כמה סוגי של SSN יש?

aravid

New member
כמה סוגי של SSN יש?

האם יש כמה סוגים ? אם בעבר קיבלתי SSN במסגרת ויזה L1 והיום אני חוזר לארה"ב - האם המעסיק ידע שאני לא חוקי ? יש קודים מיוחדים ב SSN ? או מקבלים פעם אחת לכל החיים ?

odedee

New member
סוג אחד.

SSN מחליפים רק במקרים נדירים מאד, כמו למשל גניבת זהות. העובדה שיש לך SSN לא אומרת שמותר לך לעבוד, אל תנסה את זה. המעסיק צריך לוודא את הסטטוס שלך ב-SSA, ו-SSA מוודאים מה מצבך ב-INS.

doronf65

New member
מנהל
SSN

מונפק פעם אחת לכל אדם. (אלא במצבים מיוחדים של גניבת זהות). אין סוג מיוחד בזמן ההנפקה, כי מצבו של אדם יכול להשתנות במהלך החיים. אבל ייתכן שניתן להוסיף הערה במחשב שהויזה הקודמת שלך פגה, זה אני לא יודע. כרגע אתה לא חוקי, אולי הם עושים הצלבות עם ההגירה, וגם אם לא, ייתכן שמתישהו יעשו. היום הכל ממוחשב, ואני לא מציע לך לעשות שטויות שבעתיד אתה עלול להצטער עליהן. בכל מקרה, המעסיק היום נדרש לראות ממך יותר מכרטיס SSN, הוא צריך לראות ויזת עבודה בתוקף, לצלם את זה, להוכיח שהוא מעסיק אותך באופן חוקי. גם אם הוא יקבל אותך "בטעות", אחרי כמה זמן עלול לקפוץ להם שה- SSN שלך לא מתאים לעבודה כיום, וזה יהיה לך לרועץ אח"כ. הענק התעורר... יש לי הרגשה שגם לא כ"כ יענו לך פה כי אתה מתכוון לעשות משהו לא חוקי. מציע לך לא לעשות זאת, היום זה קשה יותר מתמיד, ויהיה קשה יותר בעתיד, כך שמה שאתה עושה היום עלול להתגלות מתישהו. דורון

SilenceDogood

New member
one caveat

there is one situation where your SSN card will be replaced: if you coming to the USA on a working visa like H1B your SSN card will state on it something like "valid to work only with INS authorization" once you get a green card they will request you to hand over your old SSN card and reissue a new one (without this comment) with the same Social Security Number. hope I did not confused anyone

השאלה המקורית היתה על המספר

ולא על הכרטיס, את הכרטיס יחליפו אם הוא מתבלה, הולך לאיבוד, או כל תירוץ אחר. את המספר לא.

SilenceDogood

New member
comment

Hi Adi You are right of course. I have mentioned this "type" of Social Security in order to make sure that people know that there is difference between 2 SSN cards although they have the same number. The difference can be seen when you show your SSN card for example for renewal of your driving license or applying for a mortgage (at lease in some of the cases that I have seen( sorry if I confused anybody.

SSN לא קשור לעבודה

המעסיק מחוייב למלא עבור כל עובד טופס I-9 (Employment Eligibility), שכדי למלא אותו אתה צריך להציג סטטוס חוקי (דרכון אמריקאי, אישור עבודה EAD בתוקף, או גרין קארד). כלומר זה שיש לך SSN לא עושה אותך רשאי לעבוד לא ע"פ חוק וגם לא תוכל לעבוד ככה על מעסיקים כי הם מחוייבים לבדוק את הסטטוס שלך.

למעלה