כמה מכם, הפציפיסטים של הפורום

cha ching

New member
כמה מכם, הפציפיסטים של הפורום

חושבים על להשתמט מהצבא? או עשו זאת כבר? יש כאלו שחושבים שאפילו שזה נוגד את דעותיהם, ישרתו את המדינה שלהם בכבוד?

o r e n z

New member
על פציפיזם וגיוס

הפציפיזם שאני מאמין בו לא כולל שרות בצבא, וזה בהקשר לכל ההודעות על פציפיסטים שמתגיסים, . בתאוריה כולם פציפיסטים. כולם רוצים שלום ומתנגדים לאלימות. אבל השאלה היא מה קורה בפועל. העניין של ההתגיסות לצבא הוא עניין מרכזי- כי פה אנו נדרשים באופן אישי להיות חברים בארגון אלים ולתת לו את הלגיטמציה, התמיכה, הזמן ולפעמים גם החיים שלנו. לכן, לדעתי לפחות, פציפיזם כן קשור באופן ישיר לסירוב להתגייס לצבא.

אבל לא עניתם לי...../images/Emo26.gif

השאיפה שלך היא שכולם יסרבו לשרת בצבא? (או שאתה בעד צבא, ופשוט רוצה שאחרים יעשו את העבודה השחורה)

o r e n z

New member
תשובה

ברור שאני בעד שלא יהיה צבא..קודם כל אני מסרב בעצמי לנהוג באלימות, לדכא, להרוג ולהרוס אבל באופן רחב יותר, יש לי שאיפה ליצור חברה לא אלימה, חברה שבה לא משתמשים באלימות ובדיכוי.

אבל זו סתירה../images/Emo26.gif

אני לא מבין משהו... ההגדרה של "פציפיזם" לפי הפורום הזה היא: "אהבת השלום והתנגדות למלחמה". אני לא מבין איך אתם מתגברים על הסתירה: * אתם בעד שמחר בבוקר כולם יסרבו לשרת - ולא יהיה צבא. * הרי ברור שמעשית מה שיקרה זה טבח המוני של יהודים מהצד הפלשתיני (וכתגובה טבח המוני של פלשתינים ע"י יהודים), ופתיחת מלחמה בחזית הצפונית (לכל הפחות). אז: 1) או שאתם מאמינים שאם מחר בבוקר צה"ל יעלם באופן מסתורי - אין שום סכנה בטחונית למדינת-ישראל. 2) או שהאמונה שלכם תביא באופן וודאי למלחמה כוללת ולשפיכות דמים בסתירה לשאיפות הפציפיזם. האמת היא שאני שואל בתוך נסיון אמיתי להבין איך האמונה שלכם מתיישבת עם המציאות... אשמח לקבל תשובות ענייניות...

cha ching

New member
../images/Emo26.gifקודם כל,../images/Emo36.gif

אל(
) תנצל"שי אותי!!!
דבר שני- בתאוריה שלי מי כולם פציפיסטים? מאיפה אתה|סדגש יודע?

עדידה...קודם-כל...../images/Emo26.gif

תשלטי בהדגשות שלך. אני מבין שהתשובה הזו היא בגלל שביקשתי תשובה עניינית...
לא הבנתי מה את רוצה. על מה את מדברת? עניתי על הודעה של אורן בכלל.

cha ching

New member
כן, זה בדיוק מה שעשית

את שואלת כאן שאלות ונדחפת לי לשאלה. לכי תפתחי הודעה חדשה ותשאלי את השאלות המטומטמות שלך במקום אחר. כס עאמק! אני גם רוצה לקבל, בדיוק כמוך תשובה לשאלה שלי! ואל תתנשאי מעליי ותראי לי שבגלל טעות דפוסית קטנה שהייתה לי, את יותר טובה ממני ולך זה "בחיים לא יקרה"... ואם את רוצה לענות על השאלה שלי, ןאת לא מבינה- תשאלי. אל תזייני לי בשכל שאת מנצלש"ת אותי בגלל שאת פשוט לא מבינה מה אני רוצה. את דפוקה חזק חזק בשכל

חמודה...../images/Emo26.gif

1) לאחרונה שבדקתי - אני גבר. 2) אולי כדאי שתחזרי לקחת את הכדורים שלך... לא נעים... זה פורום פציפיזם... לא יפה... לא לאלימות...

o r e n z

New member
תשובה

אני מסכים עם ההגדרה של הפורום, אך מבחינתי יש צורך לממש אותה בעזרת מעשים - ולא רק בעזרת כוונות טובות - ולכן אני בוחר לסרב להתגייס לכל ארגון אלים. למה אתה יוצא מנקודת הנחה שרק בישראל כולם יסרבו, ובשאר המדינות לא? ברור שקיים הפחד הזה, שרק אצלנו יסרבו, אך הפחד הזה קיים אצל כל הצדדים, והוא זה שמונע מרבים לסרב. אבל נניח לרגע שרק בישראל רבים יסרבו - וכוחו של הצבא יקטן - אתה לא חושב שתהיה לכך השפעה על האנשים בחיים סביבנו ועל הרצון שלהם להלחם?

תשובה לתשובה ושאלה לכולם...../images/Emo26.gif

נתחיל מהסוף: "למה בשאר הצבאות לא יסרבו?" כי כרגע כל הצבאות המאיימים עלינו הם צבאות של מדינות טוטאליטריות. סירוב לשרות גורר אחריו הוצאה-להורג במשפט שדה. אבל זה לא משנה - אני אשאל שוב: בואו נניח שאני קוסם מאוד כשרוני. אני עושה קיסום, ומחר בבוקר כל כלי הנשק בצד הישראלי נעלמים. רובים, טנקים, מטוסים - אפילו אולרים. כלום. נאדה. מה להערכתכם יקרה? לא באופן כללי - מה יקרה מעשית - בשטח... בהמשך היום... בהמשך השבוע... (שוב - השאלה לא רטורית - אני פשוט מנסה להבין איך אתם חושבים צעד אחד קדימה ועדיין מגדירים את עצמכם "פציפיסטים")

nirdagan

New member
אין שום סתירה

כי כולם כולל גם את הערבים. אם כולם יסרבו לפעול באלימות, זה כולל גם את החמאס וחיילי הצבא הסורי ובא לציון גואל.

סתירה גם סתירה....../images/Emo26.gif

כי צריך להיות איזון - אם צה"ל יפורק לפני שיפורקו שאר הצבאות, לא יבוא לציון גואל אלא יבוא לציון עלי אצלן (רמטכ"ל סוריה) עם כמה מחבריו הטובים (ולא כדי לנאום בכנסת). אם תגידו - על כל 10 סרבנים ישראלים, נחכה שיהיה 10 סרבנים סורים/חמאסניקים/חיזבאלליונרים ואז שוב 10 סרבנים ישראלים... וככה לסירוגין - אז מה שאת אומרת מתחיל להיות הגיוני. אבל את לא אומרת את זה. אז זה לא הגיוני...
"זה כולל גם את החמאס".... על החמאס אין לך שליטה... ושוב - אני מחזיר אותך לדוגמה של המשטרה. את טוענת שצריך מחר בבוקר לפרק את המשטרה. כשאנשים אומרים לך שזה מאוד מסוכן - כי יש הרבה פושעים. את אומרת: "לא, לא - זה בסדר - אנחנו מאמינים שהפושעים צריכים להפסיק לעבור עבירות - ואז זה בסדר שאנחנו מפרקים את המשטרה. ובא על ציון גואל." זה נחמד - רק ש.... הבעלים האלימים ומחבלי-החמאס כנראה לא קוראים את הפורום הזה.

למעלה