כמה מתכונים פשוטים וקלים
סלט אבוקדו פטריות חיות וגמבות חומרים: 4 אבוקדו רך סלסלת פטריות חיון 3 גמבות אדומות רוטב שום לייט אופן הכנה: את הגבות שוטפים וחותכים לקוביות את הפטריות רולפים שוטפים וחותחים לרצועות דקות או עבות לפי טעם אישי את האבוקדו קולפים וחותכים לקוביות גסות את כל החומרים מכניסים לקערה שופכים מעל רוטב שום בייד נדיבה (לפי טעם אישי) מערבבים ובתאבון סלט חצילים עם עגבניות ופילפלים סלט חצילים עם עגבניות ופילפלים חומרים!!! 4 חצילים 2 פילפלים אדומים 2 פילפלים חריפים 4 עגבניות בשלות 1.5 כף שמן זית 5 שיני שום מלח לפי הטעם 3 כפות חומץ 3.4 כוס פטרוזליה קצוצה. אופן הכנה!!!!!! את החצילים והפילפלים קולים בתנור. לעגבנות עושים חריצים בצורת איקס (במעלה העגבניה) ומכניסים לתוך קערה ושופכים מים רותחים ממתינים כמה דקות מוצאים את העגבניות ומקלפים את הקליפה. את הפילפלים והחצילים הקלוים יחד עם השום והעגבניות מכניסים לתוך סיר עם השמן. מבשלים על אש נמוכה ללא מכסה עד שהנוזלים יתאדו. מורידים מהאש ומוסיפים את החומץ ומערבבים. מחכים שיתקרר (טעים לאכול זאת יום אחרי הבישול והלאה מחזיק שבוע במקרר) לפני ההגשה זורים מעל את הפטרוזליה) בתאבון סלט חצילים עם עגבניות ופילפלים סלט חצילים עם עגבניות ופילפלים חומרים!!! 4 חצילים 2 פילפלים אדומים 2 פילפלים חריפים 4 עגבניות בשלות 1.5 כף שמן זית 5 שיני שום מלח לפי הטעם 3 כפות חומץ 3.4 כוס פטרוזליה קצוצה. אופן הכנה!!!!!! את החצילים והפילפלים קולים בתנור. לעגבנות עושים חריצים בצורת איקס (במעלה העגבניה) ומכניסים לתוך קערה ושופכים מים רותחים ממתינים כמה דקות מוצאים את העגבניות ומקלפים את הקליפה. את הפילפלים והחצילים הקלוים יחד עם השום והעגבניות מכניסים לתוך סיר עם השמן. מבשלים על אש נמוכה ללא מכסה עד שהנוזלים יתאדו. מורידים מהאש ומוסיפים את החומץ ומערבבים. מחכים שיתקרר (טעים לאכול זאת יום אחרי הבישול והלאה מחזיק שבוע במקרר) לפני ההגשה זורים מעל את הפטרוזליה) בתאבון סלט סלק ומנגו מנת הגשה חצי כוס 56 קלוריות למנת הגשה חומרים: 2 כוסות קוביות סלק מבושל (כ500 גרם) 1 כוס קוביות מנגו או פפאיה 1.5 כוס בצל מגורד או קצוץ דק מאד 1.5 כוס מיך ליים או לימון 2 כפות זנגביל (מצנצנת זנגביל כבוש) עלי חסה להגשה אופן הכנה: מעבירים את כל החומרים לקערה מערבבים בעדינות מגישים מיד על מצע עלי חסה. בתאבון משולשי פיתה פריכים עם מטבל חצילים 45 קלוריות למנה חומרים: 1 חציל בינוני 1 פלפל אדום קצוץ 1 כפית מיץ למון 1 כפית מיץ ליים 1 בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן) 1 כפית גדושה זרעוני כמון קורט קינמון טרי קורט מלח 2 פיתות מקמח מלא 2 חלבוני ביצים טרופות קלות גבעולי כוסבר לעיטור אופו הכנה: קולים את החצילים מעל להבה פתוחה או דוקרים במזלג ואופים בתנור עד שיתרכו ומצננים. בנתיים שמים במעבד מזון: פלפל מיץ לימון,מיץ ליים, בצל ירוק,כמון קינמון ומלח מערבלים לתערובת חלקה ומשאירים במעבד. מפרידים את הפיתות לשתי שכבות טורפים את החלבונים מברישים את החלבונים על הצד החלק של הפיתה וחותכים ל 8 משולשים (סה"כ 32 משולשים) אופים בחום בינוי במשך כ10 דקות עד שמשולשי הפיתה פריכים. קולפים את החציל מוסיפים למעבד מזון ומערבלים. מעבירים לקערת הגשה ומעטרים בכוסבר קצוץ ומגישים עם משולשי הפיתה. בתאבון מרק בצל חומרים 25 גרם מרגרינה 6 בצלים בנונים 9 כוסות מרק בצל (אפשר מאבקה) 1 כוס קמח מלח פלפל אופן הכנה: את הבצלים חותכים לפרוסות ואז לרצועות ומטגנים זאת המרגרינה. כאשר הבצלים מקבלים צבע זהוב מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב וברגע שהבצלים מקבלים צבע זהוב מוסיפים את המלח פלפל ומרק הבצל מעבירים לאש נמוכה מכסים ומבשלים כשעה. יש אפשרות להסיף בסוף הבישל גבינה צהובה 9% (הבי פחות שומן) למרק שהגבינה חתוכה לרצועות. בתאבון סלט פירות אינדונזי מנת הגשב חצי כוס. 57 קלוריות למנת הגשה חומרים: 1 כוס סוכר חום 3 כוסות מים 2 כפות פתיתי פלפלון אדום חריף 3 כפות מיץ לימון טרי פלחים מ3 תפוזים גדולים ללא קרומים וחרצנים. 2 מנגו מוצקים קלופים ופרוסים 2 מלפפונים גדולים קלופים ופרוסים 1 אננס בינוני קלוץ וחתוך 1 כף ריחן טרי קצוץ 2 כפות נענע טריה קצוצה. אופן הכנה: מרתיחים בסיר סוכר ומים במשך 5 דקות מוסיפים פתיתי פלפלון ומיץ לימון מצננים את הסירופ במשך 15-20 דקות שמים את כל הפרות החתוכים בקערת זכוכית גדולה ויוצקים עליהם את הסירופ משהים עד שהסירופ יתקרר. לפני ההגשה מוסיפים ריחן ונענע בתאבון מקווה שתהנו. שלכם לירי
סלט אבוקדו פטריות חיות וגמבות חומרים: 4 אבוקדו רך סלסלת פטריות חיון 3 גמבות אדומות רוטב שום לייט אופן הכנה: את הגבות שוטפים וחותכים לקוביות את הפטריות רולפים שוטפים וחותחים לרצועות דקות או עבות לפי טעם אישי את האבוקדו קולפים וחותכים לקוביות גסות את כל החומרים מכניסים לקערה שופכים מעל רוטב שום בייד נדיבה (לפי טעם אישי) מערבבים ובתאבון סלט חצילים עם עגבניות ופילפלים סלט חצילים עם עגבניות ופילפלים חומרים!!! 4 חצילים 2 פילפלים אדומים 2 פילפלים חריפים 4 עגבניות בשלות 1.5 כף שמן זית 5 שיני שום מלח לפי הטעם 3 כפות חומץ 3.4 כוס פטרוזליה קצוצה. אופן הכנה!!!!!! את החצילים והפילפלים קולים בתנור. לעגבנות עושים חריצים בצורת איקס (במעלה העגבניה) ומכניסים לתוך קערה ושופכים מים רותחים ממתינים כמה דקות מוצאים את העגבניות ומקלפים את הקליפה. את הפילפלים והחצילים הקלוים יחד עם השום והעגבניות מכניסים לתוך סיר עם השמן. מבשלים על אש נמוכה ללא מכסה עד שהנוזלים יתאדו. מורידים מהאש ומוסיפים את החומץ ומערבבים. מחכים שיתקרר (טעים לאכול זאת יום אחרי הבישול והלאה מחזיק שבוע במקרר) לפני ההגשה זורים מעל את הפטרוזליה) בתאבון סלט חצילים עם עגבניות ופילפלים סלט חצילים עם עגבניות ופילפלים חומרים!!! 4 חצילים 2 פילפלים אדומים 2 פילפלים חריפים 4 עגבניות בשלות 1.5 כף שמן זית 5 שיני שום מלח לפי הטעם 3 כפות חומץ 3.4 כוס פטרוזליה קצוצה. אופן הכנה!!!!!! את החצילים והפילפלים קולים בתנור. לעגבנות עושים חריצים בצורת איקס (במעלה העגבניה) ומכניסים לתוך קערה ושופכים מים רותחים ממתינים כמה דקות מוצאים את העגבניות ומקלפים את הקליפה. את הפילפלים והחצילים הקלוים יחד עם השום והעגבניות מכניסים לתוך סיר עם השמן. מבשלים על אש נמוכה ללא מכסה עד שהנוזלים יתאדו. מורידים מהאש ומוסיפים את החומץ ומערבבים. מחכים שיתקרר (טעים לאכול זאת יום אחרי הבישול והלאה מחזיק שבוע במקרר) לפני ההגשה זורים מעל את הפטרוזליה) בתאבון סלט סלק ומנגו מנת הגשה חצי כוס 56 קלוריות למנת הגשה חומרים: 2 כוסות קוביות סלק מבושל (כ500 גרם) 1 כוס קוביות מנגו או פפאיה 1.5 כוס בצל מגורד או קצוץ דק מאד 1.5 כוס מיך ליים או לימון 2 כפות זנגביל (מצנצנת זנגביל כבוש) עלי חסה להגשה אופן הכנה: מעבירים את כל החומרים לקערה מערבבים בעדינות מגישים מיד על מצע עלי חסה. בתאבון משולשי פיתה פריכים עם מטבל חצילים 45 קלוריות למנה חומרים: 1 חציל בינוני 1 פלפל אדום קצוץ 1 כפית מיץ למון 1 כפית מיץ ליים 1 בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן) 1 כפית גדושה זרעוני כמון קורט קינמון טרי קורט מלח 2 פיתות מקמח מלא 2 חלבוני ביצים טרופות קלות גבעולי כוסבר לעיטור אופו הכנה: קולים את החצילים מעל להבה פתוחה או דוקרים במזלג ואופים בתנור עד שיתרכו ומצננים. בנתיים שמים במעבד מזון: פלפל מיץ לימון,מיץ ליים, בצל ירוק,כמון קינמון ומלח מערבלים לתערובת חלקה ומשאירים במעבד. מפרידים את הפיתות לשתי שכבות טורפים את החלבונים מברישים את החלבונים על הצד החלק של הפיתה וחותכים ל 8 משולשים (סה"כ 32 משולשים) אופים בחום בינוי במשך כ10 דקות עד שמשולשי הפיתה פריכים. קולפים את החציל מוסיפים למעבד מזון ומערבלים. מעבירים לקערת הגשה ומעטרים בכוסבר קצוץ ומגישים עם משולשי הפיתה. בתאבון מרק בצל חומרים 25 גרם מרגרינה 6 בצלים בנונים 9 כוסות מרק בצל (אפשר מאבקה) 1 כוס קמח מלח פלפל אופן הכנה: את הבצלים חותכים לפרוסות ואז לרצועות ומטגנים זאת המרגרינה. כאשר הבצלים מקבלים צבע זהוב מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב וברגע שהבצלים מקבלים צבע זהוב מוסיפים את המלח פלפל ומרק הבצל מעבירים לאש נמוכה מכסים ומבשלים כשעה. יש אפשרות להסיף בסוף הבישל גבינה צהובה 9% (הבי פחות שומן) למרק שהגבינה חתוכה לרצועות. בתאבון סלט פירות אינדונזי מנת הגשב חצי כוס. 57 קלוריות למנת הגשה חומרים: 1 כוס סוכר חום 3 כוסות מים 2 כפות פתיתי פלפלון אדום חריף 3 כפות מיץ לימון טרי פלחים מ3 תפוזים גדולים ללא קרומים וחרצנים. 2 מנגו מוצקים קלופים ופרוסים 2 מלפפונים גדולים קלופים ופרוסים 1 אננס בינוני קלוץ וחתוך 1 כף ריחן טרי קצוץ 2 כפות נענע טריה קצוצה. אופן הכנה: מרתיחים בסיר סוכר ומים במשך 5 דקות מוסיפים פתיתי פלפלון ומיץ לימון מצננים את הסירופ במשך 15-20 דקות שמים את כל הפרות החתוכים בקערת זכוכית גדולה ויוצקים עליהם את הסירופ משהים עד שהסירופ יתקרר. לפני ההגשה מוסיפים ריחן ונענע בתאבון מקווה שתהנו. שלכם לירי