שיהיו כמוני ויש דברים שלא... את המשפט הזה אני אומרת לפעמים בגאווה גדולה, ולפעמים בבהלה (מה גם היא?) ולפעמים, כשמשפט נאמר בקונוטציה השלילית, הוא נאמר בשינוי קטן "את זה הוא עושה בדיוק כמוך"
(להורה השני כמובן או לקרוב משפחה אחר שיכול להחשד בהעברת גנים לא רצויים) ולפעמים זה "איזה מזל, ממש לא כמוני". בעניין הביישנות למשל. אני הייתי ילדה ביישנית מאד ושון בכלל לא, היא מלאה בטחון עצמי ואני מאד מרוצה בגלל זה.
על השני. אני אומרת לבעלי שהיא דומה לו בכל מיני דברים... (במיוחד כשהיא מעוצבנת ולא רגועה ואז אני צוחקת איתו שזה בטח הדם המרוקאי שלו...) ומצד שני בעלי מוצא דברים שבהם היא דומה לי. אני גם חושבת שמה שיש לו קונוטציה שלילית אנחנו מעדיפים להשליך על השני ובדברים החיוביים כל אחד רוצה שהיא תהיה דומה לו.
וברצינות..לדעתנו עמית לקח את הדברים הטובים מכל אחד מאיתנו.. ואת העקשנות שלי..(שאמא שלי אומרת שהיא חיובית..) עמית ויזואלית דומה לאבא..והטמפרמנט שלי.. אבל בסך הכל עסוקים בעניין כל הזמן..
לראות שהילדים דומים להורים עד כדי "העתק" כמעט מדויק. לפחות אצלי...שנים דומים לאשתי( בן ובת) ושניים דומים לי (שוב...בן ובת). אותם התנהגויות, אותם תגובות, אפילו קול דומה, רצונות דומים (כן גם אלה שדומים לי...מתנדבים במד"א...) ונראה לי דפוסי חיים די דומים.. הרבה בריאות אמנון מרגלית
אתמול אבא הרדים את הקטנטני במיטתו (שמחוברת למיטה שלנו), האמצעי הצטרף לחגיגה ושלושתם נרדמו. בשעה היעודה שילחתי גם את הגדול לישון (הייתי עסוקה בשיחת עבודה חשובה) וכשסיימתי את עניניי ובאתי לכסותו הוא לא היה במיטתו, גם האמצעי לא היה במיטתו. אז נכנסתי לחדר שלנו ומה ראיתי? את ארבעת אהובי ישנים ביחד. הם כ"כ דומים לאבא שלהם! כמו בבושקות במידות שונות. הם ישנו אפילו באותה תנוחה. אבל אני תמיד אומרת שבאופי יש להם הרבה ממני (הדברים החיובים, כמובן)
אפילו בשטויות שהם פולטים, ובתנועות ובהכל, השכל שלי וזה מזל, השאר - זה המשפחה שלו. במראה היא ממש שניינו. דוגמא: יש לבעלי אח שאוהב לדבר שטויות והיתה לו תקופה שהוא היה אומר: באח באח באח שבוע שעבר אודיה קמה בבוקר ופתאום אני שומעת אותה אומרת באח באח באח. אני פשוט נשפכתי. כשהוא היה בתקופה הזו היא היתה ממש תינוקת קטנה. והמון תנועות הן כמו של המשפחה של חמותי, פשוט מדהים. אבל למרות זאת היא מקסימה (הילדה לא המשפחה)
אני שמחה לראות "הוכחות" לקשר המשפחתי בינינו. לפעמים בכל מיני דברים קטנים שהוא עושה, בדיוק כמוני.. ולפעמים אני נהנית לראות אותו עם אבא שלו, כל כך דומים..
הבן שלי מאוד דומה לי ולמשפחה שלי. גם בקשיים שהוא עובר. אני רואה את המכשולים שנתקלתי בהם במשך השנים וחושבת שאם היו נותנים לי את העזרה שאני נותנת לו, היה לי יותר קל. היום יש דברים שאני לומדת יחד איתו.
כמובן שמחפשים את הדברים הטובים. אורן מאוד פעילה וזריזה בהתפתחות - אז אבא שלי תמיד מציין שהיא לא יכלה לצאת אחרת, כי היא הרי הבת שלי ואני הייתי בדיוק כמוה. לעומת זה, אני הלכתי בגיל שנה ובעלי בגיל 10 חודשים - אז בהליכה היא כמוהו, התחילה ללכת בגיל 10 חודשים. מה שכן, חיצונית - היא לא דומה לאף אחד משנינו. מידי פעם מישהו אומר שהיא דומה לבעלי למשל - והוא מתמלא בגאווה ליומיים שלמים. חוץ מזה שהיא מאוד עקשנית מיומה הראשון מחוץ לרחם - גם כמו שנינו (אנחנו מזל שור). כרגע לא עולות לי דוגמאות שליליות - אבל בטח יש.
כמו אבא. הדבר הכי מצחיק בו היא ממש כמוהו, הוא ב"נעים בגב". זוגי מת על נעים בגב, וגם אני, וגם גלי, מסתבר. ומה שמצחיק הוא שהם רגישים למגע בדיוק באותה נקודה בגב- אצבע מתחת לשכם השמאלית, רק רפרוף שם גורם לשניהם לקפץ!
אני מאד חלש בדימיון פיזי (ביחוד מאז ששמעתי ממישהו אומר על ילד מאומץ שהוא דומה לאביו ...) אבל אם אנחנו מכירים את תכונותנו, נוכל לזהות דימיון אצל ילדינו. יש לי בן חזק בחשבון ומופזר נורא. זה באמת מזכיר אותי. בן אחר שלי מאד אומנותי - זה לא אני. ומה הייתי רוצה ??? יותר חשוב לי שימשיכו את דרכנו בתפיסת העולם - שישמרו את דרך התורה - דרך הציונות הדתית.