ראה תשובתי בפורום הסמוך
מה שדמבו 1 שכח לציין בתשובתו זה ש 2000$ לחודש זה שכר דירה לדירת 2 חדרי שינה (וגם זה - באזור "לא משהו" כמו BRIGHTON או ALLSTON). יש פרברים של בוסטון עם PUBLIC SCHOOLS טובים - אבל שכר הדירה בהם גבוה בהתאם... ולדיור בגודל שציינת בהודעה בפורום הסמוך, שכר הדירה בכלל בסדר גודל אחר. גידול ילדים כאן יקר. יקר יחסית לישראל, ויקר גם יחסית לארה"ב. יש לי חברים בניו ג'רסי ששולחים ילד ליום שלם לגן ב 800$ לחודש. לי זה עולה 1800$ לחודש - ואני לא חושב שהגן כאן יותר טוב. אמרת שתרוויח 110 אלף דולר ברוטו. בהנחת יסוד א' - שתמצא רו"ח טוב שיעשה את כל תאומי המס למניהם, ובהנחת יסוד ב' - שלמושל החדש של ה STATE, מיט'ש רומני, לא תהיה בסוף ברירה והוא יאלץ להעלות את ה STATE TAX כדי לסגור את הגרעון התקציבי הענק שהוא ירש, ישאר מזה אחרי מיסים כ 80,000$. זה יוצא 6,600$ לחודש. אז תעבוד ב REVERSE ENGINEERING - תוריד מזה תמיכה בהורים (כמה אתה צריך להפריש בחודש?) עלויות חינוך ילדים (יום שלם? חצי יום?) עלויות מחייה (באיזו רמה? לובשים רק ארמאני, או KMART ו TARGET?) אחזקת ומימון רכב (אחד? שניים?) חיסכון פנסיוני (מי ידאג לך בגיל זיקנה אם לא תדאג לעצמך?) ומה שנשאר זה המקסימום שאתה יכול להוציא על דיור. מסכום זה יגזר בעצם איפה אתה יכול להרשות לעצמך לגור, ובאיזה גודל דירה.