כמה נקודות

skaramoosh

New member
כמה נקודות../images/Emo29.gif

רפאים=סוהרסנים? רולינג מעתיקה? שימו לב לציטוט הבא(מהזיכרון, לא מדוייק) "הרוח הצמידה לפניו של הטייס את החלק שהיה אמור להיות פניה". וכתוב בספר גם, שהם מוצצים מהאדם איזה חלק מסויים בנשמה. והסוהרסנים מוצצים את הנשמה.
בעיה בספר: כשג'ון פארי בא לעולם של ליירה, נהייתה לו דמון. כשוויל פארי בא לעולם של ליירה,הדמון שלו נשארת בפנים והוא צריך להעמיד פנים שיש לו דמון. כשויל חוזר לעולם שלו, הדמון שלו חוזרת להיות בתוכו. כשלורד בוריאל בא לעולם של ויל, הדמון שלו נשארת נפרדת ממנו. היו לי עוד כמה אבל לצערי הפתקים שרשמתי אותם עליהם נשארו בבית ואני אצל סבא וסבתא שלי, אז אם אני אזכר מה עוד רציתי אני אוסיף לפה.

אקס93

New member
בקשר לפארי

איפה מוזכר שג'ון פארי בא לעלום של ליירה נייתה לו דמון. ואיפה נאמר שהדמון של ויל חזרה לתוכו?

skaramoosh

New member
מוזכר, אני אחפש

יש לי פה רק את החלק השלישי, אבל אני חושבת שמוזכר בו. בעצם בקשר לויל אני לא ממש בטוחה אבל אני בטוחה בהחלט בקשר לג'ון.

skaramoosh

New member
בקשר לג'ון

כשהוא נפגש עם לי, הוא אומר לו על זה שהוא בא מעולם אחר וכו' הוא גם אומר לו שכשהוא בא לעולם הזה הוא הופתע שיש לו חלק נקבי ועוד בצורה של ציפור יפיפיה, אני אחר כך גם אמצא את הציטוט המדוייק

בנוגע לסוהרסנים

טענות דומות נשמעו גם לגבי פטרונוסים/אנימאגים (כאילו ומדובר בהעתקה של רעיון הדמונים). הלכה למעשה, גורמים כאלה בעולם של רולינג התקימו, למיטב ידיעתי, עוד לפני יציאת "חומריו" (רולינג, הרי, תכננה ארוכה לפני פרסום הספרים).

האבק

New member
כמה תשובות ../images/Emo42.gif

סוהרסנים-רפאים: יש איזשהו דמיון בין שני היצורים. הסוהרסנים הם יצורים שיונקים את השמחה והאושר בחיים, וכשהם "מנשקים" אותך הם שואבים את הנשמה. הרפאים הם יצורים שנוצרו כמאין אנטיתיזה ל"אבק" וכשהם תוקפים אנשים בוגרים הם הורגים את הדמון ומשאירים את האדם אדיש, גם ללא נשמה. אבל אני לא חושב שפולמן גנב מרולינג או להפך. ממש לא. יכול להיות ששניהם קיבלו השראה מאותו ספר בעניין זה.
כשג'ון פארי נכנס לעולם של ליירה לא נהייתה לו דמון מייד. אאל"ט רק אחרי הרבה זמן שהוא היה שם הוא גילה את הדמון שלו. ויל קיבל את הדמון שלו כשעבר דרך עולם המתים ובכך "הפריד" אותה ממנו. וגם לי לא זכור שהיא חזרה לתוכו כשהוא חזר לעולמו.

האבק

New member
../images/Emo32.gif"החומרים האפלים שלי"/הגר ינאי

"הלוויתן מבבל" הינו יצירת פנטזיה אפית מקורית ונועזת, השואלת מוטיבים מן המיתולוגיה היהודית, הבבלית, השומרית והאכדית ומזקקת מהם יקום והיסטוריה חדשים ומסעירים, מגוללת הגר ינאי את קורותיהם של יונתן ואֵלָה, של הלל בן שחר המורד ויורשת העצר נין-אוּרמוּז, במלחמתם לחופש, לאנושיות ולהגדרה עצמית. נאמר כי הספר נכתב בהשראת טרילוגיית "חומריו האפלים" לכן מן הראוי שיהיה באתר מאמר על הנושא. הסופרת הגר ינאי הואילה ברוב טובה לכתוב מאמר קצר על איך הושפעה מפולמן וספריו – וכיצד זה מתבטא בספרה החדש [למאמר]

יופי של מאמר

אהבתי גם את ההשוואה בין הארי פוטר ובין חומריו. לגבי הלווייתן - אני מאוד רוצה לקרוא אותו, ורק תוהה אם להציק לספרניות שיזמינו אותו, או ממש לקנות (כבוד השמור רק לספרים שכבר קראתי ונהניתי מהם).

האבק

New member
לדעתי - תקני

אני בעצמי מתכנן לקנות אותו. שמעתי הרבה ביקורות טובות ולדעתי זה ספר שהיית קונה בכל מקרה, אז אל תחכי לספרניות

Enderverser

New member
נשמע ספר טוב

שוקל לקנות... נשמע מבטיח :) [למי שתוהה איפה אני ולמי שלא, הייתי עכשיו 10 ימים במחנה קיץ והיו ה10 ימים הכי טובים שהיו לי]

הסברים:

ג'ון פארי לא אומר שהיא הופיעה ברגע שהוא נכנס. הוא אומר שהוא הגיע לעולם הזה ושם הכיר את הדמון שלו. הוא בטח למד את השיטה שסרפינה פקלה מלמדת את מארי מאלון. כשויל חוזר לעולם שלו הדמון לא חוזרת להיות בתוכו.

אם אני זוכר נכון...

סרפינה פקלה אומרת לויל ולמארי שהאנשים האחרים בעולם שלהם לא יוכלו לראות את הדמונים שלהם, אבל אני לא ממש זוכר... חבל שהספר השלישי לא נמצא בהישג ידי. אבל גם אם לא, מה מוזר באדם שמגדל חתולה בבית שלו?

למעלה