כמה עבודות שלי...

דורKה

New member
כמה עבודות שלי...

קודם כל, עבודות הנגרות. זו כוורת שתיכננתי ועשיתי בעצמי (עם מעט עזרה בהרכבה מרעייתי) זה עשוי מעץ סיבית. הגודל הוא 1.80*1.20 מטר

דורKה

New member
וזו כוורת קטנה יותר

בגודל 63.4*63.4 ס"מ הנר באמצע הוא תוצרת עצמית. מיד אראה פה עוד נרות

דורKה

New member
נרות ריחניים

הריח מותאם לקישוט.(לא כל כך רואים בתמונה) וורדים, בננות ואפרסק. הבסיס הוא בקבוקים של משקאות קלים. הקישוט למעלה נעשה עם שעווה פיסולית.

אתי@

New member
סחטיין על הכישרון ../images/Emo45.gif../images/Emo59.gif

מקסים

mor mor

New member
אם תוכלי להסביר

מהמםםםםם אם תוכלי להסביר איך עשית מהתחלה ועד הסוף,זה יהיה מושלם....

דורKה

New member
אני מבטיח להסביר

אבל מחר...
אני חייב לרוץ. רק על מה להסביר? הנרות? העץ? אם אהבתם את הנרות, יש לי עוד כמה...

popo11

New member
איך עשית את הנרות.

חומרים, הוראות עבודה למתחיל המתחיל בהתחלת דרכו ("הזז את יד שמאל מעט ימינה") איך מקשטים איך מוציאים מהתבנית איך מחזיקים את הפתיל וממנה אפשר בכלל לעשות פתיל הוראות עבודה יקירי ! איך נוכל לעשות נירות מדהימים כמו שלך אם לא תגלה לנו ?!?

דורKה

New member
הוראות...

בתור תבניות השתמשתי בדרך כלל בבקבוקי שתיה. את השעווה הכנתי בשיטת "סיר בתוך סיר" הוספתי צבעי פנדה על בסיס שמן בשביל הצבע. בשביל הריח הוספתי תמציות למבער. לריח וניל הוספתי פעם תמצית בריח וניל, ופעם המסתי את השעווה עם מקל וניל בפנים. אין ספק שמקל הוניל עדיף. את ה"תבניות" חרצתי מלמעלה, ותקעתי מקל של ארטיק. ממנו שלשלתי את הפתיל, ותפסתי עם אטב כביסה. כיום אני משתמש בחבל בנאים - קצת עבה מדי, רצוי למצוא משהו יותר דק. ניתן לקנות פתילים בחנויות יצירה. כשהשעווה מתקשה, מקלפים בזהירות את בקבוק השתיה. צריך להיזהר לא לפצוע את הנר. את הקישוטים לנירות הריחניים הכנתי משעווה פיסולית, שהיא שעווה שמעובדת כמו פלסטלינה. קונים אותה בחנויות יצירה. אפשר גם להשתמש בשעווה שהתקררה מעט, אבל זה קצת מסובך. הנר הכחול הוא שילוב של פנדה כחולה ופנדה לבנה. הנר עם הזהב עליו הוא נר שנעשה בתבנית ייעודית, כאשר על החלקים הבולטים עברתי עם משחה בצבע זהב. אני לא יודע איך קוראים לה, אבל מורחים אותה על האצבע, ועוברים עם האצבע על הבליטות. מקווה שהייתי ברור מספיק. אם לא הבנת, אשמח לנסות להסביר שוב.

popo11

New member
אחלה הוראות, אבל כמובן שיש שאלות

מזל שיש לך סבלנות ... 1. הסיר הפנימי שבו המסת את השעווה - סיר רגיל? איך ניקית אותו אח"כ? מתי להוריד אותו מהאש? 2. איפה קונים שעווה? 3. ניסית להוסיף דברים כמו פרחים פנימה? 4. אחרי כמה זמן השעווה מוכנה? אחרי כמה זמן הנר התקרר מוכן? 4. חזרה לענין הבקבוקים - כדי להוציא את הנר המוכן צריך לגזור בזהירות את הבקבוק? כלומר, העסק חד פעמי ... לא נורא... אני צודקת ? תודה המון

דורKה

New member
תשובות../images/Emo98.gif

אז ככה: 1. קניתי שני סירים זולים שבהם אני משתמש. הסיר הפנימי הוא למעשה פינג´אן, שיותר קל לעבוד איתו ולמזוג איתו. אפשר גם עם קופסת שימורים, רק שאז אין ידית. בגלל שזה ייעודי לנרות, אני לא צריך לנקות אותו יותר מדי. בשביל לנקות, ממיסים את השעווה. פותחים את הברז בכיור על מים קרים, ושופכים את השעווה, לאט לאט לתוך הזרם. עד שהשעווה מגיעה לכיור, היא כבר מתקררת ומתקשה, ופשוט אוספים וזורקים. מרתיחים מים בקומקום, שופכים לסיר, וחוזרים על התהליך עם הברז. בסוף מנגבים עם מטליות ניר. נשמע קצת מסובך, אבל בפועל זה ממש פשוט. 2. שעווה קונים בחנויות יצירה קוראים לזה פראפין גולמי. זה בא בשקיות של קילו בד"כ, ובא בצורת כדוריות קטנות. 3. פרחים זו טכניקה אחרת. אם מוסיפים ישר פרחים, הפ פשוט שוקעים בתחתית. צריך למזוג את השעווה, וכשהיא מתקשה בדפנות, להוציא את הבפנוכו ולהדביק את הפרחים/פירות מיובשים לשעווה שבדפנות. כשהעסק מתקרר ומתקשה, מוזגים חזרה את השעווה (לא לשכוח את הפתיל...
). 4. השעווה מתייבשת אחרי כמה שעות, תלוי בכמות השעווה. אפשר לזרז ולשים בפריזר או במקרר, אבל בתבניות "רכות" זה עלול לעוות את הנר. 5. את הקבוקים גוזרים בקצה ומקלפים בצורה סיבובית. (קצת קשה להסביר, אבל זה נראה כמו זהסבתות מקלפות תפוח). עוד שאלות? לא להתבייש!!!!

popo11

New member
בא מנוחה ליגע

הדפסתי ואני אנסה את הענין בשבוע הבא. רוב תודות! אני לא יכולה לחכות !! השווצות יגיעו.

av_i_va

New member
כל הכבוד!../images/Emo140.gif

כל הכבוד לביצוע, לעוזרת הראשית
ובעיקר על כך ששיתפת אותנו

ayelet i

New member
אהבתי - גם וגם ../images/Emo39.gif

גם את הכוורות (במיוחד את הקטנה - הרבה יותר מיוחד מסתם מדפים). וגם את הנרות.

למעלה