כמה מפתיע, שאלה על מועדפת...

כמה מפתיע, שאלה על מועדפת...

קודם כל אני יציין שאני יפנה את השאלה הזאת גם למעסיקים שלי ולביטוח לאומי, אבל ב7 בבוקר אולי במקרה מסתובב פה מישהו בפורום שייתן לי תשובה מהירה לעניין. אה, וזה קצת חופר... -התחלתי בסוף נובמבר לעבוד בתחנת דלק כמוכר בYELLOW וכמתדלק (התחנה אמנם שירות עצמי, אבל צריך להתעסק שם גם עם התחנת דלק עצמה כחלק מהעבודה). אני יודע שמוכר בחנות של תחנת דלק לא מוכר כעבודה מועדפת ולכן המעסיק שלי צריך לרשום לי בתלושי משכורת בתיאור המשרה "עובד תחנת דלק" בשביל שאני יוכל להגיש בקשה למענק כשאני יסיים את ה150 ימים. בתלוש משכורת שלי רשום "ס.משרה: 1-יחידה משרה בי~ל: עיקרית". האם זה תופס למועדפת או שאני צריך שהמעסיק שלי ישנה לי את הסיפור בתלושי משכורת? -אני לא הכי משופשף בעניין, אבל מבחינת תשלום על נסיעות לעבודה-ליום עבודה עולה לי להגיע באוטובוס 15.80 שקל. עד איזה סכום המעסיק מחוייב על פי חוק לשלם לי על הנסיעות על כל יום עבודה? -בחודש שעבר עשיתי 8 משמרות חלקיות כהתלמדות, בתלוש רשום נכון את מספר השעות שעבדתי, אבל במספר ימי העבודה רשמו לי 4 ושעות עבודה ליום 8. זה איזה הליך נורמלי ומוזר שבגללו נשרפים לי 4 ימים מהעבודה במועדפת? וסתם לא קשור יותר מדיי: אם הדמי ביטוח לאומי שאני צריך לשלם מכשהייתי מובטל הם בסביבות ה100 שקל, איך זה שנוכה לי מהשכר "רק" 32.70? קצת נבזי מצד המדינה דווקא כשמובטלים לגבות יותר לא?

אף אחד?...

אפילו לא בקשר לשאלה הראשונה? בביטוח לאומי נתנו לי תשובה קצת מוזרה - שלא אכפת להם מהתלושי משכורת ורק משנה להם מה ירשמו לי בטופס בקשה למענק. קצת מוזר, לא אמורים להוכיח איכשהו שעבדתי בעבודה מועדפת עם התלושי משכורת?

shiridag

New member
...

הרי המעסיק משלם עבורך ביטוח לאומי וכך רשום אצלם איפה אתה עובד... דמי הביטוח הלאומי יורדים ממשכורתך מדיי חודש כזכור לך.. מה שמעניין ותם זה שאכן צברת 150 ימים בתקופת הזכאות שלך למועדפת וכמובן שעבדת בתחומים ובתפקידים המתאימים לקבלת המענק.. אגב, השאלה ששאלת מורכבת מדיי (לגבי הסכומים והחישובים בתקופת ההתלמדות) ולכן רצוי שתשאל את המעסיק / ביטוח לאומי.

אמממ

ידוע לי שהמעסיק משלם עבורי דמי ביטוח לאומי ובריאות, השאלה היא בקשר למה שכתוב על הנייר שהתפקיד שלי. אני לא רוצה עוד כמה חודשים להגיש את הבקשה ולגלות שבגלל פרט טכני שכזה אני לא יקבל את המענק.

shiridag

New member
תשובה נוספת.

כל עוד אתה עובד בתחנת דלק, אפילו אם זה ב"יילו" והתפקיד מצריך ממך להפעיל את משאבות הדלק זה נחשב כמוכר למענק עבודה מועדפת!

למעלה