כמה עולה נחש "ביתי"?

מ א י.

New member
כמה עולה נחש "ביתי"?

רצוי יפה כמו התמונות של לירון מהגלריה. ואיפה הכי כדאי לקנות?

naja

New member
שאלה קצת כללית.

בערך כמו לשאול כמה עולה אוטו..... תהי קצת יותר ספציפית( מטרת הקניה, נסיון קודם, תקציב, איזה נחש מצא חן בעינייך וכו') בעקרון מחירים מתחילים באיזור ה100-150 ש"ח ונעצרים בכמה אלפי שקלים. בקשר למקום הקניה- תני מיקום בארץ ואני אמליץ לך על מישהו באיזור.

carnivores

New member
היא יכולה לקנות בירית אפילו ב60 ש"ח

אבל זה לא נחש זו תולעת.... הייתי ממליץ על מילק למגדל מתחיל הם קלים לגידול אבל עולים כ- 600 ש"ח

Liron Samuels

New member
לפי דעתי קינג עדיף

הם יותר נינוחים ומתרגלים למגע הרבה יותר מהר ממילקים. הם גם הרבה יותר זולים...

carnivores

New member
אני לא מת עליהם יש להם נטייה

גדולה לקניבליזם. מילק לדעתי הוא דגם משופר....... וגם מילקים מתרגלים למגע ומתבייתים יחסית מהר (למרות שרק מגיל שנה, פחות או יותר כאשר הם "נרגעים". חס וחלילה שלא ישתמע שהם אלימים עד גיל זה.)

naja

New member
כמה מילקים גידלת עד היום?

אין לי יותר מדיי נסיון עם מילקים אבל מהניסיון שכן יש לי ומנסיון של חברים שמגדלים גידלו ומכל מה שכתוב בספרות ובאינטרנט, מילק זה ממש לא נחש למתחילים. דבר ראשון קיימים לא מעט סוגים של מילקים ורובם קשים יחסית לגידול ודבר שני גם המילקים הנפוצים יחסית באוספים(סינלואה ופואבלון) הם נחשים לא ממש נוחים. מרבית המילקים שראיתי\גידלתי ממש לא אהבו מגע וממש לא היה כיף לגדל אותם(משתוללים ביד, מפרישים, קופצניים וכו'). בעיה נוספת עם המילקים-עד שהם תופסים גידל צריך להאכיל אותם זמן ממושך בעכברים קטנים\ולדות והמזון הזה לא הכי נפוץ בחניות ולכן זה עוד דבר בעייתי, במיוחד למגדל מתחיל. לסיכום-המילקים הם נחשים מדהימים ביופיים אבל ממש לא מתאימים כנחש ראשון. הקינג קליפורניה\פלורידה והכרכן תירס עדיפים בהרבה.

carnivores

New member
הכוונה לפואבלון

המילקים מתרגלים למגע יחסית מהר אך כאמור זה נכון רק כאשר הם בני שנה.מגיל שנה ניתן לתרבת אותם בקלות רבה ובמהירות. לא רק זה, אחד הנחשים שלי כבר ברח כשלוש פעמים ותמיד חזר כאשר היה רעב (אני לא יודע מה קורה עם קינגים בסוגיה הזו) לפני גיל שנה (בממוצע מנסיון) הם אכן מפרישים, אך רק כאשר מוציעים אותם מבית הגידול. ניתן להוציא, לשתוף ידיים ולהמשיך לשחק. בנוגע למזון, עדיף בכל מקרה לקנות ממגדל מכיוון שגם בוגרים וגם פינקים עולים אצלו חצי מחיר. כאן יש יתרון לפינקים ניתן לקנות כחמישים ולהקפיא. כאשר רוצים מפשירים (אפשר מתחת למים) ונותנים לאכול. עכברים או שקונים תדיר (כפעם בשבוע תלוי במין ובתיאבון) או שמגדלים. לרוץ כל הזמן לחנות זה טרטור ולכן עדיף לגדל. מבחינת נוחות יותר קל להקפיא פינקים מלגדל עכברים...... כמו כן, מילק (מכל סוג)הוא נחש ממש מדהים ביופיו כמעט ללא תחרות..... למגדלת תקחי בחשבון שזה לא כלכך זול ו"פשוט" לגדל חיה בכלל ונחש בפרט זה לא תכשיט ששוכב בטרריום. לפני שאת קונה נחש תבדקי אם את יכולה לספק אוכל תדיר (חנות קרובה, גידול עכברים, הקפאה של פינקים) גודל מקסימלי - פיתון בורמזי מגיע לכ-8 מטרים ואף יותר... מקום נאות לשים את הטרריום וכמו כן מספיק כסף - טרריום לדוגמא זו הוצאה גדולה גם קינג וגם מילק הם נחשים נהדרים אבל אני משוחד

Liron Samuels

New member
לא קשור לגיל...

naja צודק. מילקים הם באמת קופצניים, מתפתלים ומפרישים אבל זה לא תמיד נעלם עם הגיל כמו שכתבת... יש לי מילקית שהייתה ממש ממש קופצנית ולא נתנה לי בכלל לגעת בה, שלא לדבר על להרים אותה... אחרי המון זמן שכל פעם נגעתי בה קצת יותר, היא סוף סוף הסכימה לתת לי להחזיק אותה ולהוציא אותה מהטרריום. עכשיו אני מוציא אותה בלי בעיות כמעט. היא קצת קופצנית בהתחלה אבל בדרך כלל נרגעת מהר. ובכל זאת, לפעמים היא ממש קופצנית ומתפתלת... הבעיה היא שהיא רגועה ככה רק איתי. ברגע שמישהו אחר אפילו נוגע בה היא ישר מתפתלת כמו משוגעת (ולפעמים מפרישה). עד עכשיו בערך 15 אנשים ניסו לגעת בה ורק 2 מתוכם נגעו בה בלי שהיא תשתגע (היא גם נתנה להם להחזיק אותה. מילקים בייבי הם בכלל לא נחש ידידותי ויתפתלו בכל כוחם כדי לברוח מהיד שמחזיקה אותם. אומנם הם בדרך כלל נרגעים עם הזמן, אבל נראה לי שעדיף למגדל מתחיל להתחיל עם נחש שרגוע כבר מההתחלה.

carnivores

New member
טוב שיהיה

אני לא גידלתי קינג אבל אני מכיר מישהו שמגדל קינגית והיא תוקפנית מאוד כך שזה תלוי גם במין הנחש. היא יכולה לגדל או את זה או את זה או אפילו פיתון מתכדר כולם נוחים במידה זו או אחרת ולכולם פלוסים ומינוסים. תלוי כמובן מה הדרישות שלה: נחש גדול או קטן, יקר או זול, נחש שהיא תחזיק או נחש לכמה אנשים, היכולת שלה לספק לו אוכל וסוג האוכל (מילק לדוגמא גדל בשנה הראשונה (לפחות) על וולדות), היופי (בעיני המתבונן) ועוד כהנה וכהנה. לאחר שהיא תציב לעצמה את המטרות והמגבלות השמים הם הגבול. יתרון נוסף שיש למילקים זה שניתן לגדל את הזכר והנקבה ביחד. בנוסף נראה כי הם ממש מעדיפים לחיות ביחד. כאשר הם ביחד הם כל הזמן אבל כל הזמן אחד עם השניה. כאשר מפרידים בניהם הם מגלים סימני עצבנות (שיטוט רב בטרריום) וחוסר תיאבון. בעיני זה קסום ומופלא כי הרי הם לא מונוגמים. מישהו יודע על מיקרים של נחשים שהזכר והנקבה מעדיפים להיות ביחד?????? תנסה לזווג את המילקית יכול להיות שהיא תרגע (אצלי זה אבד.....תרתרי משמע)

קינג קליפורניה

הכי מומלץ לדעתי, אין עליהם בתור נחש ראשון הם לא עושים בכלל בעיות ומאוד קלים לגידול. הם גם מאוד יפים לטעמי. המחיר שלהם נע בערך 250-400 ש"ח לפריטים הרגילים והם מגיעים לגדול של עד מטר 60-80 בערך.

carnivores

New member
רבייה

אנייודע שהם קניבלים, זה לא יוצר בעיה במידה ואתה רוצה להרבות אותם??????

naja

New member
אין שום בעיה.

הקינגים(וגם המילקים ) עשויים לאכול נחשים אחרים אבל בד"כ הם נמנעים מלטרוף את בני מינם, במיוחד כשמדובר בפרטים באורך זהה פחות או יותר(יש מגדלים שמגדלים אותם בזוגות ושלישיות ללא בעיה.). בנוסף-כל הקטע של הריבוי קשור גם לפרומונים שהנחשים מפרישים שגורמים לבני מינם להתעסק בעיקר בסקס ופחות באוכל.

מהניסיון שלי עם זעמני אלמוגים ונחשי

מלך זעמני האלמוגים הם נחשים פחדנים ובאמת כמו שכתבו מעדיפים טרף קטן יחסית. וגם נחשים בוגרים נוטים להיות עצבניים מאוד ולפעמים מתנהגים כמו משוגעים אפילו בלי שנוגעים בהם. נחשי המלך הם נחשים רגועים בהרבה ולא כל כך מהירים יחסית לזעמני האלמוגים. הניסיון שלי כולל גידול של כ 10 מינים של נחשי מלך וזעמני אלמוגים ומרוב המינים יצא לי לגדל לפחות שני פרטים. למגדל מתחיל הייתי ממליץ על נחשי מלך וכרכנים מהמינים הנפוצים בארץ, יש גם קרובים משפחה כמו נחשי השור,נחשי האורנים והגופרים שהם יופי של נחשים אבל נהנים לעשות הצגות דבר שעלול להפחיד קצת את מי שלא רגיל לגדל נחשים. מקווה שעזרתי יונתן

למעלה