כמה עוגות שעשיתי

kazoushi

New member
כמה עוגות שעשיתי

המשפוחה שלי מרובת ימי הולדת בתקופה הזו ודי כיסחו אותי השבוע..אבל צברתי די ניסיון (כבר הגעתי לעוגה ה-6..חח) ולומדת מטעויות...ויש הרבה כאלה. כמו אייך באמת מצפים רינג כדי שהתערובת לא תנזול..אחרי כמה תאונות הצלחתי..וכל מיני דברים שקשורים לחוסר סבלנות..:) ואי תכנון הכי חשוב זה סבלנות וגם לתכנן עוזר. וגם נתקלתי בבצק פוליבה שהיה ממש תענוג לעבוד איתו לא כמו 2 חבילות קודמות..שהיו כמו אבן, יש מצב שזה קשור לתאריך הייצור? או שסתם היה לי מזל? וזהו מאחלת לכולם יצירה פורה ומהנה.
 

net the jet

New member
יופי של התחלה. לגבי פוליבה- אישית לא אוהבת

אותו, אבל בחורף הבצק באמת הרבה יותר קשה. זה דוקא יותר נוח, אמנם דורש לישה ארוכה אבל טוב יותר לעבודה להבא השתדלי לצלם יותר מקרוב ועל רקע אחיד ( בריסטול נניח ) אז העוגה תראה טוב יותר. הייתי מנסה לאפות עוגות טיפה יותר גבוהות- זה מוסיף המון לעוגה.
 

kazoushi

New member
תודה על התגובה :).

העוגות יצאו לי נמוכות בגלל כל הקטע עם הרינגים, וחלק בגלל שלא היה לי זמן (הייתי צריכה לאפות ולמסור באותו יום, אז לא הקפדתי) עכשיו אני די שולטת בזה ולא נוזלת טיפה, אז הבאות יהיו גבוהות. וקיבלתי את ההערה לצלם על רקע אחיד. אז את עובדת עם המרשל"ג? רק בגלל שאמרו לי שהוא מתייבש מהר פחדתי לעבוד איתו, אבל אני אנסה בכל זאת. אשמח לטיפים בנושא.
 

net the jet

New member
אני אוהבת את המרלשג.. גם נוח לי לעבוד איתו,

וגם טעים. לא חושבת שהוא מתיבש מהר יותר מהפוליבה.
 

dipsy1

New member
kazoushi עוגות יפהפיות, אפשר שאלה?

|איך עשית את את העיטור הגלי מסביב לעוגה של שירה וברית - 18. מקווה ששאלתי ברורה. תודה מראש על התשובה
 

kazoushi

New member
תודה :) ולאיזה קומה התכוונת?

אם זו הקטנה למעלה אז זה צובתן חיוך , ואם התכוונת לעיגול הלבן שכתבתי עליו, גם צובתן גלי בשוליים נותן לזה מראה של שמיכה.
 

dipsy1

New member
תודה על התשובה

אני מתכוונת להכין ליום ההולדת של בתי עוגה ונתת לי כמה רעיונות...
 

kazoushi

New member
בכיף

אשמח לראות את העוגה שלך כשתהיה מוכנה. ומזל טוב לבת :).
 
עוגות נהדרות! התאהבת בורוד?

הכי טוב ללמוד מניסיון, כל שעושים יותר משתפרים, בכל מקרה העוגות שלך יפות מאד. השבוע יצא לי לעבוד עם פוליבה אחרי הרבה זמן שלא נגעתי ולדעתי המרקם שלו השתפר, הוא פחות דביק וכמעט אין את הגרגירים שהיו בעבר. לגבי המרשלג, זה נכון שהשכבה החיצונית מתיבשת מהר מאד ואז כל הזזה קטנה גורמת לקפלים לא יפים, אבל גם זה עניין של ניסיון...
 

kazoushi

New member
תודה :)

חח...לא התאהבתי בורוד זה לפי הזמנה. וגם אני מנצלת שאריות, אם נשאר ורוד אז אני מכסחת אותו. כמו שהיה לי עם הכחול, אבל למדתי אייך לצבוע את הכמות הנורמלית ולא יותר מידי. גיליתי שאני הכי אוהבת לצייר על עוגות כי זה הכי קל. פיסול זה כאב ראש כשאין לך תבנית. יש לי שאלה לגבי המריחת קרם בצדדים, (גנאש שוקולד) למרות שעכשיו אני די מצליחה לשמור על הבצק שלא יפגע מהקרם, אבל אולי יש איזה דרך מיוחדת למנוע את הנזילה הזו? אני מתכוונת כששמים את הבצק על העוגה ואח"כ חותכים את השאריות לפעמים בשאריות נדבק הקרם ואז צריך לזרוק את זה..(בכלל שמים קרם בצדדים ?)
 
צריך למרוח גם בצדדים

אני שמה נייר אפיה בין העוגה והתחתית, מורחת את הקרם, מחכה קצת ואז מסירה בזהירות, רק אחרי כן אני שמה את הציפוי, ככה מתלכלך לי פחות.
 

kazoushi

New member
אחלה טיפ

תודה! כשאני מורחת כל התחתית מתלכלכת לי ואז שעה לוקח לי לנקות מסביב...אנסה את הנייר אפיה.. :).
 
למעלה