כמה מילים על הפורום....

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
כמה מילים על הפורום....

ברוכים הבאים לפורום כתיבה יצירתית פסיכולוגית!!! לפורום הזה יש שתי מטרות עיקריות. המטרה הראשונה היא לתת במה ליצירות של גולשים - סיפורים, שירים, הרומן האחרון שהתחלתם לכתוב, החמשיר שנזרק במגירה לפני שנתיים, הדף בעל הכתב הסוער והפגוע שכתבתם ביומן החיים שלכם בגיל שש-עשרה כשבת השכנים זרקה אותכם לאנחות- כל דבר כתוב יתקבל כאן בשמחה!!! תמיד תזכרו שהדברים שאתם משאירים מאחוריכם בחיים הם דברים שאתם כותבים. מה שאתם קוראים, נשאר אצלכם בלבד ומה שלא נכתב, לא נשאר ולא משפיע- אז לכתוב וליצור-אין יותר חשוב מזה!!! המטרה השניה של פורום זה היא טיפולית והיא זו שמייחדת את הפורום מאתרים ופורומים אחרים שנותנים במה ליצירות ובעצם מכניסה את הפורום הזה לאשכול התמיכה. ראשית בואו נדגיש שמאחורי כל יצירה מסתתר איזשהו רגש, איזשהי חוויה, איזשהו קושי או איזשהו דמיון מיוחד-כי הרי אף אחד לא כותב סתם משהו....(ואם כן, אז אין לזה ממש חשיבות טיפולית ואולי אין לזה חשיבות בכלל). מה שכתבתם משפיע רגשית (מצחיק, מרגש, מותח, מפחיד וכ"ו) על אילו שקוראים אותו ובייחוד משפיע עליכם!!! בדומה לביבליותרפיה שמטפלת בעזרת קריאה, מדהים כמה אפשר לשנות בעצמכם בעזרת כתיבה. יותר מזה, הכתיבה משפיעה עלינו הרבה יותר מהקריאה כי היא אקטיבית ולא פאסיבית. אם ניקח לדוגמה מצב שבו חבר/ה שלך החליט/ה לזרוק אותך ולא הכי בעדינות. את כותב/ת לו שיר אהבה וגעגועים ושוקע/ת לתוך דיכאון. אם תכתוב/תכתבי איזשהו שיר או סיפור שמכיל בתוכו אלמנט של התמודדות (נניח של בחור/ה שמצליח/ה להמיר את הכאב לדחף שעוזר להצליח בחיים), את/ה תרגיש/י איך דברים משתנים אצלך, איך את מקבל/ת את הכוח להתמודד, וגם אם לא, לפחות יצרת עוד יצירה שתצורף לספר שאת/ה הולכים להוציא בקרוב. אני אשתדל ללוות כל גולש שרוצה לראות דברים בצורה קצת אחרת, להבין את עצמו. קצת על עצמי- אני בעל תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית-התפתחותית מטעם אוניברסיטת חיפה, גרפולוג מוסמך וגרפותרפיסט- מחלוצי המתעסקים בארץ בטיפול דרך הכתיבה והיצירה, כותב לידיעות אחרונות ומשתדל ללמוד כמה שיותר מהסביבה- אז לא להתבטל וקדימה- לכתוב ולשלוח-זה הולך להיות מעניין!!!

בהצלחה!!! נשמע מאוד מעניין ואני

מקווה שאוכל להיות משתתפת קבוע הכאן

בהצלחה גם ממני

נשמע פורום מאוד מעניין... אני אוהב לכתוב וגם מתעניין בפסיכולוגיה, כך שסביר להניח שאשרוץ כאן...

Lost Lullaby

New member
הא, אני בדיוק מתחמקת מלמידה למבחן

בפסיכולוגיה
אומנם פסיכולוגיה של מגמה בתיכון... בהצלחה, וסביר להניח שגם אותי עוד תראו פה:)

עינבלית

New member
ברכותיי לפורום החדש

מאוד מסכימה עם מה שכתבת. יש לי דף יוצר בבמה חדשה אבל נראה לי שאשמח להשתתף.

Rioter

New member
היי :)

הרעיון של הפורום מצא חן בעיניי, ואני אשתדל להיות עקבית. בהצלחה!
אני מצטרפת לשאלה בנוגע לשרשור ההיכרות.

למעלה