כמה?! מליון דולר!??

שלי פאר

New member
כמה?! מליון דולר!??

(חח איזה חזקה אני בכותרות!) :) אני מנסה כבר שבוע להבין משהו נכון אני א-מינית! אבל תאורתית אם אני ארצה זוגיות אני ארצה אותה עם גבר זה אומר שאני א-מינית סטרייטית!? כאילו, יש הומו א-מיני!?

מליון ושניים

כן, יש דבר כזה. מפרידים את המשיכה, גם במחקרים מודרניים של חוקרים שלא מודעים לא-מיניות, למשיכה מינית ומשיכה רומנטית. מבחינה רומנטית את הטרו, מבחינה מינית את אסקסואלית. להטרו, הומו וביסקסואלים מינית יותר קל, כי אצלם בדרך כלל שתי המשיכות האלה תואמות. אצלנו צריך לחשוב קצת. אני א בשתיהן. מעולם לא הרגשתי משיכה מאף אחד משני הסוגים. אם אמשך למישהו, זה בטח יהיה לשני המינים, אבל קשה לי לראות את זה קורה אי פעם. שמעתי אנשים קוראים לזה הטרו-א, הומו-א, בי-א. לפחות בסלנג. בעברית זה פחות נוח, כי לא ברור שיש קמץ או פתח באלף.

p019

New member
לא ממש קשור - אבל בסביבה

היה לי וויכוח עם חברה שלי האם זה בסדר שאני יסנן (תאורתית כמובן כיוון שלא ממש יש לי מבחר לסנן מיתוכו) את האנשים שאני יהיה מוכנה לצאת איתן לפי האינטיליגנציה שלהם. היא טענה שזה לא בסדר לפסול מישהו רק כיוון שהוא לא חכם. ואז שאלתי אותה למה היא יכולה לפסול גברים רק כיוון שהם יותר נמוכים ממנה ואני לא יכולה לפסול אותם כיוון שהם פחות חכמים ממני. היא אמרה שזה לא אותו דבר כיוון שהיא לא נמשכת מינית לגברים נמוכים. היא לא שולטת בזה. אני מסכימה שיש אבדל בין הדברים, במקרה שלי אני חשבתי על הדברים בצורה קרה והגעתי למסקנה שאני יהיה לי יותר טוב להיות עם בן זוג באותה רמת אינטיליגנציה כמו שלי וזה לא שאני לא "נמשכת" טוב כי אני לא "נמשכת" לכלום. אבל האם היא צודקת בזה שזה יותר לגיטימי עבורה כי היא לא שולטת בזה? לפחות אני לא פוסלת מישהו בגלל הורמונים - ומה שמשפיע על אנשים מיניים ומה שהם נמשכים אליו. אלה הגעתי להחלטה על בסיס מחשבתי ללא רגשות לא קשורים. זה גם נכון בחלקו בנושא מינו של בן הזוג. בחלקו רק - בגלל מה שכתבה אילי. יש א-מיניים שטוענים שהם מסוגלים להתאהב רק באנשים ממין ספציפי. אבל יכול להיות שחלק מזה זו החלטה, מודעת או לא, במינו של בן הזוג שבו אתה מעוניין. אני לא חושבת שיש טעם להוסיף תת-קטגוריות של א-מיניות כגון הומו-א-מיני וסטרייט-א-מיני. זה לא ניראה לי רלוונטי.

אפילו משיכה ברמת החברות

קשורה לאינטיליגנציה אצל רבים מאתנו. אם אין משיכה מבחינת החברות, הזוגיות לא תהיה טובה. האינטיליגנציה היא מה שיגרום לך לרצות לראות את האדם כל כך הרבה, בלי קשר לפעילויות שתעשו. אם לא הומו א-מיני וכו', איך יגדיר את עצמו מישהו שנמשך לגברים בצורה רומנטית ולא מינית?

p019

New member
למה צריך להגדיר כל דבר?

כן, אני יודעת, כבר הטפתי כאן לצד החיובי של הגדרות. אבל אני חושבת שלא צריך להגזים. אם משהו רוצה לקרוא לעצמו א-מיני - הומו/הטרו/ביו או א-רומנטי - שירגיש חופשי כמובן. אני לא מוצאת צורך בכך - אולי כיוון שאני לא בטוחה שאף אחד מההגדרות מתעימה לי.

כדי לדעת מי אתה

למה להגדיר את עצמנו כאסקס ולא כסטרייטים, הומואים, עם יצר נמוך? כי אנחנו לא סתם אנשים מיניים שלא בא להם. עכשיו יש לנו הגדרה שמתאימה לנו, ועם ההגדרה, בא הבטחון ובאה ההכרה. אנחנו אומרים "א-מיני" בטלויזיה ובעיתון, ואנשים קוראים את זה ונהיים שלמים עם עצמם פתאום. עם ההגדרה, אנחנו יודעים למצוא זה את זה כשצריך. במקרה הזה, יש לאנשים בקשות מאוד ספציפיות מאתרי היכרויות. אדם לא חייב להגדיר את עצמו, עם זה אני מסכימה. אם אדם מוצא שהגדרה כלשהי מתאימה לו, לפעמים טוב שיגדיר, אבל אם ההגדרות לא מתאימות, לא צריך להתאים אותן בכוח.

שלי פאר

New member
טוב אני חייבת הגדרות בחיים שלי

כי כאלה הם החיים שלי ונעים מאד אני שלי א-מינית סטרייטית (אף פעם לא הגדרתי את עצמי חח)

למעלה