כמה נושאים

כמה נושאים

1: שלום לכולם: ראשית אני מעוניין לדעת אם מישהו כאן יכול להמליץ על חנות בולים טובה שבה אוכל למצוא מידע על סדרות בנושא בע"ח פרהיסטוריים ובולי ז'ול וורן.
2: אם יש כאן מישהו שמכיר את כרטיסיות מיילקס הישנות על בע"ח אני מחפש את הסדרה הספציפית על דינוזאורים.
3: יתכן מאד שלא אמצא תשובה אבל אשאל בכ"ז: אני מחפש כבר שנים את קופסת הפאזךים הזו: מי מכיר? תודה מראש

אספן 3

New member
לגבי בול ז'ול ורן

יכול להיות שזה ידוע לך, אבל בכל אופן לפני כך וכך שנים השירות הבולאי הוציא בול עם דיוקנו של ז'ול ורן. זאת במסגרת סדרה של שלושה בולים שהוקדשה לסופרי מדע בדיוני וכללה גם את אייזק אסימוב וה. ג'. ולס (שלושתם כתבו גם על נושאים אחרים, אבל זה כבר עניין אחר). אם אין לך את הבול הזה ואת מעטפת היום הראשון שכללה את שלושת הבולים, אני מניח שאין בעיה מיוחדת להשיג אותם.

מסע לבטן האדמה היה אחד הספרים המרתקים

שקראתי בילדותי. מופיע כציור העיקרי על הקופסא.
נהנתי ממנו יותר מ80 יום.

אספן 3

New member
הספר הזה כבר תורגם כמה פעמים לעברית

אני מניח שהתרגום הנאמן ביותר למקור שלו הוא זה של אביטל ענבר שיצא בספריית מעריב ב-1984.

ידוע לי לגבי הבול הישראלי

ואכן, תרגום ענבר למסע למרכז האדמה הוא הנאמן ביותר. חבל שתרגומי הוצאת מעריב אינם מודפסים כיום. גם תרגומי מיכה פרנקל בהוצאת מזרחי מעולים.

אספן 3

New member
מסתבר שהשירות הבולאי הוציא גם בולים עם איורים של דינוזאור

מסוים, אותו דינוזאור שעקבותיו נמצאו מוטבעים בסלע ביישוב בית זית שבהרי יהודה.

ישנו ספר אחד של ז'ול ורן שזכה גם לתרגום של אביטל ענבר וגם לזה של מיכה פרנקל. זהו הספר ילדי רב החובל גראנט. התרגום של אביטל ענבר יצא בספרית פועלים וזה של מיכה פרנקל בספרית מעריב.

תודה

כיום ידוע שלדינוזאור הזה elaphrosaurus היו נוצות והוא היה דומה לבת-יענה גדולה עם זרועות ושיניים.

יש למישהו תשובות לשאלות ששאלתי? תודה שוב

למעלה