כמה מכם לוקחים ברצינות את העיניין

shelycat

New member
כמה מכם לוקחים ברצינות את העיניין

של עשרת ימי תשובה ומנצלים את המסורת היהודית כדי להתנצל, להשלים ולפתוח דף חדש עם אנשים שפגעתם בהם בדרך זאת או אחרת במהלך השנה האחרונה? כמה מכם מקווים בסתר ליבם לקבל התנצלות או הבעת צער לדבר/עוול שנגרם לכם השנה? מה הוא הדבר(ים) הזה?

אולי זה ישמע מורבידי אבל יש אופטימי

בעיקרון, בעקבות נסיון מר מאוד עם המוות, אני משתדלת "לסגור חשבונות" בזמן אמת... להתנצל בטווח קצר, להגיד תודה כל הזמן, להגיד אם אני כועסת או נפגעתי, והכי חשוב - להגיד דברים טובים ולהגיד כמה אני אוהבת לאנשים... עברתי שני ניתוחים לא קלים בשלוש השנים האחרונות, ולפני כל ניתוח עשיתי סבב טלפונים להגיד לחברים ולמשפחה שאני אוהבת אותם (זה לא היה טראגי או משהו, רק קישקשנו)... לבני-דודים שלי אני כל הזמן אומרת כמה אני אוהבת אותם - גם אם חמש דקות קודם נזפתי בהם על משהו... אפילו אם נניח הייתי קצת נאסטי לחברה טובה בטלפון, תוך כמה שעות אני מתקשרת ומתנצלת... אז אני די שלמה עם עצמי בקטע הזה... מה שכן, אני לחלוטין מנצלת את הזמן לחשבון נפש ולקבלת החלטות, שכוללות החלטות תכל´ס (ויטאמינים, למשל) אבל גם "תוכן", כלומר - להיות יותר סבלנית, פחות לחוצה... אני מאוד מאמינה במתן דין וחשבון לעצמך... אולי זו לא מהות המסורת של עשרת ימי תשובה ברמת "בין אדם לחברו", אבל זה בהחלט ברמת "בין אדם לעצמו ולמקום"... אמרתי שיש אופטימיות ?

שמופית

New member
מצטרפת להילה.....

אני לא נוהגת לשמור בבטן ולא לפגוע. בדרך כלל אני רגישה מספיק כדי להבין אם פגעתי במישהו, ואני משתדלת להבהיר עניינים ולבקש סליחה אם צריך ואם הקשר מספיק חשוב לי. אני ממש לא צריכה ימים מיוחדים בשביל זה - משתדלת לחיות ככה כל החיים שלי

rona25

New member
סליחה ויום כיפור ../images/Emo141.gif

שלי אני אוהבת את השאלות שלך!
אני מודה שאני לא טורחת לנצל את יום הכיפור ו 10 הימים שבין ראש השנה ליום הכיפורים כדי להתנצל או לבקש סליחה ממישהו - במידה ואני פוגעת במישהו (לעיתים רחוקות ביותר) אז אני מתנצלת ישר ומבקשת סליחה......
אני מקווה לקבל התנצלות מחמותי על ההתנהגות המחפירה שלה ואיך שהיא פוגעת בי כל פעם מחדש עם היחס המתעלם והמעליב שלה (אני כמובן סותמת את הפה ולא עונה לה עד שאני מתפוצצת ) - הייתי רוצה שהיא תנצל את החג הזה לעשות חשבון נפש עם עצמה ועם ההתנהגות שלה בשנים האחרונות כלפי הבנים והכלות שלה.

למעלה