כמה נקודות בקשר לMR...

The Mad Hatter

New member
כמה נקודות בקשר לMR...

פשוט סיימתי את הספר הזה אתמול והרגשתי צורך לכתוב עליו משהו, אבל אני די גרועה בכתיבת המלצות או מאמרים, אז...המ, כמה נקודות? *קודם כל, קצת הפריע לי הניתוק הזה מעולם הדיסק. חוץ מהופעות האורח (שגם הן היו קצרות, ברוב המקרים) לא היה שום קשר. מצד אחד, זה טוב ותמיד נחמד שיש דמויות חדשות, אבל...לא יודעת. זה היה טיפה מוזר. אולי אם הופעות האורח היו של סתמרוח או אחת המכשפות זה היה משנה את כל העניין טיפה, אבל המשמר ומערכת העיתון גם לא תרמו כל-כך לקשר וככה לא היו יותר מידי מאפיינים שיהפכו את הספר לספר פנטזיה. ואולי זה טוב יותר? לא יודעת...וגם ההופעה של מוות היה קצרה להחריד (אבל די משעשעת, לדעתי). *המ. ניסיתי לחשוב על הדמויות המועדפות עלי. כנראה שאלה wazzer וmaladict. אני אוהבת ערפדים ומטורפים דתיים (גם אם הם לא מאומניה). *ואם כבר דמויות, ציפיתי להתאכזב מהדמות הראשית (ליבי שייך לסוזאן וגראני), במיוחד אחרי כמה ביקורות שקראתי באמזון, אבל היא דמות חביבה ביותר. לא כמו סוזאן וגראני, לדעתי, אבל אני מאשימה בזה את העובדה שיש לה רק ספר אחד. אולי זה בגלל שאין לה ממש אישיות מוגדרת, אבל מצד שני, זה הופך את דמות שלה ליותר חביבה בעיני. יש אופציה לספרי המשך? *(ספוילר!) יכול להיות שזו רק אני, אבל כל הקטע שבלאוז התחפש לבת וקרא לעצמו "דפני" הזכיר לי נורא את "חמים וטעים". (סוף ספוילר?) *דובר הרבה על זה שהספרים של פראצ'ט נעשים יותר ויותר אפלים, וגם בספר הזה היו מאפיינים של הספרים היותר מאוחרים (ונטיה של פראצ'ט לסיים משפטים מסוימים בשלוש נקודות מאיימות...), אבל בדי הרבה קטעים, זה הזכיר לי ברוחו את הספרים המוקדמים יותר. סגנון הבדיחות וכו'. אולי זה בגלל שלא קראתי חלק מהספרים האחרונים שלו, כי רובם היו ספרי משמר (ג'ינגו, הפיל החמישי, משמר הלילה וכל אלה), אבל ככה זה נראה לי, בכל מקרה. היו *כמה* בדיחות מטבח (על חצאי בצל ועוד אחד שאני לא זוכרת) שגרמו לי להיזכר בבדיחה הזו מ...מורט, אני חושבת? על מה שמוצאים במקרר בשעה מסוימת בלילה. המ, לא זוכרת. אבל זו רק אני והאסוציאציות שלי. P: בכל מקרה, סגנון חלק מהבדיחות הזכיר לי נשכחות. :) וכמו שאמרתי, ספר יפה. מאד נהניתי. אולי אני אקרא שוב, כי אני לא בטוחה שהבנתי את כל הקטע עם הדוכסית בסוף. אבל אין לי זמן...>_< *עייפה*

ויימס

New member
../images/Emo12.gifמה זאת אומרת מאומניה?

מאוד אהבתי את הבדיחה על איך שלא משנה מה יש במקרר במשך היום, בלילה תמצא רק חצי עגבנייה, צנצנת מיונז עבשה ו... עוד משהו שאני לא זוכרת? ואז הוא כתב תיאור נרחב באורך 6 שורות על מה יש במקרר המלכותי במשך היום, ואמר שכשחיתוכטוב חיפש משהו לאכול בלילה, הוא מצא רק חצי עגבנייה, צנצנת מיונז עבשה והדבר האחרון שאני לא זוכרת.

The Mad Hatter

New member
אומניה...

המ, אני מקווה שזכרתי נכון את שם המקום. יש את המדינה הזו מsmall gods שזה כולם מאמינים באל om. אני חושבת שקוראים לה אומניה. אולי אני טועה? בכל מקרה, בני דת ה...אמ, אום(?) הם חביבים ביותר, לדעתי (הדמויות מ"אלים קטנים", מייטילי אואטס, ויזיט {למרות שאין לו יותר מידי שורות} וכו'..). ויש לך זיכרון טוב! *_*

Fingertip

New member
../images/Emo58.gifMonstrous Regiment../images/Emo58.gif

זה ספר על צבא. אני משער שפשוט היה נח לטרי לכתוב אותו בעולם הדיסק מאשר בעולם האמיתי. (אולי בשביל לא להעליב אף אחד
) ונראה לי שזה בכוונה שאין לה אישיות מוגדרת... כאילו להראות שהיא ה"חייל הפשוט", או משהו כזה. בקשר לבדיחות מטבח: הקטע עם הבצל כל כך נכון
ואם אני לא טועה היו כמה בדיחות מטבח טובות כשנעלו אותם במטבח. מה לא הבנת בקשר לדוכסית
אהד.

The Mad Hatter

New member
......./images/Emo58.gif

1)המ...האם גם טרי פראצ'ט החליט להיות אופנתי ולמחות על המלחמה בעיראק בעולם הדיסק? חשבתי על זה כשהתחלתי לקרא וניסיתי למצוא נקודות להשוואה, אבל אני לא בקיאה במיוחד בפוליטיקה, כך שאני לא יודעת. לזה היתה הכוונה ב"לא להעליב אף-אחד?" (והאם לטרי אכפת שמישהו יעלב מזה?) 2) העדפתי דווקא שאין לה ממש אישיות מוגדרת לגמרי, למרות שהיו לה כמה...אה, קווי אופי? למרות שהיו מספיק דמויות טיפה סטראוטיפיות (לפחות יחסית. לדעתי הספרים נעשים טובים יותר בכל מה שקשור לאופי של הדמויות). 3) גם אני מזדהה עם בדיחת הבצל. תמיד כשאני חותכת בצל נשאר חצי בצל כי תמיד אני משתמשת בבצל חדש כי החצי בצל מהפעם הקודמת שחתכתי נעלם, משום מה (אולי פיית הבצל באה ולקחה אותו |hogfather| >_< (סלחו לי, זו השעה והעובדה שאת השבוע האחרון ביליתי מול ספר מתמטיקה) 4)את כל הקטע בסוף קצת לא הבנתי כי כבר נורא רציתי לסיים את הספר (כבר שבועיים שהייתי באמצע שלו, למרות שבשבילי זה קצת, יחסית) ואת הסוף כבר קראתי ברפרוף (מה שטוב זה שאולי דילגתי בטעות על גילויי זהות של עוד כמה גברים-כביכול וחסכתי מעצמי עוד טראומות מיותרות P:). (ועכשיו אני צריכה לחזור ללמוד...*_*)

למעלה