כמה עולה לכרות עץ ברוש לימוני?

רחלילי

New member
כמה עולה לכרות עץ ברוש לימוני?

או: האם מישהו רוצה לבוא להוציא אותו מהשורש ולקחת לעצמו??? יש לנו 4-5 עצי ברוש לימוני שברצונינו להוציא. חלקם צפופים מידי ואנו רוצים לדעת מה המחיר הסביר להביא מישהו שיכרות אותם. תודה! העצים בוגרים מגיעים לגובה של לפחות 3-4 מטר.

ברוש לימוני צריך להיות בודד!!../images/Emo135.gif

היי לכולם מי שיחליט לקחת עץ מרחלילי, או לחילופין לקנות לו חדש שיזכור שזה ממש צמח לא מתאים לגדר חיה... העץ מתפתח לו לאט אך בהתמדה ורוצה להיות עץ ע-נ-ק אבל ממש ענק. הכי יפה הוא נראה באמצע מדשאה ולא לחוץ עם עוד חמישה כמוהו אל גדר רשת. תנו לו את הכבוד המגיע לו!!! והוא יחזיר לכם כבוד בחיוך ירקרק לימוני

רחלילי

New member
צודקת ועדיין אני מחכה לשמוע תשובות

מי ששתל את העצים כאן לא לקח בחשבון שזה לא הכי מתאים לגדר חיה כעת אנחנו צריכים להחליף אותם בגדר חיה "נכונה" אלו עצים מקסימים אם רק לא צפוף להם.

שקדי

New member
עצה קטנטנה.............

קני מסור קשת......נגיד מחברת טורבו קאט זה יעלה לך כמה עשרות שקלים ותוך כמה דקות העץ ישכב על הרצפה עוד כמה דקות הוא יהיה מפורק לכמה חלקים ויגרר לכיוון האשפה אני מסתפק בשכרי ברבע ממה שחסכתי לך.........

fireman

New member
עצה

אני הולך עם מוטי בר בעצתו עץ הברוש הלימוני שנוטה לצמוח בצורת בראש טיפוסי הוא קל וגמיש מבחינת העיצוב שלו היות והוא עץ מלא ענפים שמתעבה עם הזמן. לדעתי כדאי לגזום אותם בצורה שאת מעדיפה אם מדובר בקו ישר או יצירת כדורים מעץ הבראש הלימוני זה יוצא יפה מאוד. אני אצייר כמה רעיונות לגיזום העץ בצורה מקורית וחביבה

מוטי בר

New member
היי, ראית פעם גדר חיה גזומה שלו???

הוא ניתן לעיצוב מאוד קל ובכל צורה והוא די מהיר בתנאים טובים. בגיל 5 שנים הוא בגובה של 5 מ´ ועוד היד נטויה אך במקומות רבים מעצבים אותו כגדר גזומה, או עץ מעוצב, והוא צמח מאוד מאוד צפוף באופיו, כך שהוא די מתאים מלבד מחלתו המסתורית. אם יתרמו לי מצלמה דיגיטאלית אני מתחייב בכתב להוכיח כל מילה שאני כותב.

lili5

New member
גדר גבוהה וגם ירוקה

היי סיגל! אני חוזרת לאותו דיון בפורום על הגדרות הגבוהים. הברוש הלימוני יכול להוות פתרון לגובה + ירק. אני רואה פה ושם גדרות מעצי ברוש לימוני והמראה תמיד נעים לעין, גם אם צפוף להם. האם יש בעיה עם שורשי הברוש הלימוני?

yosefrat

New member
העברת ברוש לימוני

אני יודע שברוש רגיל לא ניתן להעביר יכול להיות שזה הדין לגבי ברוש לימוני לגבי כריתת העץ לבד זה לא בדיוק כמה דקות עבודה וזה גם מסוכן כדאי להזמין בעל מקצוע (די יקר) יוסי

נעים לעיין זו שאלה של טעם

היי לילי נעים לעיין כמוהו כמו להגיד יפה. אני מוצאת שהצפיפות הזו של העצים נותנת לי תחושה קלסרופובית. כמו לעמוד בתור לקופה בסופר כל החיים... ולכן לי קשה לראות את היופי. אני אישית מעדיפה לראות גדר חייה שתכנונה מאפשר לצמח לגדול ברווחה יחסית . חוץ מזה, גיזום שנועד ללכת נגד "הטבע" של העץ הוא סוג של השתעבדות וגם לכך אני די מתנגדת, אם כי יש אנשים שאוהבים זאת... כאמור, זו שאלה של טעם ובחירה.

מוטי בר

New member
הבעיה שכל גדר דורשת גיזום כל הזמן.

גם גדרות עם מטפסים, וגם צמחי התרבות בגינותינו לא ממש גדלים טבעי כך שכל הזמן יש צורך בתחזוקה שוטפת. אפרופו ברוש לימוני. קצב גידולו די סביר, אם לא מזניחים ונותנים לענפים להתעבות בצורה גסה. לאנשים שאוהבים קוים ישרים של גדר חיה אין מנוס מגיזומים, וגם לאנשים שאוהבים יצירתיות של קוים וצורות.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
חחחחחחחחחחחחחחחחחח
מדובר כאן בשירשור משנת 2002. הברושים כבר מזמן נעקרו והושמדו.
וזו בכלל בדיחה. ברוש לימוני הוא עץ רע שנוטה להתפגר ללא סיבה נראית לעין. רע בגדר, כי אחרי כמה שנים חצי מהעצים נותרים מתים.
הוא גם רע כעץ בודד, כי הוא רחב וצפוף וכשהוא מת ללא סיבה, לך ותתפטר ממנו.

למעלה