כמה סמן נמשכת תקופת ההשלה של נחש

• פותח הנושא gyoyo
  • פורסם בתאריך

gyoyo

New member
כמה סמן נמשכת תקופת ההשלה של נחש

יש לי כרכן צהוב וניראה לי שהוא משיל..העניים שלו כבר כמעט בצבע הכסוף הזה אבל אני לא רואה עליו שום קילופים...

T0M3R

New member
אתה לא אמור לראות עליו קילופים

בעוד כיומיים העיניים שלו יחזרו לצבע הרגיל וכך גם שאר הגוף. יום יומיים אחרי זה הוא ישיל.

gyoyo

New member
סבבה תודה...

הם לא אוכלים בתקופה הזאתי נכון?

בתקופת הנשל הם לא אוכלים...

לפעמיים אולי יש נחשים שיוכלו למשל הקינגית שלי בנשל עכשיו(כבר כמה ימים)והיא אכלה היום 2 וולדות בשמחה.

T0M3R

New member
זה לא מומלץ.....

לא מומלץ שהנחש יעכל בזמן הנשל, אני לא ידוע בדיוק למה אבל אני יודע שזה לא בריא להם או משהו בסיגנון.. ככה שגם אם הנחש אוכל בתקופת הנשל לא להאכיל.

תהליך השלת העור נמשך כ14 ימים.

בטבע נחשים שנכנסים לתהליך מוצאים לעצמם מחילה או מקום מסתור אחר שם הם מעבירים את זמנם עד שהם ישילו את עורם ויוכלו לחזור לפעילות. הסיבה לכך היא שבתקופת הנשל המשקפים שמכסים את העיניים מתרחקים מהעיין וגורמים לכך שהנחש אינו רואה כמעט דבר, במצב הזה הנחש לא רוצה להיות חשוף לטורפים ולכן הוא מסתתר כל התקופה הזאת. נחש שאוכל בתקפות הנשל לא ימות או משהו כזה... זה פשוט טוב לתת לנחש את השבועיים האלו לנוח להירגע ולנקות את מערכת העיכול. מכיוון שהם אינם רואים כמעט דבר בזמן שהעיניים שלהם עכורות, כל תנועה הכי קטנה מפחידה ומלחיצה אותם וגם תנועה של עכבר בטרריום יכולה להפריע להם, לכן נהוג לעזוב את הנחשים ולתת לטבע לעשות את שלו בזמן הזה.

למעלה