כמה קאנג'י

• פותח הנושא jock
  • פורסם בתאריך

jock

New member
כמה קאנג'י

כמה קאנג'י יש בדיוק? כמה לסינים וכמה ליפנים?

MaNitma

New member
עד כמה שאני יודע

יש כמה עשרות אלפים (הן לסינים והן ליפנים). אבל ליפנים יש 1945 קאנג'י סטנדרטיים שקבע משרד התרבות/החינוך (אני לא יודע), שאותם כל תלמיד יפני שמסיים בית ספר צריך לדעת. מעבר לזה כמובן מוסיף, ובדרך כלל גם הכרחי כדי לקרוא הרבה טקטים.

GnomeBubble

New member
אני חושב

שמוג'יקיו (מראת האותיות - פרוייקט יפני שמנסה לתעד כל תו מזרח אסיאתי - לא בהכרח קנג'י - שהוא נתקל בו) תיעדו משהו כמו 80 אלף תוי קנג'י ייחודיים. סביר להניח שלפחות 3/4 מתוכם הם וואריאציות של תו אחר. בכל אופן, יש באמת מספר עצום של קנג'י שקיימים תיארוטית. מעשית, היפנים משתמשים רק בחלק קטן מהקנג'י (הסינים משתמשים ביותר, אבל עדיין בחלק קטן יחסית). אותם 1945 תווי ג'ויו הוגדרו על ידי משרד החינוך היפני כבסיס שכל יפני חייב לדעת. אלה התווים שצריך בשביל לקרוא עיתון. מעבר להם, יש עוד מספר תווים (משהו כמו 100 או 200 נראה לי) שמותר להשתמש בהם בשמות והם בעיקר קנג'י שבאמת משתמשים בהם רק לשמות. עוד מעבר לזה, יש בסביבות 500-1000 קנג'י ששווה לדעת גם אותם אם רוצים להיות מסוגלים לקרוא ספרות יפה ביפנית. בד"כ היפנים כותבים בפוריגנה (היראגאנה בפונט קטן) מעל קנג'ים לא מוכרים איך קוראים אותם, אז אפשר גם להסתדר בלי, אבל אי אפשר להסתמך על פוריגנה לקריאה רציפה.

jock

New member
לא הבנתי מה זה הפוריגנה...

זה כמו למשל ぅぇゃ וכד'? (אלה אותיות בהיראגאנה רק קטנות). ואם אפשר אז הייתי רוצה גם קצת מידע על הקאנג'י של השמות, זה מעניין אותי...

MaNitma

New member
פוריגאנה

בהרבה טקסטים (בעיקר של לימוד וכאלה שמיועדים לילדים) מופיעים מעל הקאנג'י באותיות היראגאנה קטנות איך אמורים לקרוא אותם. זה הפוריגאנה.

למעלה