כמה נושאים בוערים

כמה נושאים בוערים

א.
מצאתי את הסרטון המדובר שבו נטען שרואים שוטר גונב כסף מחנות.
הבטתי בו בעיון שלוש פעמים, ולא נראה לי שזה שוטר. זה שהעיתונאי כותב, זה לא אומר כלום.
על המעיל הזוהר של השוטרים כתוב מלפנים ומאחור באותיות קידוש לבנה בצבע כחול כהה: "משטרה".
לא ראיתי שום סממן שאומר שהוא שוטר, לא דרגות לא סמלים, שום כלום. לכן זה נראה לי קישקוש.
אבל, אם זה היה שוטר, צריך היה לערוך מיד בירור ולפטר אותו מהחיל ללא פיצויים ולהעמיד אותו לא למשפט משמעתי, אלא לדין פלילי כאחרון הגנבים.
בינתיים לפי מה שראיתי, אני ספקן בקשר לכותרת.
צריך לראות את הקלטת המקורית שם רואים הכל ברור.

ב.
ישנה ידיעה שהמפכ"ל נתן הוראה לכל הקצינים מדרגת סנ"צ ומעלה להיבדק בפוליגרף.
כבר מזמן אמרתי שדנינו לא שוטר ולא חושב כשוטר, וכבר הוכחתי שהוא אומר דברים בניגוד לחוק.
אם הוא ינסה להכריח מישהו ללא להיבדק ויאיים עליו שאם לא ייבדק ייפגע, כמו למשל פגיעה בקידום. אם הקצין ילך לבג"ץ הוא ינצח בהליכה.

ישנה עבירה על המשמעת הנקראת "השאה" שזו פעולה שנערכת מכח סמכות ללא סמכות. מכאן שאם המפכ"ל העלוב הזה נותן הוראה לקצין להיבדק בפוליגרף, הוא מנצל את סמכותו שלא כדין, כיוון שהפוליגרף איננו ראיה בבית המשפט, ויש לי תיק שלם על עוללות הפוליגרף, ואני ראיתי אנשים שדיברו אמת ונקבעו שקרנים.

השאלה כעת עד כמה הקצין פחדן שלא ידפקו לו את הקידום, אבל כיוון שרובם לא ממש מבינים בפוליגרף, הם יסכימו, ואלו שייקבעו כשקרנים, אין להם אלא להתלונן על עצמם.....

ג.
בקשר לקצין ולשופטת.

השופטת-
נכון שהמערכת רוצה שהיא תתלונן, אבל אני כבר ראיתי כיצד באולם המשפט עוכר-הדין הסניגור מתעלל במתלוננת ולמעשה מילולית הוא גם אונס אותה שוב ושוב , אני מבין אותה.
השאלה אם היא מספיק חזקה להמשיך בחיים כאילו לא קרה דבר, אבל הסיכוי לכך אפסי, והיא צריכה להתלונן כדי לפרוק מעל עצמה את העול הזה, ומאידך, תוטל עליה סטיגמה שגם היא לא נעימה, למרות שהיא לא עשתה דבר רע, להיפך, היא זו שנפגעה.
לכן יש לה להחליט החלטה קשה מאוד איך שהיא לא תביט בזה, חקרתי בחיים שלי מאות מקרי אונס, וזה תמיד קשה, בעיקר נפשית, כן גם לי כחוקר (אבל תתפלאו, נאנסות תמיד העדיפו גבר חוקר ולא אשה חוקרת, מהם הן מקבלות בטחון).
אני מבין את הדילמה שלה , וליבי איתה. (כמובן אם הסיפור בעיתונות נכון)

הקצין-
עושה רושם של חרה גדול אם זה נכון מה שקוראים.
פעם כשהיינו תופסים פורץ בתוך הדירה עם הרכוש הגנוב שהכניס לציפית של כרית, הוא נהג לטעון בבית המשפט שהוא סתם עבר ליד הבנין הזה והשוטרים התנפלו עליו. הבעיה שלהם שכולם התרשלו: כדי שלא להשאיר טביעות אצבעות הם לא הסתובבו עם כפפות וכלי פריצה כדי שלא ייעצרו בגין החזקת כלי פריצה. אלא חיפשו דירה שאחד התריסים פתוח מעט או שלביו פתוחים, מכניסים יד, משחררים את התפס ומזיזים את התריס, הולכים בשקט בשקט לארון הבגדים, לוקחים זוג גרביים ולובשים על הידיים, וכעת מתפנים לגנוב.

הבעיה שהם שוכחים שעשו קצת דרך בדירה בידיים חשופות, וכמובן שזה סיוע לשוטרים שטביעות האצבעות של החשוד שנמצאו לרוב על התריס מבפנים, על המשקוף,על חלון ההזזה וכו.
כיוון שעוכר-הדין היה חשוד אצלי כשטינקר של העבריינים, לא גילינו לו אף פעם היכן נמצאה הטביעה אלא רק שהיא בתוך תחום הבית (את המיקום היינו מראים בדוח סודי לשופט).

למה אני מספר זאת?
כי התירוץ שהוא עבר במקום במקרה כאשר הוא נתפס בתוך הדירה "על חם" עם הרכוש, היה תירוץ כל כך עלוב, שזה תמיד היה מצחיק אותי (גם את השופט, רק שהוא התאפק לא לצחוק).

בדיוק כך אני רואה את התירוץ העלוב של קצין המשטרה החשוד במעשה שטוען שהיא התנקמה בו כי הוא לא רצה להוציא אותה בפגישה הראשונה להצגה. הטיעון של כך אידיוטי, שאין אלא להבין שמדובר בדביל של ממש. זו כנראה הסיבה שהיא רצתה לעזוב אותו אחרי פגישה אחת, כיוון שיש להניח שהיא אינטליגנטית והבינה מיד עם מי יש לה עסק, ואולי הוא מהסוג של ה-"עבדאי" והוא ראה בזה עלבון שהיא לא רוצה בו , ולכן הוא החליט ש-"יראה לה מה זה", ואנס אותה.
כבר נתקלנו בכאלה.

לדעתי הם צריכים אחרי חקירה ומציאת מספיק ראיות, לשכנע את השופטת להעיד בדין משמעתי המשטרתי (לא בבית משפט פלילי) כך שזה לא מקבל פירסום בעיתונות, והליך המשפט מהיר יותר ולא נתון לדיני הראיות הפליליים, ולהעמיד את הקצין בפני בית דין למשמעת ולפטר אותו מהחיל בקלון (ללא פיצויים) בגין התנהגות לא ראויה ומעילה באמון. (שוטר הוא תמיד שוטר).
וכך לה נפשית יש את פריקת המשא מעל כתפיה, גם לא יהיה לזה פירסום שיפגע בה, ותמיד יש לה את האופציה להתלונן נגדו בבית משפט בתוך 7 שנים.

אותי מקרים כאלו מרתיחים.

ד.
הזמר בן עיון והשיר הבעייתי.
מחד, אין שום ספק שזכותו לכתוב ולשיר מה שהוא רוצה, וזה שיש לו תומכים בנושא, זה לא אומר דבר. גם ליגאל עמיר יש מעריצים.....
מאידך, הנשיא הוא הנשיא של כל אזרחי המדינה, והוא לא יכול לארח מי שמפיץ אמירות כאלו.

מינהר

New member
מאיר, ברוך הבא. טוב לקרא, הכל מנומק...

אני מצרפת תמונה של פריחה סתוית אדומה מקוריאה. אני בטוחה שבכרתים אין דבר כזה. או אולי יש?

לא, עץ כזה לא ראיתי בכרתים

וזה מזכיר לי שבשנת 1990 השתתפתי במשלחת מקצועית של המשטרה לשבועיים בגרמניה, וזכרתי את סיפוריה של סבתי (אנה שפירא מהמשתתפות ב-"חצר העלמות" בכנרת יחד עם רחל בלובשטין "המשוררת") סיפרה לנו שבגרמניה לעצים יש את כל הצבעים: שחור וירוק ואדום וצהוב וכחול וחום ולבן וורוד וצהוב, ואנחנו לא האמננו לה, חשבנו שהיא כבר לא יודעת מה שהיא מדברת מרוב זיקנה.
הרי אנחנו למדנו שהעץ גזעו חום, עליו ירוקים ופירותיו צהובים או כתומים.

רק כשעמדנו לנחות בפרנקפורט, וראיתי מלמעלה את כל היערות, בליבי ביקשתי סליחה מסבתא. כן, העצים בגרמניה הם בצבעים: שחור וירוק ואדום וצהוב וכחול וחום ולבן וורוד וצהוב.....

נכון מאיר, גם באמריקה יש

שלכת יפהפיה, אינני יודעת מה בארצות אחרות. כנראה שיש עוד מקמות עם שלכת יפה

יוליקה

Member
מנהל
מאיר,ברוכים השבים
ובענין עמיר בנעיון....

בענין המשטרה אתה המומחה כך שאינני יודעת מה נכון או לא.
בענין עמיר בניון - אני שמחה שהעלת את הנושא, רציתי כבר משלשום להגיב והתאפקתי....
נכון, זה ענין של טעם יאמרו לי רבים - אז עמיר בן עיון רחוק מאד מלהיות הטעם שלי.
ואני ניזכרת באמירתו של טומי לפיד ז"ל כששמע פעם ראשונה את עמיר בן עיון:
חשבתי שאנחנו כבשו את קלקיליה ולא שקלקיליה כבשה אותנו
עמיר בנעיון איננו זמר מזרחי - הוא זמר ערבי שמילל את אותה מנגינה לכל שיר....
אני מתפלאת על יהורם גאון שעשה איתו תקליט - גאון מוסיקאי ומבין במוסיקה - אולי
הוא עשה זאת כדי לחפות על מה שאמר על הזמר המזרחי....
בענין השיר הפרובלמטי שכתב וזה שכבתב אחריו זה פרובוקציה לשמה - הוא ידע שזה יעורר
אנטיגונציה בציבור רחב... טוב עשה הנשיא שסרב לארח אותו - בדיוק כמו שגם את אחינעם ניני
השמאלנית סרבו לארח לאחר דבריה על הסכסוך הישראלי-פלשתינאי.
נכון, יש שיגידו שחופש הביטוי זה מאבות הדמוקרטיה - אך גם לדמוקרטיה יש גבולות
וכבר אמר שלמה המלך : "חיים ומוות ביד הלשון".

אני חושבת שלזמרים לא מתאים

להיות פוליטיקאים, יכול להיות להם דיעות משלהם, שישמרו אותם לעצמם, שישירו , זה יהיה יותר טוב !

אלאורלי

New member
אני חושבת שבדמוקרטיה מותר לכל אחד להגיד

את מה שבליבו, לא לשכוח שיש במדינה שלנו מקום גם לזמר הערבי, יש המון בני עדות המזרח שאוהבים
את אום כלתום, גם מירי מסיקה שרה אותה.

לצערי הרב המוסיקה המזרחית והערבית פורצת ושומרת על המעמד שלה לפחות
הרבה יותר מתרבות היידיש שגוועת.

מתי שמעתם ברדיו לאחרונה שיר ביידיש? עצוב שחוץ מהיידישפייל אין בכלל זכר ליידיש.

למעלה