ההקרנה למועד שלאחר הבחירות, כדי למנוע חשדות! תסלח לי שאני אומרת את זה, אבל יש לך חוצפה מדהימה. ועד האגודה קורע את התחת, בהתנדבות, כל השנה. הם מתרוצצים במשך שעות ארוכות בישיבות של הכנסים השונים - רק נגמרו הפקות הלקחים מאייקון, וכבר התחילו לארגן את התוכניה של פנטסי קון. נדמה לך שמארגנים פעילויות רק כי הבחירות מתקרבות? תגיד לי, מה, אתה אידיוט? נדמה לך שהאנשים האלה מקבלים עשרות אלפי שקלים על העבודה שלהם? אתה שמת לב אי פעם שאת כל העבודה הזו שהם משקיעים כדי לארגן לך כנסים, אירועים, הקרנות, הרצאות (ותוסיף לזה את אתר האגודה, את המימד העשירי, את הדיוור של האגודה וכל שאר הקצוות והזנבות) הם עושים בהתנדבות, בשעות הפנאי שלהם? אתה ברצינות לא חושב שהגזמת קצת?

snift

New member
WOW

תרגיעו כולכם !!! מה זה השכונה הזו ? הנושא של הקירבה לבחירות היה, במידה ולא שמתם לב, ירידה על החשדנות של ארז, וציטוט של מה שהוא כתב.("חשדן וכו..) זה היה בצחוק, אבל עכשיו אני מבין שבעצם - על ראש הגנב בועד הכובע !

Boojie

New member
חמוד, אחד המאפיינים של בדיחה,

זה שהיא מצחיקה. מה שאתה כתבת לא היה מצחיק, ומצד שני, העלה חשד מכוער ביותר לגבי חברי הוועד. ולא הבהרת שם בשום מקום שמדובר בבדיחה. רוצה ללכלך על אנשים? בכיף. אבל צפה לזה שתחטוף בחזרה. רוצה ללכלך עליהם בצחוק? תנסה שזה יהיה מצחיק. אחרת בטוח תחטוף. בדרנים כושלים תמיד חוטפים. אה, כן, וסתם למקרה שזה מעניין אותך - אני לא בוועד האגודה, ואין לי שום כוונות להיות בוועד האגודה, ובבחירות הקודמות נמנעתי בכל תוקף מלהגיש את מועמדותי כי זו עבודה קשה ולא הייתי מעוניינת בה. העובדה שאני מתרגזת על מה שאתה כותב לא שייכת בשום צורה לעמדות ועד האגודה - אלו העמדות הפרטיות לחלוטין שלי. אני, כאדם פרטי ולא קשור לוועד האגודה, שונאת שיורדים בצורה כל כך מכוערת על אנשים שעובדים קשה מאד בהתנדבות, על דברים שבאמת אין שום סיבה לרדת עליהם בגללם.

snift

New member
לא אמרתי שזו בדיחה

אמרתי שזה היה בצחוק. ההבדל הקטן הוא שבעוד בדיחה אכן אמורה להצחיק, דבר הנאמר מתוך צחוק, מקווה להצחיק. ובכל מקרה, בשני המקרים, מדובר בדבר שנאמר ללא כוונה להאשים. אני מודע היטב לכך שאינך בועד. אני מודע היטב לכך להועד פועל רבות למען האגודה. אני מודע היטב שהם לא רעים מיסודם, ורק הקטנוניות שלנו הפכה אותם לכאלה. אך אני עדיין מכיר בזכויות של אחרים להתלונן, ולקבל תשובה לעניין. כל הויכוח הזה היה נמנע, אילו האגודה היתה מפרסמת מראש כי השעות הללו נקבעו ע"י וואלה. (ואקדים ואומר - שארז העלה טענות אלו אל מול וואלה, ולכן יש מקום לחשוב שגם אחרים יעלו טענות אלו).

למעלה