כמה עוזר מטרניטי יוניט (TENS)?

pinukit1

New member
כמה עוזר מטרניטי יוניט (TENS)?

שלום לכולם, התל"מ שלי מתקרב ויש לי שאלה למנוסות ממני: רציתי לדעת אם למישהי מהיולדות יש נסיון בשימוש במטרניטי יוניט וכמה זה עזר לכן לעבור חלק מהלידה (או את כולה ללא אפידורל)? האם שווה להזמין או שזה סתם מיותר? תודה רבה!

sipi1

New member
לי עזר מאד

(אבל ילדתי בלי אפידורל, אז אולי זה לא נחשב). החלק הקשה והמתיש בלידות שלי הוא עד שיש פתיחה של 4-5 ס"מ, ומשם הלידה כבר רצה במהירות. לחלק הארוך והכואב הזה הטנס היה מצויין, אפילו אם הוא רק עזר לי להאמין שאני עושה משהו ע"י הלחיצה כדי להקל על הצירים. בלידה אחת נעזרתי בו והוא היה מצויין (בלידה יזומה שהתחילה עם פיטוצין,ומי שהתנסתה בצירי זירוז יודעת שהם נבזיים במיוחד). בלידה אחרת השתמשתי בו די הרבה, אבל הלידה "נתקעה" (מסיבות אחרות, כמובן) והרופא התעצבן והחליט שהטנס עוצר את הלידה ואסר עלי להמשיך להשתמש בו
אפשר להשאיל אותו, לא צריך לקנות, וכדאי לנסות שבועיים שלושה לפני הלידה - כדי לתרגל את ההרכבה וללמוד את התחושה בזמן צירי הברקסטון היקס. אין לך מה להפסיד, מקסימום - אם לא יועיל, תעזרי באמצעים אחרים.

ה ו ב י ט

New member
לחברה שלי הוא מאוד עזר ../images/Emo45.gif

והיא עברה את הלידה ללא משככי כאבים נוספים. ולי מאוד עזר אפידורל

Nona a

New member
נעזרתי בו בהתחלה

(שכרתי ביד שרה) לא יכולה להגיד כמה באמת הוא עזר אך הלידה היתה ללא אפידורל ומשככים אחרים.

mummy

New member
לי עזר מאוד

וילדתי בלידה טבעית עד הסוף (כמעט לגמרי; אחרי הסוף אמנם קיבלתי אפידורל כי השיליה לא יצאה והיו צריכים להרדים אותי בשביל הגרידה, אבל זה סיפור אחר). השתמשתי בו כמעט עד פתיחה של 8, אז זה כבר לא היה אפקטיבי. הורדתי כל פעם שנכנסתי למקלחת, וחיברתי אחרי שוב, וחוזר חלילה. בתחושה שלי לא הייתי יכולה לעשות את זה בלי המכשיר, אפילו שיש טענה כנראה די מבוססת, שאין בו ממש מבחינה פיזיולוגית, שהוא לא באמת מקהה את הכאב, אלא בעיקר עוזר מבחינה פסיכולוגית. גם אם זה "רק זה" (למרות שאני בפרוש הרגשתי שזה עושה את העבודה), זה המון לדעתי. לא בטוחה שהייתי נכנסת ללידה טבעית ב"ידיים ריקות". ככה לפחות הרגשתי שיש משהו שעוזר לי (חוץ מכל הדברים האחרים של עיסוי, תנועתיות, מים, נשימות, תרגילי היוגה וכל מה שקשור). להזמין שווה מאוד לדעתי. להזיק זה בטח לא יכול (פחות 200 ש"ח בחשבון הבנק. זניח לעומת ים ההוצאות שמסביב להריון וללידה, אבל התועלת עולה עשרות מונים).

rnati

New member
לי זה לא עזר בכלל

שמתי אותו, אחרי שני צירים העפתי אותו. הוא יותר עיצבן מאשר עזר. אבל בכל זאת לא הייתי צריכה אפידורל פשוט מתרכזים בנשימה

missB

New member
קצת עזר

אבל בהחלט לא מספיק בשביל לעבור לידה בלי אפידורל. זה עזר בשלבים היותר מוקדמים. ככל שהצירים התחזקו הסיוע של המכשיר פחת, לפחות עבורי. אבל לדעתי שווה לנסות. מה יש לה להפסיד?

למעלה