כמה עדכונים (יצא ארוך...)

nlanxner

New member
כמה עדכונים (יצא ארוך...)

קודם כל רציתי לספר שאוריה כבר ממש מתקדמת...היא זוחלת חופשי בכל הבית (עם ובלי נעליים) ונעמדת על הברכיים איפה שרק אפשר. אתמול בלילה קרה הבלתי יאומן והיא אפילו נעמדה לגמרי על הבר!! היא הייתה בלול ופתאום ראיתי אותה תופסת את המעקה ונעמדת עם הנעליים!!! מדהים. וחוץ מזה היא מתיישבת אבל כשהרגליים מקופלות מתחת לטוסיק (על הברכיים). רציתי לשאול אתכם איך אפשר לגרום לה לשבת "רגיל" עם ובלי הנעליים? זה באמת נראה לי משימה קשה לביצוע כשנועלים את הנעליים. אני לא יודעת עד כמה זה בריא לשבת כמו שהיא יושבת. שלא לדבר על זה שזה לא הדבר הכי יציב בעולם והיום היא נפלה אחורה אבל בגלל הנעליים היא נתקעה במצב מאוד מסובך – הטוסיק הרגליים נשארו על הרצפה אבל כל הגב נטה אחורנית ככה שהראש שלה חטף מכה מהבר (כמו נערת גומי...). ויש לי עוד שאלה שבכלל לא קשורה לק"פ אלא לתינוקות עקשנים במיוחד – איך אפשר לגרום לה לאהוב לאכול מוצקים?!?! היא כבר כמעט בת 9 חודשים ואני מצליחה להאכיל אותה אולי בכמה כפיות וזהו. היא רוצה להמשיך רק לינוק! יש רעיונות?

Adoushi

New member
כל הכבוד לאוריה

על ההתקדמות. נכון שהם גיבורים ילדינו, ילדי הק"פ?!
לדעתי, לא צריך ללמד אותה איך לשבת, היא תמצא מה נוח לה ומה טוב לה. ולשאלה על האוכל המוצק, אנחנו בבית תמיד בוויכוחים בנושא הזה, מהא רוצה כמה שפחות בקבוקים וכמה שיותר מוצק ואני אומר שלא צריך למהר במידה והם לא מוכנים. האמהות פה בטח יש להם נסיון יותר ממני והם יגיבו לך.

kashke

New member
יש אולי תמונה שלה בישיבה כפי שאתם

מתארים? בעקרון על מנת "לעזור" לה לשבת רגיל..מה זה רגיל מבחינתכם? אצלנו, בשיטת שלהב אנו בודקים שהילד יודע: א. להתיישב לבד. משכיבה, זחילה או מעמידה . ב. שיכול לשבת בכמה אופנים ומסוגל לעבור ביניהם: ישיבה מזרחית, ישיבה צידית לימין וגם לשמאל וישיבה עם רגליים קדימה. תנסו אולי, במצב של זחילה, כשהיא נעצרת להעביר לה את הישבן לכיין הרצפה שאחרי הרגל הימנית או השמאלית. ככה היא תתישב לישיבה צידית. ספרו איך הולך.
לגבי מוצקים..נסו לפרט יותר. אם אתה אומר כמה כפיות כלומר - אוכל טחון. אולי אפשר לנסות פחות מרוסק. או למשל לגרר תפוח או אגס על פומפיה ולתת לה כמה חתיכות. צריך יותר מידע כדי לנסות לתת תשובה.

nlanxner

New member
עדין אין לנו

תמונה של איך שהיא יושבת – אולי בקרוב. ממצב של זחילה היא פשוט מרימה את הידיים ומתיישבת כשהרגליים מונחות לצידי הגוף מתחת לטוסיק. כשהיא עם הנעליים זה מאוד פשוט. הבעיה היא שהיא עושה את זה גם בלי נעליים ולא יודעת עדין להתיישב "רגיל" כלומר עם הרגליים קדימה. ניסיתי להראות לה איך עושים את זה (בלי נעליים) אבל היא ממשיכה כמו שהיא רגילה. אני רק מקווה שהישיבה הזאת "בריאה" לרגליים שלה. לגבי המוצקים אני די מיואשת. היא אוכלת משהו כמו 5 כפיות של אוכל טחון ואז נמאס לה והיא מתחילה לדחוף את הידיים לפה ואם אני מוציאה לה אותם היא מתחילה להתעצבן ולבכות וכשממש נמאס לה היא משפשפת את העיניים והאוזניים וכמובן שעם יד שהייתה לפני רגע בפה – כל האוכל מגיע לשיער, לגבות, לריסים ולאן לא....זה מאוד מעצבן ומתסכל. ניסיתי לתת לה חתיכות אבל היא משחקת איתם בפה ומוציאה אז זה לא ממש עובד. גם אין לה עוד שיניים. בקיצור, אני באמת לא יודעת מה לעשות.

Adoushi

New member
גם לידיא

מעדיפה לשבת באותה צורה ללא קשר לנעליים, ולפעמים היא יושבת עם הרגליים קדימה. מה שמעניין זה כשסבתא שלי ראתה איך היא יושבת מייד נזכרה שגם אני בעצמי הייתי יושב ככה ולפי אמא של מהא גם מהא בעצמה ישבה ככה בילדותה.

kashke

New member
האם הישיבה שלה היא בצורת W ../images/Emo35.gif

לא מומלץ כל כך כי ישיבה מרובה ב-W מפריעה למסלול המפרקים התקין, שגם כך אינו במיטבו במצבים של קלאב פוט. בכל אופן נתתי כמה דוגמאות לישיבה בתשובה הקודמת, כשהישיבה הכי פונקציונלית היא מזרחית ואחריה הישיבות הצידיות. ישיבה כשכל האגן נשען על כפות הרגליים, כשבהונות צמודות היא גם ישיבה טובה. מכל מצבי הישיבהה שציינתי, יש אפשרות לעלות לעמידה או להתכופף לצורך השגת דבר מה. ישיבה עם רגליים ישרות מעכבת את הנ"ל. לגבי האוכל, אני יכולה לנחש בדיוק כמוך.. אולי? היא מכינה שיניים ולכן מכניסה ידיים לפה. יש סימן של קו לבן בחניכיים התחתונות? אולי? לגבי שפשוף העיניים והאזניים...אצל הבת שלנו כשהיו שפשופים - תמיד היה סימן לעייפות גדולה אני מבינה את התסכול על הליכלוך - אבל זה התהליך. עוד אולי? אולי 5 כפות היא כמות מספקת בשבילה? אגב, חוסר בשיניים אינו מהווה מגבלה ב"גריסת" אוכל מוצק. אני לא מכירה את הילדה, אבל מנסה לגשש..יש איזה מאכל שאתם אוכלים שהיא נראית לך הכי "מתגרה" מהריח שלו? תבשיל כלשהו? רוטב של בשר? נסי לטבול קשה של לחם במעט מהרוטב ותני לה. האם היא אוחזת צעצועים
אם כן - תני לה ביד את הקשה הטבול. עוד משהו מומלץ: איטריות דקיקות (של מרק) הכי דקות שיש. לבשל קצת במים רותחים ולפזר 5-6 איטריות לפני. זהו מעט מהנסיון שלי...אני חייבת להגיד שהאוכל מתבצע בשיטת ניסוי ותהייה. היום כן מחר לא. בהצלחה.

nlanxner

New member
אם אני מבינה נכון

אז היא יושבת בצורת W. את אומרת שלא כדאי לאפשר לה לשבת ככה? נראה אם נצליח למנוע את זה ממנה. הבעיה היא שאני לא רואה איך היא יכולה להתיישב אחרת כשהיא נועלת את הנעליים. אצלכם הילדים הצליחו לשבת בצורה רגילה גם עם נעליים? ולגבי המוצקים - תודה על הרעיונות. אני אנסה אותם ואספר איך הולך. נראה לי שזה יצליח רק אם אני אגמול אותה מהנקה אבל אני אתן עוד צ'אנס כי חבל לי להפסיק להניק בגלל זה.

kashke

New member
../images/Emo93.gif אכל לי הרקוב הזה את התשובה

לגבי הישיבה, לא תוכלי למנוע ממנה לשבת W כשהיא עם הנעליים. כשהיא בלי הנעליים יש כמה טכניקות "ללמד" אותה תוך כדי משחק דפוסי ישיבה אחרים שהם נוחים ונעימים. לגבי האוכל, לא לשכוח שהקיבה שלהם קטנטנה וכמות של 4-5 ביסים בתוספת "בקבוק" היא ארוחה מלאה. שוב, בהצלחה.

אני לא מאמינה!!!

באמת שאומרים שהקטנים הללו מסתגלים להכל, כנראה שהם צודקים!!! לא יודעת לעזור לך לגבי הנקה כי לצערי לא צלחה דרכי בכך, אבל את יכולה להיכנס לפורום "הורים לתינוקות" וישמחו לסייע לך שם....

גווניבר

New member
למה "בלתי יאומן"?

גם אני נעמדתי עם הבר, ולאחר זמן גם הלכתי איתו. לא הכי נוח, אבל בהחלט אפשרי... מזל טוב!!!

רחליקה1

New member
בקשר לישיבת W וגם מזון, בעצם...

נאמר לי לאחרונה שישיבה זו, אם אינה מכאיבה לילד (ואני מניחה שכמו למתן היא אינה מכאיבה לה), מותרת .... כמו כן, כפי שכבר נכתב כאן לא ממש תוכלי למנוע ממנה לשבת כך. אל דאגה, בקרוב מספר שעות החופש מהנעליים יגדל וזה לא יטריד אותך כל כך. באשר למוצקים, גם אני בעד לתת לה להתנסות באותו מרק, אבל לא מרוסק אלא מעוך עם מזלג. אני בזמנו הכנתי מרק רך מאד ומעכתי, מה שחייב את מתן להתחיל לעוס עם החניכיים שלה. מתן היום (9 חודשים) אוכלת איתנו חופשי במסעדות כמעט כל דבר (פרט לביצים ומוצרי חלב שעוד אסור) ומחזיקה כבר ביד הרבה סוגי מזונות. בהצלחה.

nlanxner

New member
ושוב תודה...

אגב, גם אוריה כמעט בת 9 חודשים והיא כמעט ולא אוכלת כלום חוץ מהנקה...אולי בקרוב אתחיל עבודה ונראה לי שלא תהיה לה ברירה אלא ללמוד. אני מיד רצה להכין לה מרק כמו שכתבת לי...

ישיבת W

אני קוראת כאן המון התלבטויות לגבי הישיבה הזאת. אני ישבתי ישיבה כזאת עד להריון של אמיר שלי - עד לפני שש שנים בערך. זה היה לי מאד נוח. היום אני כבר לא יכולה לשבת כך כי אני פחות גמישה וגם העלתי במשקל ונעשיתי יותר מסורבלת. אני לא מוצאת שום דבר לא טוב בישיבה הזאת כל עוד אפשר לשבת כך וזה לא כואב. גם נטע יושב ישיבת W. בכלל לא עולה בדעתי לשנות לו את הפוזה.

kashke

New member
היי אורנית, תשאלי את סבתא של נטע

את השאלה הזו. לדעתי יהיו לה תשובות מעולות לתת לך וגם הדגמות. מהלימודים ומנסיוני האישי, אם יושבים רק בישיבת W יש סיכוי שתהייה בעייה עם "מסלול המפרקים התקין" שבין קרסול, ברך וירך. במידה ויושבים גם בישיבה צידית או בישיבה מזרחית, אזי אנחנו פחות מודאגים. אנחנו = בוגרי שיטת שלהב וד"ש ממני.

למעלה