כמה מלים על רופאים וחולים

raf101

New member
כמה מלים על רופאים וחולים

שלום לכולם.
אני אשתדל לכתוב בקצרה,אם כי הסיפור הוא ארוך.כבר 3 שנים,שאני סובל מפריחה רחבת מימדים על פני חלקים רבים בגוף,
שכיום כבר השאירה סימנים וכתמים תמידיים.במשך השנים הללו ,המצב הלך והחמיר ,והרופאים שטיפלו בי ,בלשון המעטה,פשוט נכשלו בכל הטיפול.
בסופו של דבר,פניתי,כמובן ,לרפואה הפרטית ושם כבר האבחנות היו אחרות לגמרי,בוצעו לי ביופסיות מקצועיות ,שהוכיחו כי ישנן בגופי שתי בעיות שכלל לא קשורות זו לזו.התבקשתי לבצע בדיקות,אך המדובר בבדיקות יקרות מאוד (קופ"ח מסרבת להשתתף).
במקביל ,ניסיתי עדיין לקבל את הטיפול שמגיע לי דרך קופת החולים שלי.הופניתי למרפאת עור בדרום הארץ (אני תושב הדרום ובכוונה איני מפרט איזו מרפאה זו).
אני מודה,שכבר נמאס לי להתפשט עירום ועריה כ"כ הרבה פעמים וכשנכנסתי לבדיקה,מצאתי חבורה של סטודנטים יושבת שם.ביקשתי שיצאו והרופא סירב להוציאם ואמר שהם חייבים להיות נוכחים.נדהמתי.אני כבר לא ילד ואני יודע היטב,שכמו שזכותו של חולה שיהיה עמו מלווה בחדר בדיקה,זו גם זכותו שלא יהיה שם אף אחד,פרט לרופא.לאחר ששאלתי אותו אם הוא מסרב לבדוק אותי ,הוא הוציא אותי במטרה לשאול את האחראי עליו מה לעשות- רופא שלא יודע אפילו מה הזכויות הבסיסיות של המטופל שלו.
התברר שהמדובר ברופא שחצן ,לא אדיב,שסירב בכלל לשמוע את כל מה שעבר עלי עד כה ומה עלה בבדיקות.על בסיס מה שאמרתי לו ,הוא קבע אבחנה,ללא המשך טיפול ושלח אותי לדרכי.בדיעבד,עלה כי הוא כלל לא אבחן אחת מהבעיות.איזה רופא זה,שלא מנסה לעשות ביופסיות? תבחינים? משהו? נסיונותי לקבל השתתפות של קופ"ח בבדיקות שאני צריך לעבור עלו בתוהו,ואני נמצא כיום בין הפטיש והסדן: מצד אחד,הרפואה הפרטית,שמביאה תוצאות,אך אי אפשר לעמוד בהוצאות ,מצד שני - קופ"ח אטומה ומצד שלישי - רופאים,ששכחו את הבסיס הערכי ,שהוא המקור לזכותם להיות רופאים.בשנת 91,יצא לאקרנים סרט בשם "הרופא" בכיכובו של ויליאם הארט,שהופיע בדיוק בדמותו של הרופא הנ"ל,עד שחלה ונגרס במטחנות המערכת הרפואית והבין סוף סוף,שבצידו השני של השולחן, יושב אדם ,מבוייש,מודאג,שכבר לא שולט בגופו ובמה שנעשה סביבו וכי על רופא להיות ,קודם כל "בן אדם" ורק אחרי זה רופא.אם הוא לא זה ולא זה - אז מה הוא עושה שם?
מתנצל אם הארכתי,הרגשתי שחשוב לשתף.תודה.

medicalstudent

New member
הצלחת לסקרן אותי

מהן שתי הבעיות מהן אתה סובל ?
איזה בדיקות אתה מעונין לבצע ולא מוכנים לאשר לך

למעלה