כמה מיני ג'ירפות אתם חושבים שיש?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
כמה מיני ג'ירפות אתם חושבים שיש?

ג'ירף (בשמו המדעי Giraffa) הוא סוג פרסתן (משמע אחת הקבוצות של היונקים, אשר להם פרסות, כמו סוסים, פילים, זברות ועוד) המעלה גירה (תהליך שבו המזון יורד אל הקיבה ואז חוזר חזרה אל הפה וחוזר חלילה). לג'ירף רגליים וצוואר ארוכים והוא יכול להגיע לגובה של כ-6 מטרים מעל פני הקרקע (נחשב ליונק הגבוה בעולם). הוא גם מסוגל לרוץ די מהר וכך להימלט מאוייביו.
עד לאחרונה סברו שקיים רק מין אחד של ג'ירף ותחתיו קיימים עוד מספר תת-מינים, אך ניתוח גנטי שנעשה לאחרונה על-ידי חוקרים מאוניברסיטת גתה בגרמניה...לחצו להמשך קריאה
 

uzi2

Active member
אז למדתי ש....

למדתי שיש 4 מינים של ג'ירפות. דרך אגב, אם אני לא טועה הההבדלה בין מינים היא לא דרך השאלה האם הם נוהגים להזדווג, אלא ההאם הם יכולים להתרבות ביניהם. (ולמעשה גם זה יותר מסובך, ראו בוויקיפדיה)

למדתי גם על הדרך (ואולי היה לי חור בהשכלה) שג'ירפה כשרה למאכל אדם על פי היהדות (מפריסה פרסה ומעלה גרה, אם כי נראה לי שלא ממש נשקפת סכנה לג'ירפות עקב הכשרות), ומשהו שלדעתי ידעתי ושכחתי, שכנראה קראו לג'ירפה בתורה (ספר דברים) "זמר" (zemer).
 

uzi2

Active member
למעשה, כשאני חושב על זה....

החיות שבני האדם המודרנים אוכלים, אולי "לא בדיוק" זוכות לתנאי מחיה מהנים, אבל כמין, הן דווקא רחוקות מאוד מלהיות בסכנת הכחדה.
 

pynokyo

New member
גם זה עלול להשתנות - מחלות שונות שעלולות להכחיד

גם את המינים המבוייתים והמסחריים - חיידקים, וירוסים, סוגי מזון שעלולים להיכחד כתוצאה משינויים אקלימיים וכד'.
אומרים שדבורים המייצרות דבש נמצאות בסכנת הכחדה
&nbsp
 

רוב הזמן נח

Well-known member
עד היום היו רק מחלות מדומות

שפעת החזירים והעופות ועוד כמה מחלות שאני כבר לא זוכר את שמם שהיו לפניהם.

מחלות בבעלי חיים למאכל זה בגלל שהם חיים בתנאי צפיפות ולכן כתוצאה מזה יש תנאי הגיינה לקויה.
 

pynokyo

New member
גם זה וגם שינויים אקלימיים ועוד המשפיעים על כולנו

המלחה של בשר שחוט נועדה לשימור - העישון והמלח מונעים תסיסה והצטברות חיידקים.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
כי לא ברור איך צריך לשחוט אותה בגלל בצוואר הארוך

לכן לא אוכלים אותה.
כשרות מחולקת לשלושה חלקים.
&nbsp
חלק 1
שבעל החיים יהיה כשר.
&nbsp
חלק 2.
שהשחיטה שלו היה כשרה.
&nbsp
חלק 3
ההמלחה של הבשר.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה