כמה מעניין מתי נשלף לנו:"חודה,חודה!!!"

דוטקצי

New member
כמה מעניין מתי נשלף לנו:"חודה,חודה!!!"

שלום לכולם, כל כך מעניין העניין של שימוש בשפה, אני משתתפת בחוג ל"חיטוב ועיצוב",ספורט, ממש קשה לי שם,המדריכה מעולה ועושה עבודה טובה,- מוציאה לנו את המיץ,אני משקיעה ומתאמצת ו,,בצר לי,תוך כדי תנועות מאומצות נפלט לי -ובלי שליטה:"אוי חודה",,,"חודה",,, אומרת לי מתעמלת שמתאמנת לצידי:"תגידי ,מה זו המנטרה חודה?!",,, ,,אפילו לא חשתי שאני ממלמלת:"חודה" -יש לציין שאמנם קשה,אבל אני לא מפספסת-כי ממש כייף להתעמל,,, למרות הקושי אני חוזרת הביתה מלאת מרץ,ממליצה בחום לפנות זמן לפעילות גופנית, תהנו, דוטקצ'י

פרויז1

New member
../images/Emo79.gif../images/Emo124.gif../images/Emo45.gif פרסיה אמיתית את ../images/Emo70.gif../images/Emo6.gif

את המאהב הדרום אמריקאי שלך לימדת לומר : דס דס. את המדריכה שלך את מלמדת חודה חודה.
ואותנו לימדה שדוטקצ'י זה אפרוח. אז תצטרפי ל
מכללת תרבות פרס ללימוד פרסית .
וקדימה !ותדביקי אותנו בחיידק המושך שלך.

דוטקצי

New member
אני שגרירה מוצלחת??.

לבעלי היקר כנראה יש גנים פרסיים,אחרת איזה הסבר יש לעובדה שהכין היום:אורז עם לימון פרסי חמוץ?כשברקע שירים פרסיים מהלווין בטלוויזיה?אז הוא רוקד לצליליי המוסיקה הפרסית, מטורף על המאכלים,מחפש בשווקים "סבזי",כשמגיע לשוק לווינסקי הוא קונה את כל התבלינים, ולא מוותר על ארוחה במסעדה פרסית,כשהוא מזמין ברעבתנות מהמלצר את המאכלים,נוזל לו הריר,הוא מייד מתיידד עם בעל המסעדה,שנהנה מהנאתו ,מהעובדה שהצלחת התרוקנה במהרה,ומביא עוד ועוד(בסוף החשבון מבינים שהחביבות הזו עלתה גם עלתה),,, כששואלים את ילדי היקרים,ובמיוחד את בתי היפיפייה:"מאיזה מוצא את?" היא בלי היסוס עונה:"פרסיה". בעבודה אצלי קבלו את כל המתכונים הפרסיים שלי,אחרי שאכלו,נהנו ובקשו לנסות,,, ,,,אז אני שגרירה מוצלחת??.

דוטקצי

New member
פונים ל"חודה "כשטוב או ממצוקה?

פונים ל"חודה "כשטוב או ממצוקה?

פרויז1

New member
../images/Emo131.gifמילים מילים../images/Emo194.gif

כשאומרים : חוּדָה חודה בהנגנה גלית שמזכירה סירנה עולה ויורדת
, זה מסמל מצוקה.
אומרים גם : ג'ורבּוּנֵה חוֹדָה בֵּרַם = שאני אהיה הקורבן (כפרה) על אלוהים. לומר : שעשה את המעשה הגדול הזה או כיו"ב. הפתעה, תמיהה. אומרים גם : חוֹדָיָה
צֵ'ה כּוֹנַם
צֵ'ה כָּר כּוֹנַם
= אלוהים! מה אעשה? מה לא אעשה? מסמל מצב של חיפוש מוצא/פתרון. וכן: צ'י בֵּגם וֹ
צ'י נַגַם
= מה אומַר ומה לא אומר? בוקר טוב! פרויז.

לא גנים ולא כלום!../images/Emo13.gif

אתם , פרסים, שמים כנראה משהו ממכר גם באוכל וגם במוזיקה
- אחרת איך אפשר להסביר שאנשים מתמכרים?אני התמכרתי מהרגע הראשון למוזיקה ומביס הראשון לאוכל.
להיות פרסי -זה מידבק כולם מסביב!

דוטקצי

New member
מתי לכם נפלט:"חודה!!!חודה!!!!"

את צודקת בהחלט אלנה היפה, אבל הייתה כאן בחירה, זה לא כל כך ברור מאיליו,אפשר היה גם לא להתחבר, זה תלוי בטיפוס, יכול היה להתקשר ל"חסכנות" אבל התמכר לשמחת החיים וטוב הלב, לחמימות הפרסית,,, אגב מתי לכם נפלט:"חודה!!!חודה!!!!" באילו מצבים?

אכן זה תלוי בטיפוס,דוטקצי

ואם בן אדם הוא טיפוס עם ראש פתוח,סקרן טבעי שרוצה להכיר תרבויות שונות כולל אוכל ושירים אז הוא מתמכר! ודעתי על מיתוס ה"חסכנות"(קראי קמצנות) אני כבר הבעתי-שטויות במיץ, דעות קדומות ועלבון לא מוצדק לבני העדה.אנשים שיגידו "פרסי קמצן" הם יגידו גם ש"כורדי טיפש", "ערבי מחבל", "רוסיה ז..ה" ועוד ועוד-זה טיפוס ההפוך-מרובע, גזען,צר אופקים ובור.

niya

New member
את כבר מזמן../images/Emo20.gif../images/Emo41.gif

הוכתרת
כפרסיה, בלי שום קשר למוצאך המקורי

הרבה אנשים שמכירים אותי...

אומרים לי שאני פרסיה(בצחוק כמובן) ,יש לי ראש פרסי במה שקשור לכסף-אפשר לשים אותי בפורמלין בצינצנת ולמוזיאון-אין לי ולא היה מינוס בבנק! שיקול דעת ,שליטה בהוצאות, ניצול כל הזדמנות לחסוך(מבצעים,הנחות וכו') ויחד עם זאת יכולת להנות מהחיים(להתלבש יפה, לנסוע לחו"ל וכו')-זאת תכונה פרסית מבורכת ואין לה שום קשר לקמצנות!ואם מישהו קורא לי "פרסיה" זה מחמאה של ממש בשבילי!

אספר לכם סיפור קצר על בורות אנושית....

לפני כמה ימים בעבודה שלי בא עם כוס תה ביד(זה היה תה בשקית ועוד בטעם פירות) והוא שאל אותי האם גם אני רוצה כוס תה. אמרתי "לא ,תודה", והתחלנו לדבר על תה. אני אמרתי שמה שמוכרים בסופר בשקיות זה לא תה-זה אולי איזה קומפוט נמס ואמרתי שאני שותה תה עלים אמיתי ועם סוכר קוביות-ככה אני רגילה מהבית. מה אתם חושבים בחור אמר לי?. "תשמעי, את ערביה".צחקתי ואמרתי שערבים שותים קפה ולא תה,וכמה שאני אוהבת אוכל ערבי דווקא קפה שלהם אני לא אוהבת ומעדיפה "בוץ" רגיל, ובכלל תה עלים שותים אנשים ממרכז אסיה ולא ממזרח התיכון. בורות,דעות קדומות וטיפשות-וחבל!

niya

New member
צ'מעי../images/Emo68.gif

עם שגרירות כזאת, אנחנו שולחים אותך לאובמה... אולי הוא יתפרסן גם האמת? אחלה שגרירה שבעולם, המשיכי כך

niya

New member
חודה חודה../images/Emo6.gif

האמת? לי לא נפלט אף פעם...
מקסימום "יא אללה". אבל זה מעיד על פרסיותך האמיתית.
חוצמזה שזו אחלה מנטרה, אני מאמצת

דוטקצי

New member
אני מסננת חודה,....,,,,,

אני מסננת חודה, כשבעצם רציתי לומר : ת ו ד ה !!! אני מהלב פודה חודה כשאני לטוב מבקשת ורוצה, אני חשה מעין חובה לומר ח ו ד ה חודה[ זה פורץ את החומה כשעליי העצבות שורה, ולא אכפת לי שאני נשמעת- כמו דודה כשאני אומרת: ח ו ד ה ח ו ד ה !!!! -כי בעצם הוא שומע כשנאמר חודה בלב דומע חודה תמיד יודע להישמע לקריאה-חודה=ולסייע באהבה- דוטקצ'י

פרויז1

New member
../images/Emo13.gifאיזה כשרון ../images/Emo140.gif

נהדר! נעים לקרוא את החריזה היפה שלך. פרויז.

דוטקצי

New member
חן חן לפרויז המפרגן,,,

פרויז תודה רבה לך,סתם בא לי להתנסח בחרוזים, ,,,,והפירגון שלך נעים , תודה רבה דוטקצ'י

niya

New member
אהבתי../images/Emo140.gif

תודה על השיר איזה יופי בסוף נומיא לך ספר שירים ויחד עם מכללת תרבות פרס - נהפוך להיות אוניברסיטה של ממש...

למעלה