כמה מילים על האגרוף

daskaliano

New member
כמה מילים על האגרוף

הרבה אנשים עם שגשוג ענפי הMMA מדברים על אגרוף, לשמחתי הMMA הביא את האגרוף לקדמת הבמה כשבעבר התפיסה היתה שהאגרוף הוא שיטה שעבר זמנה היום כל מי שמתחרה ברמות הגבוהות בMMA מבין שללא מאמן אגרוף מצבו לא יהיה מזהיר. לאדם מן השורה אגרוף הינו דרך להחליף מהלומות באמצעות האגרופים. אין דבר רחוק יותר מהמציאות מאשר ההגדרה הזו. דבר ראשון שמתאגרף חכם יודע הוא: לא להגיע לחילופי מהלומות אקראיים. מתאגרף חכם יודע להכנס למרחק נכון בו הוא מכה ופוגע ומיד בסיום הסט הוא יוצא מהמרחק (מספיק 10 ס"מ כדי לא להפגע) או שהוא יוצא לזוית בה הוא באזור "עיוור" של היריב ומשם הוא תוקף שוב. יש טכניקה שצריך ללמוד וזה בדיוק ההבדל בין מי שיודע אגרוף כמו שצריך לבין מי שמתאמן עם כפפות על הידיים וחושב שזה אגרוף. לראות את המכות באגרוף ולהסיק מזה לגבי המקצוע זה כמו לראות פרט קטן בפאזל ולהסיק ממנו כיצד הוא נראה. האגרוף היא בראש ובראשונה שיטה של תנועה, קונספט של איך לעמוד, לשמור על איזון, לנוע בצורה מאוזנת ובטוחה, להביא את המתאגרף לטווח המכות תוך חשיפה מזערית להתקפות היריב, בצורה היעילה ביותר, לשגר את ההתקפות שלו, להוציא אותו מהטווח או מהזוית כדי להמנע ממכות תגובה ולהכין אותו שוב להתקפה הבאה במינימום חשיפה. לצערי שומעים הרבה מאוד פעמים מפי מי שאינו בקיא בתחום: "בחילופי מהלומות" נפגעים שני הצדדים ומכאן מסיקים מסקנות שגויות לגבי דרך ההתנהלות של לחימה בעמידה. נכון, חילופי מהלומות אקראיים הם דבר רע וזה בדיוק חלק ממה שצריך ללמוד להמנע ממנו ! מתאגרפים שנכנסים לחילופי מהלומות יודעים להרגיש את הטווח הנכון ולמעשה משחקים בטווח ובזוית ולא עומדים באותה נקודה והולכים על המזל. אמר פרדי רואץ': "באגרוף אין לבנות על המזל כמשתנה במשוואה" לא אחת רואים קליפים אידיוטיים של "מומחי תוכן" שטוענים שבמקרי "הגנה עצמית" לא להכות בידיים מאוגרפות כי ניתן להפצע ולשבור את הידיים... זה בערך כמו להגיד שכשיורים ניתן להפגע מריקושטים.. צריך לדעת לסגור אגרוף, צריך לדעת להכות מדוייק צריך לדעת לאן להכות ובאיזו צורה, צריך להבין את המקצוע ולא כל מי שעבר על יד מועדון אגרוף ועשה קורס כללי של מדריכי MMA מבין את המקצוע. לצערי ישראל היא בירת הבלוף העולמית, במקום ללמוד את המקצוע כמו שצריך עושים הכל בשיטת "אכול כפי יכולתך" כל מי שעשה איזה קונספט של "קיק אנד פאנצ' מיד עושה קורס מדריכים והוא מומחה לאגרוף תאילנדי וקיקבוקס... הרי גם פה מדובר בשני ענפים שונים לחלוטין, האם מי שלמד לשחק מטקות בים הוא מומחה לטניס או טניס שולחן ? האם הייתם הולכים לרופא שהיה בעברו וטרינר ועשה השלמות ביוטיוב לגבי קרדיולוגיה ? האם כל מי שלמד להכות בידיים הוא מאמן אגרוף ? האם מי שעשה העשרה בתחום האגרוף יכול בכלל להיות דומה בהבנה שלו למי שחי את התחום הזה בצורה מעמיקה ומקצועית ? הרבה מסקנות נחרצות נשמעות על ידי אנשים שאפילו לא מבינים את התחום. מה שיפה זה שבעולם מאמני MMA מבינים שללא מאמן אגרוף מקצועי לא ניתן ללמד את החניך להתאגרף ולא מביאים לו מאמן סטרייקינג אחר ללימוד יכולות האגרוןף בדיוק כמו שלא מביאים מומחה לאגרוף ללמד מרפק וברך. בקיצור חברים, אגרוף הוא שיטה שלמה, מקצוע שלם נדרשות שנים רבות אם לא תקופת חיים של התמחות להבין אותו לעומק. חברים, ללמוד להכות נכון לוקח שנים של אימון, ללמוד לזוז נכון כנ"ל, ללמוד לשלב תנועה נכונה עם מכות חזקות ומדויקות לוקח שנים של אימונים, להביא את המתאגרף לרמה בה הוא סומך על המכות שלו גם בגלל העצמה שלהם אבל בעיקר בשל היכולת שלו "להתגנב" בלי שירגישו אותו ולשגר מכות מהירות ומדויקות זו תורה גדולה ולא איזו גחמה של מישהו שהחליט יום אחד שהוא מומחה תוכן. אין קיצורי דרך , אין ישראבלוף, אין שיטות מקדונלד לאימון שיביאו לתוצאות מהירות. דרוש ללמוד נכון ויסודי, להתקדם שלב אחרי שלב ולא לחשוב שבגלל שאין הרבה כלים על הלוח זה פשוט. גם במוסיקה יש רק 7 תוים ועם זה כתבו סימפוניות מפוארות. לא סתם אמר ברוס לי שאינו פוחד מהאיש שתרגל 10 אלף בעיטות פעם אחת כל אחת אלה מהאיש שתרגל בעיטה אחת 10 אלף פעמים. כשמישהו אומר לכם שמי שיש לו פטיש 5 קילו ביד הוא רואה הכל מסביבו מסמרים, אין דבר יותר רחוק מהמציאות לגבי אגרוף אבל לשיטתו אני אומר לו שאם יש לי פטיש 5 קילו ביד ואני יודע להשתמש בו אני יעשה מכל מה שסביבי מסמר גם אם הוא מברג !!! קחו את הדברים ברצינות ולעומק, לא סתם האגרוף נקרא באנגלית THE SWEET SCIENCE !

כל כך נכון

לצערי, תחליף את המילה "אגרוף" בכל ענף אחר שיש לו נגיעה לMMA ותקבל את אותו מצב.

למעלה