כמה קלוריות מאזן שלילי..

כמה קלוריות מאזן שלילי..

לא הצלחתי לנסח כותרת נורמלית.. -אז ככה.. אני יודעת שכדי לרדת במשקל צריך מאזן קלוריות שלילי. כמה קלוריות זה 1 קילוגרם? 7000 קלוריות או 7700 קלוריות? -ודבר שני, אני 1.55 ושוקלת 55, אם ככה כמה קלוריות אני שורפת ביום בכללי? לא משנה מה אני אוכלת כרגע, אלא כמה קלוריות בעצם ביום אני אמורה לישרוף כדי שאני אדע כמה לאכול כדי שיהיה לי מאזן קלוריות שלילי?

מלבד אכילה

זה תלוי בפעילות גופנית אשר תעלה את קצב השריפה גם במצב מנוחה... זה תלוי במסת השרירים בגוף לעומת מסת השומן (כנראה). בכל אופן אני קראתי מתישהו בעיתון מזמן, שאדם ממוצע שורף כ1200 קלוריות ביום בפעילות גופנית מדרגה קלה (כמו שטיפת כלים) לא זוכרת בידיוק מה היה רשום שם. בכל אופן זה מאוד משתנה מאדם לאדם כמובן זה גם תלוי במסת הגוף. אני חושבת שלשאלה הזאת אין תשובה חד משמעית, אולי יש דרכים להעריך את זה. כנראה שזה כרוך במדידת כל מיני ערכים, כמו למשל אחוזי שומן? אני רק מעלה השערות.

התכוונתי שריפת קלוריות בסיסית

רק של תהליכי הגוף הקיימים, ה"חיים". לא קשור לכמה אנחנו זזים, אלא כמה פעולות הגוף עצמן נטו, כמה אנחנו שורפים כאשר אנחנו חיים ונגיד לא זזים. הבנתי שבעצם עושים בדיקה כזאת כדי ליבדוק את רמת המטאבלוזים, מי שצריך. אז רציתי לישאול כמה בממוצע בערך.. אבל אם אדם בערך שורף כ1200 קלוריות ביום רגיל עם פעילות מדרגה קלה, אז למה הוא צריך לאכול כ2000-1800 קלוריות? הוא לא ישמין?

אין דבר כזה חיים נטו

אני מסבירה לך בפירוש שזה תלוי בהרבה גורמים. ומי אמר שצריך אדם ממוצע לאכול 2000 קלוריות בשביל לא להשמין? זה תלוי בכל כך הרבה דברים, אפילו בגיל ובמין בהורומנים, ואם קיים אדם שלא יזוז כל שעות היממה אני לא יודעת אם הוא ישרוף יותר מ200 קלוריות. אם השאלה שלך היא תאורטית אז התשובה היא תיאורטית ולא ניתן לדעת. אם רוצה לעשות דיאטה, תגשי לדיאטנית והיא תעריך מה מתאים לך מאוד פשוט. אני לא יודעת מה אם האנשים שהאחרים, אבל אני אישית רזיתי רק שעשיתי ספורט בלי בכלל לספור קלוריות לרגע, עשיתי ספורט בצורה מסודרת ומאומצת ורזיתי, ולא עשיתי חשבון בכלל למה שאכלתי. כל אחד בדרכו, והכי כדאי להתייעץ עם אנשים המקצוע.

ido29

New member
לדניאלה

זו שאלה מעט מסובכת מכיוון שבשבועים הראשונים של הדיאטה הגוף מפרק חלבונים ומים (מפרק שרירים) ב1 גרם חלבון יש 3 קלוריות לאחר כשבועיים הגוף מתחיל לפרק שומנים ב1 גרם שומן יש 9 קלוריות. חילוף החומרים בכל אדם בהתאם לגיל מצב גופני וכו שונה מאדם לאדם. פירוש המושג חילוף חומרים הוא סך כל האנרגיה (הקלוריות) שמתבזבזת על תהליכים פנימים של הגוף בלבד. כגון דפיקות הלב שמירת חום הגוף, העברת חומרים לתאים עיכול וכו. אם גופך צורך לדוגמה 1500 קלוריות ליום ואת מחליטה לתת לגופך 1200 קלוריות משמע שיהיה לך מאזן שלילי של 300 קלוריות ליום

אז אם לפי מה שאתה אומר ש:

שבשבועים הראשונים של הדיאטה הגוף מפרק חלבונים ומים (מפרק שרירים) ב1 גרם חלבון של 3 קלוריות ולאחר כשבועיים הגוף מתחיל לפרק שומנים ב1 גרם שומן יש 9 קלוריות, אז זאת אומרת שרק לאחר תקופה מסויימת הגוף בעצם שורף יותר קלוריות מאשר בתחילת הדיאטה? אבל זה לא נראה לי הגיוני משום שתמיד שמעתי שככל שממשיכים בדיאטה , הגוף שורף פחות ופחות קלוריות וקצב הירידה הופך להיות יותר איטי.

שאלה נוספת לגבי עגבניות..

לפני כמה זמן שמעתי שעגבנייה קצת פוגעת בקצב הירידה במשקל בזמן הדיאטה, מעטה את תהליכי העיכול או משהו כזה.. מישהו שמע על זה? זה נכון?

קלוריות

ע"מ לשרוף 1 קג שומן יש להכנס למאזן שלילי וסהכ לשרוף 9000 קקל. 1 גר שומן=9 קקל. יש לקחת בחשבון שירידת משקל נובעת גם מירידה במסת שריר, שינוי במאזן נטוזלים וכו.

למעלה