כמה מכם השאירו את קרן הפנסיה בישראל?

Commander Bauer

New member
כמה מכם השאירו את קרן הפנסיה בישראל?

אני עובר במרץ/אפריל, ותוהה מה לעשות עם הקרן.
כמה הנחות:
1. לפחות בשנה-שנתיים הראשונות, פקיד שומה לא יתן פטור מלא ממס.
2. דמי הניהול מהחיסכון יהיו רק 0.25 - הובטח לי במגדל לאחר שהתחלתי הליך העברה לקרן אחרת, והסכמתי לעצור רק אם יובטח לי שיעור נמוך של דמי ניהול מחיסכון לנצח, אם וכאשר יופסקו ההפקדות בישראל - ההבטחה ניתנה גם בכתב, וגם מוקלט.

אז, מה עושים במצב הזה? משאירים? מחכים כמה שנים לראות אם פקיד שומה יתן פטור לאחר כמה שנים של ניתוק תושבות?

PuffDragon

New member
למה אתה חושב שפקיד השומה יתן לך פטור מלא?

ניתוק תושבות לא מקנה פטור. לא שמעתי על אף אחד שקיבל פטור מלא.

Commander Bauer

New member
שמעתי על מישהי שקיבלה רק 16% במקום מס מלא

מהסוכן הפנסיוני שניסה להעביר אותי, סיפר על מישהי שעברה לארה"ב, ואבא שלה ניגש לפקיד שומה, והצליח להוציא 16%...
&nbsp
בכל מקרה כפי שכתבתי, אני מחפש מה כדאי לעשות בהנחה שאין פטור כרגע, וגם יש את התנאים של דמי ניהול שהצלחתי להוציא לכספים שנשארים...

michaelbl

New member
נראה לי ששמעת חלק מהסיפור

אני אישית משכתי הכל, ויש תקופות מסויימות שחלק מההפקדות פטורות ממס. אני כבר לא זוכר בדיוק אבל היה משהו עד שנת 2005 נדמה לי שחלקו היה פטור ממס. אז יכול להיות שבמצטבר יצא לה לשלם 16% מס אבל זה בגלל שחלק מההפקדות היו פטורות. יש גם איזה משחק שעשו לי עם הפיצויים נדמה לי שאפשר לפרוס אותם על כמה שנים בתלות במספר השנים שעבדת ואז המס פר שנה נמוך יותר.
לפקיד השומה אין שום סיבה לתת פטור או הנחה, ומשיכה של קרן הפנסיה ככל הידוע לי חייבת ב35% מס

michaelbl

New member
לא מדובר באיזו קומבינה אפלה

זה משהו רישמי. על כל 4 שנים (אאל"ט) של עבודה ניתן לפרוס את הפיצויים לעוד שנה. אתה מקבל את הכל במכה, אבל מס הכנסה מחשבים לך את המס כאילו ההכנסה פרוסה על כמה שנים ואז אמור לרוב לצאת שאתה במדרגת מס נמוכה יותר. מה שכן אם אני זוכר נכון, הייתי צריך להגיש דוח שנתי בשתי השנים שפרשו לי אז רצוי לפנות ליעץ מס, ובמיוחד אם צריך להגיש דוח גם בשנים שאחרי המעבר, כך שהוא יגיש עבורך.

michaelbl

New member
רואה חשבון זה בוגר אוניברסיטה שעבר גם בחינות לישכה

יועץ מס זה מנהל חשבונות שעבר הסמכה, סביר להניח שיועץ מס הוא זול יותר.

backtotoronto

New member
מה שעור המס למי שחדל להיות אזרח?

מי שהיה אזרח ישראל והיתה לו קרן פנסיה אולם באיזה שהוא שלב חדל להיות אזרח (כן - לא רק ניתוק תושבות אלא וויתור מוחלט על אזרחות), מה שעור המס שהוא יחוייב במשיכת קרן הפנסיה?

michaelbl

New member
לא מומחה בתחום אבל לא חושב שיש קשר

חבות המס מבוססת על תושבות ולא על אזרחות.
פדיון מוקדם של קרן פנסיה מחוייב במס 35٪ ככל הידוע לי בלי קשר לתושבות או לאזרחות, הניכוי אוטמטי.
אני לא מבין גדול בתחום כך שאולי תקבל תשובות אחרות אבל זה מה שאני יודע

TrigATUSA

New member
זה ככה בכל העולם

למשוך כספי פנסייה לפני הזמן עולה הון
זה נועד להרתיע אנשים, שהם טפשים מטבעם, מלאבד את הפנסיה
כמו רוב האנשים שעוברים לקנדה ומושכים את הכסף בישראל....

Commander Bauer

New member
אולי כי ישראל לא תהיה פה עוד 20+ שנה?

או מנגנון האיזון האקטוארי יחד עם הדמי ניהול יאכל איזה שליש ויותר ממנה?

SupermanZW

Well-known member
אני השארתי

ויכול להיות שאשאיר את הפנסיה הישראלית שלי בישראל ואקבל את הפנסיה לחשבון הבנק בישראל שגם אותו איני מתכוון לסגור. אין לי בעיה להעביר כסף מישראל לקנדה אחת למספר חודשים (כדי לחסוך בעמלות) ובלבד שלא לשלם קנס על העברת קרן פנסיה.

גם דמי הניהול שלי הם 0.25% לשנה.

איך בדיוק מעבירים בשלט רחוק?

מה גם שעד שתצא לפנסיה יעברו כמה עשרות שנים (בהנחה שאתה בן 30+) איך תבקש להעביר אחרי כל כך הרבה זמן כאשר גם פקידי בנק מתחלפים ואולי הפקיד החדש כלל לא מכיר אותך? ממה שידוע לי לא ניתן לעשות העברות לחו"ל דרך האינטרנט על בסיס קבוע...או שכן?

SupermanZW

Well-known member
דרך האינטרנט

ביקשתי וקיבלתי הרשאה לביצוע העברות כספים לחו"ל דרך האינטרנט. בבנק הפועלים זה אפשרי.

למעלה