כמה סרטים יש לי בראש...

כמה סרטים יש לי בראש...

אין שכמעט שום דבר שיש בחיים שלי, שלא מטריד אותי כרגע.
כמעט בכל תחום יש משהו לא בסדר ולא תקין וזה משגע!
אני נדלקת מהר ומושפעת מכל גירוי קטן וזה מסית אותי מכל מה שאני מנסה לעשות.
אני לא רוצה להכנס למה אני מרגישה כרגע ולמה כי אני לא אצא מזה, פשוט כי יש בי מערבולת רצינית.

אז מה אתם עושים כדי להתפקס במה שצריך לעשות באמת במקום להתברבר ולהזדנב אחרי יתר המיליון ואחת דברים שמפריעים לכם?
יש טיפים?

raptor89

New member
מגדיר פרק זמן מסויים

שבו אני מתעסק רק במשהו מסויים.
אם צריך - לא עונה לטלפונים ולשום צורת תקשורת אחרת עד שאני מסיים את מה שהייתי צריך.

באופן כללי - תמיד יהיו דברים שמטרידים.
גם אם נראה שאין שום פינה של שקט, אני בטוח שיש משהו שאת יכולה להיאחז בו - ההצגות, הלימודים וכו' (סתם זורק דוגמאות, תמצאי את מה שנכון עבורך)
ותשתמשי בשקט הזה כדי לסיים משימות אחת אחרי השנייה - הכי עוזר לי זה לא לקפוץ מדבר לדבר. גם בבסיס אני שונא שמקפיצים אותי ממשימה למשימה כי "דחוף יותר" ואז אני סתם מתעצבן ועושה דברים פחות טוב. ההבדל הוא ששם אני לא ממש יכול לבחור במה להתעסק ולך יש איזושהי מידה של חופש כן לבחור.

גם אני עושה את זה ככה

אם יש עומס, אני משתדלת להגדיר פרקי זמן של התמקדות, אחרת פשוט לא יוצאים מזה..

אצלי

אני לא יכולה לסבול את ההרגשה הזו.
אין לי טיפים לתת לך חוץ מטיפ אחד שלי אישית זה עוזר.

לצאת לטבע ולנשום אוויר. אבל זה כבר תלוי בבן אדם. יש אנשים שישתגעו מלנסות את זה.
אני אישית מאוהבת בטבע.5 דקות מהבית שלי נסיעה לירדן.

Warby Parker

New member
מדיטציה יכולה לעזור...

במיוחד כל הקטע של המיינדפולנס שנכנס לפסיכולוגיה המערבית. http://en.wikipedia.org/wiki/Mindfulness_(psychology)
אולי יש אפילו קבוצת תירגול באזור מגורייך.

יצא לי לקרוא כמה הודעות שלך ואין ספק ש90% ממה שמטריד אותך לא נובע מגירויים חיצוניים כי אם פנימיים. אני מכיר את זה על עצמי.

לכתוב

פשוט להתחיל לכתוב, לסדר את הדברים
-את כל הדברים על דף בסדר שנראה לך
ולהחליט שתיתפני לזה אחר כך.

ביינתים יש לך משהו שדחוף לעכשיו, פשוט לכתוב את זה

מדהים כמה שזה עובד.

כן

קודם כל - נזכרים שבכל תחום יש משהו לא בסדר א-ב-ל, גם מליון דברים בסדר והתקדמות למטרה.

ושנית, פשוט עושים רשימת משימות על דף עם פירוק למשימות קטנות ומסמנים וי על כל משימה קטנה שמסיימים. זה מעודד להמשך.

הכל נראה ענק כשהוא מוגדר כענק, אבל כשמגדירים אותו בקטנות זה נהיה קל יותר.
(למשל, לנקות את כל הכלים בכיור לעומת "לנקות עכשיו רק את הצלחות"\"ואז רק את הכוסות"...)

למעלה