כמה מעשים טובים לעשות

ornusha

New member
כמה מעשים טובים לעשות ../images/Emo163.gif

ראיתי את הרשימות האלה ונדלקתי... תוסיפו כמיטב יכולתכם
ותעשו אם אתם פנויים ויכולים
סיימתם
/עיתון/חוברת קומיקס, תשאירו אותה באוטובוס או במונית או סתם במקום כלשהו שמישהו אחר יוכל לקרוא. אם אתם חוששים להשאיר את זה (כי מישהו יגנוב?!?) תנו את זה למישהו
המעיל – ישן, מחמם אבל לא לגזרה שלכם? צאו החוצה, תנו למישהו שנראה כאילו הוא צריך את זה.
אוכל – אתם גרים בעיר גדולה כמו תל אביב – לא סיימתם את הפיצה הכפולה
שהזמנתם, צאו החוצה ותנו לחסר בית.
לא אכפת לכם להירטב? תנו למישהו את ה
שלכם.
נהגים
: אתם רואים מישהו מהשכונה, מהבניין, מהאוניברסיטה וכו' נרטב
כי הוא הולך ברגל? תעצרו ותציאו טרמפ.
איפה שיש שלוליות גדולות בכביש, לשים לב להולכי הרגל שעל המדרכה. הם לא צריכים עוד מקלחת. חשוב במיוחד היכן שיש מעברי חציה, צמתים ורמזורים...

אביתר27

New member
הנה כמה...

להעביר את הזמן הנותר בכרטיס חניה למי שבא עכשיו לחנות. ממילא זה כסף ששולם כבר ולא חוזר. למה שעוד מישהו לא יהנה? (
חטפתי היום דו"ח על 1/4 שעה!!! אבל שאלו יהיו הצרות שלנו.) לקנות מוצר אחד כפול בסופר ולשים בקופסא לנזקקים (לא רמדיה)
לשים מים לחתולי רחוב בקיץ מונע מהם התייבשות, וכך מונעים מאוכלוסית הנחשים והעכברים להתרבות בסביבה.
לספר בדיחה תמיד משפר את מצב הרוח גם אם זו בדיחה אידיוטית

הנה עוד כמה

לעזור לכל מי שסובל ממחלה הדומה לשלי - לחשוף אותו לאתרי מידע, לאתרים כגון הצ'אט של חולים עם גידולים במח ותמיד תמיד לתת לו יד כשהוא זקוק. לעזור לאשה זקנה שאיבדה את מגוריה בגלל המצב הכלכלי להשיג דיור מוגן מבלי להמתין חודשים ושנים לועדות למינהן. לתת לילדים שלצידי ולחבריהם תמיד את התחושה שהם חשובים, שדעתם נשמעת, שיש מקום לשוחח ולהביע את מה שעולה על דעתם, בלי התנשאות, בלי לחוש ולו במעט יותר "שווה" או "גדולה". לתרום לכל מי שמושיט יד לתרומה, ללא שיפוט, כי אם הוא שם את עצמו במקום הזה, הוא זקוק לעזרה. בטח יש עוד מליוני דברים... כולנו בטח עושים אותם עשרות פעמים בשבוע. ותמיד לזכור - העיקר הכוונה והרצון הטוב. שבת שלום, אילת.

talb99

New member
אביתר זה קרה!

היום היינו בירושליים (פעם ראשונה מזה 4 שנים) והחננו באזור כחול לבן. לא שמנו כרטיס חנייה ופנינו לדרכינו. כשחזרנו שעתיים וחצי לאחר מכן גילינו לתדהמתינו כי אחד הנהגים הסמוכים לנו, אשר רכש כרטיס שעתי, יצא ככל הנראה לפני פג תוקף הכרטיס והניח את כרטיסו על חלון מכוניתינו על מנת שנהנה מהזמן עליו כבר שילם. בדיוק כפי שציינת .... לא יכולה לתאר במילים כמה טוב זה עשה לנו. כל הכבוד.

מלמלה

New member
איך הייתי נעלבת

אם מישהו היה ניגש אלי ונותן לי מעיל כי "אני נראית כמו אחת שזקוקה לו" אם כל הרצון הטוב יש לנהוג בכבוד וטקט לזולת רגע לפני שנותנים בלי שהתבקשנו

אולי דווקא מחכים לזה...../images/Emo20.gif

אני דווקא חושבת שאולי מי שזקוק למעיל או לאוכל דווקא ישמח לקבל, אולי כשניתן את המעיל הוא יברך אותנו, או אולי באותו רגע הוא ממש היה מת מרעב?.. אני חושבת שאם עושים כל דבר בדרך הנכונה אז מהכל אפשר להוציא תועלת... ועוד נק' למחשבה - כאשר אנחנו עצובים, הדבר הכי טוב זה שמישהו יגרום לנו לשימחה, ואם יראו אותנו זקוקים לתמיכה מייד יגישו לנו אותה ואף אחד לא יחשוב אם זה מעליב אותנו או לא... הכל תלוי בדרך ובגישה... אוהבת,
שירה.

למעלה