כמה פקטין שמים לקילו פרי?

אורעם1

New member
כמה פקטין שמים לקילו פרי?

הכנתי היום ריבת תות.
שמתי כפית פקטין לק"ג, הריבה עדין נוזלית.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לא משתמשת בפקטין, אבל מצאתי דרך גוגל

כמה תשובות, בינהם של kisslali באוכל של ווינט, שלפירות עתירי פקטין (תפוח, אגס) היא מוסיפה כפית ולפירות דלים בפקטין (כמו תותים) היא מוסיפה כף.
 

אורעם1

New member
תודה רבה

חיממתי את הריבה והוספתי עוד פקטין.
איך את מקרישה ריבת תות ללא פקטין?
 

אורעם1

New member
תודה, מעניין שזה מספיק, צריכה לנסות

כמה ליבות?, קליפות מכמה לימונים?
מיץ לימון גם אני הוספתי.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לקילו פרי אני שמה מיץ מלימון אחד וחותכת את

הקליפה לפרוסות ומוסיפה לסיר. בפירות כמו תות, מוסיפה ליבה (עם הגלעינים) מתפוח אחד לקילו תות.
 

אמרלדה

Active member
גם אמי עליה השלום לא השתמשה בפקטין מעולם

והכינה ריבות מעולות.

היתה שומרת כמה ימים לפני כן ליבות של תפוחים עם הגרעינים (אינני יודעת כמה שמה) וגם היא הוסיפה את קליפות הלימון.

בהצלחה.
 
למעלה