כמה צריך לינוק?

novayanai

New member
כמה צריך לינוק?

שלום, לאחר שהפריחה שלי עברה, ואורית יעצת לי ליצור קשר עם מרכז מידע לתרופות והנקה. התברר לי שבאמת לא הייתי צריכה להשליך את החלב ששאבתי בזמן שלקחתי תרופות. מיד חזרתי להניק אך נראה לי שינאי (7.5 חודשים) לא יונק כמו קודם. בדר"כ שותה ארבע פעמים ביום: 6.30, 11:00, 15:00, 20:00. הוא אוכל פירות ב-09:00, ב-11:00 שותה בקבוק חלב שאוב. ב 11:30 אוכל פרוסת לחם או חלק ממנה. ב 15:00 אוכל קרקר. מה שקורה הוא שכאשר אני שואבת ב 11:00 או יותר מאוחר הכמות היא מאוד קטנה בין 100-120 מ"ל. אתמול הייתי חולה בבית והצלחתי לשאוב רק 30 מ"ל. היום הוא בבית ונתתי לו לינוק בלי שביקש ב 11:20 ונראה שהוא לא שתה הרבה. את הארוחה של 15:00 אני דוחה עכשיו ל 15:30-16:00 ואפילו יותר מאוחר וזה בסדר (רק לידיעתך אני הולכת לגן להניק אותו). שאלתי היא, אם יתנו לו תחליף בגן ואני אנסה להניק אותו ביום שאני בבית (יום רביעי וסופ השבוע) האם יהיה חלב או שהגוף יבין לא לייצר יותר לשעה הזו? הבנתי היא שהנקה היא על פי בקשה אז האם זה לא כך שתמיד יהיה חלב כאשר הוא ירצה לינוק? הרי הוא כבר אוכל מוצקים. מה לעשות, להמשיך לשאוב? עד עכשיו היה לי את המשאבה הכפולה ועכשיו יש לי את המשאבה החשמלית הקטנה. אני מאוד רוצה להמשיך להניק מלא גם בזמן העבודה. תודה על תגובתכן המהירה. אמא של ינאי

לא כל כך חשוב כמה

כאשר תינוק הוא בן 7.5 חודשים ואוכל אוכל מוצק, לא צריך יותר לחשוב על "כמה" הוא יונק. ההנקה היא לא רק תזונה בגיל הזה, אלה מכיל מרכיבים חשובים עבור מערכת החיסון, וכמובן גם מהווה בשבילו חיבוק אוהב עם אימא. כאשר את בבית ( או מבקרת בגן- כל הכבוד!!), ולא שואבת, תניקי כמה שאתם שניכם רוצים. הגוף שלך כל כך רגיל להנקה שהוא ייצר חלב לפי הצורך באותו יום. לגבי השאיבה- 100-120 מ"ל זאת כמות יפה לארוחה אחת ( אני בטוחה שכאשר תבריאי הכל יחזור לשיגרה). האם את צריכה יותר מבקבוק שאוב אחד? הוא אולי יכול לאכול קצת יותר אוכל כי הוא כבר יותר גדול, וזה יאפשר לך להימנע מבקבוק נוסף. עד מתי לשאוב? יש נשים שממשיכות יותר זמן, ויש נשים שפחות. זה תלוי בנסיבות החיים. שיהיה לך בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

novayanai

New member
תודה אבל...

בגן הגננות מתעקשות שינאי צריך לשתות 180 מ"ל והחלב זה עדיין חשוב יותר מהמוצקים. לפי נסיוני אם אני מצליחה כרגע לשאוב רק 100-120 מ"ל זה אומר שזה מה שהוא צריך לא כך? דרך אגב לפני חודש הייתי שואבת כמויות של 250-300 מ"ל... זאת אומרת שאם אני לא אשאב עכשיו ב- 11:00 ביום שאני עובדת אז ביום שאני בבית והוא ירצה לינוק ב-11:00 יהיה חלב?
ולילה טוב

כמויות לא מספיקות

את יכולה להציע בגן לערבב את החלב עם דייסת אורז ואז לא יהיה צורך בנפח כל כך גדול של חלב והוא גם יתרגל לאכול מכפית. לעיתים עיסוי לא השד לפני ההנקה מגביר את כמוית החלב בשאיבה. מחקרים הראו כי לנטילת כמוסות חילבה ללא ריח יש השפעה חיוביות של ייצור החלב (אסור במקרה של לחץ דם נמוך או בעיות סוכר). הרבה פעמים לשתייה קבועה במשך היום ולמנוחת צוהריים יש גם השפעה חיובית על ייצור החלב. כמובן שהגדלת תדירות השאיבה תוכל גם היא להגדיל את ייצור החלב.

novayanai

New member
איך קוראים לכמוסות בלועזית?

אני גרה בהולנד ואינני יודעת איך קוראים לכמוסות פה. בעיקרון אני שותה בזמן העבודה בין 1-1.5ליטר מים אבל בבית זה לא יוצא לי. אני אשתדל ללכת לגן להניק בשעה 11:00. אם רק אניק בלי שאיבה זה גם יגביר את כמות החלב? בטיפת חלב אמרו לי שתינוק בגיל הזה צריך לשתות 500 מ"ל חלב ביום. כמובן שאני לא יודעת כמה הוא יונק אבל אם כמות השאיבה פחתה הנחתי היא שהוא משלים בהנקות הבאות של אותו היום... תודה שוב על התשובה המהירה

כמוסות חילבה

באנגלית השם הוא: Fenugreek אם את יכולה לגשת לגן להנקות זה בודאי השיטה הכי קלה והכי פשוטה להגביר את כמות החלב. אין משאיבה שעובדת טוב כמו תינוק יונק! בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה