כמה מים שותה חתול אחד ביום

galigach

New member
כמה מים שותה חתול אחד ביום

שלום רב,

רציתי לדעת אם מישהו יודע כמה מים בדרך כלל שותה חתול בימים אלה. אני ממלאה כלי שמכיל קצת יותר מחצי ליטר. תמיד נשארים לו מים בכלי, אבל הוא שותה יותר ועושה הרבה בזמן האחרון, מה בדרך כלל הכמות שהוא צריך לשתות?

בתודה מראש,
גלי

Yukita

Active member
מנהל
אם הוא שותה יותר ועושה הרבה יותר בזמן האחרון

אתם חייבים בדיקת וטרינר. שתיית מים היא אחד הסימנים המעטים למדי שיש לנו שעוזרים לראות מתי חתול לא בסדר. שינויים בהרגלים הם סיבה טובה להיות עירניים.
&nbsp
שתיית יתר יכולה לנבוע מכל מיני סיבות. יש דלקות שונות, יש בעיות בכליות, יש סכרת... בכל מקרה עדיף לבדוק ולא למצוא כלום ולהרגע, מאשר לאחר באבחון.

ארמורגם

New member
שתיה והשתנה מרובה עשויות להעיד על מחלת כליות

שתיה והשתנה יותר מבדרך כלל עשויות להעיד על מחלת כליות.
הייתי ממליץ לבצע בדיקת דם אצל וטרינר בהקדם, אבל זה עשוי להוביל להמלצה לעבור למזון רפואי, ואני באופן אישי כבר לא מאמין שהמזון הרפואי הוא טוב לחתול (מקור).

אלישבע777

Well-known member
קראתי פעם שכמות המים ששותה חתול היא חצי כוס

החתול הנוכחי שלי שותה אולי קצת יותר, כי אני מפזרת לו כלי מים בכל מיני מקומות בבית, רחוקים מהמזון וגם הוא אוהבת מים זורמים מהברז.
לדעתי הוא לא שותה יותר מכוס ביום, נניח אפילו עד 200 סמ"ק שזו כוס לא גדולה ( לא ספל). אם החתול שלך שותה נניח שתי כוסות, זה נראה לי המון!!

ארמורגם

New member
חשוב להדגיש

הבעיה היא לא בשתיית יתר, אלא בכך שהחתול מיובש.
לכן אין למנוע ממנו לשתות אלא להיפך, לעודד אותו בכל דרך אפשרית, למשל ע"י פיזור כלי מים במקומות שונים בבית, בהוספת מים למזון הרטוב, בקניית מזרקת מים זורמים, וכו'.

למעלה