כמה קלוריות עלי לצרוך ליום כדי לרזו

קובי122

New member
כמה קלוריות עלי לצרוך ליום כדי לרזו

לרזות ? גובהי 190 משקלי145 קג, מבנה גוף רחב.

yuvalfrr

New member
תשובה לא מוסמכת

האם הגעת למשקל הנ"ל ע"י תזונה ירודה מאוד (אכילת שטויות-חטיפים, משקאות מתוקים, מטוגנים וכו') או שמדובר בבעיה בעיקר גנטית? כל אדם שורף כמות שונה של קלוריות מדי יום. המטרה בדיאטה - להיות במאזן קלורי שלילי (לצרוך פחות קלוריות ממה שאתה שורף), וע"י הגירעון יתבצע בגוף תהליך של שריפת שומן. משקלך גבוה מאוד, ולכן בתחילת התהליך , אם תתמיד, תראה מיידית ירידה משמעותית מאוד במשקל , ככל שתמשיך הירידה תהיה יותר ויותר איטית , אך אם לא תוותר היא תמשיך עד שתגיע למטרה. היות ואני לא יודע כמה קלוריות אתה שורף ביום קשה לי לומר לך כמה לצרוך , אבל בוא נאמר שאם תצרוך עד 1500-1800 תבטיח לעצמך ירידה במשקל מדי יום ביומו. כדאי מאוד להוסיף לזה גם פעילות אירובי של 4-6 פעמים בשבוע (40 דק' לפחות כל פעם - שחיה, ריצה, אפניים), הפעילות האירובית תשרוף לך קלוריות נוספות, מה שיגביר את קצב הירידה במשקל או לחילופין יאפשר לך לצרוך 2000-2200 קלוריות ועדיין לרדת במשקל. הקטע הקשה ביותר הוא הבחירה בדרך ולהתחיל ללכת בה. ותאמין לי בהתחלה הסיפוק הוא גבוה מאוד. בשבועות הראשונים תוכל בקלות לרדת 1 ק"ג לשבוע, וזה לדעתי יעודד אותך מאוד להתמיד. תחסל מהתפריט שלך כל מאכל שהוא זבל (ממתקים, מתוקים, מטוגנים, עוגות) ותשתה אך ורק מים והרבה. תאמין לי, זה לא קשה בסופו של דבר, רק צריך תמיכה, אמונה ורצון. התוצאה שווה את זה עשרות מונים. בהצלחה!

רון ו

New member
עוד תשובה לא מוסמכת

הסכוי שהבעיה גנטית אינו שכיח, אך להשפעה סביבתית או משפחתית יש בהחלט להתיחס. בדיקה רפואית ודיאטנית מגיע לך גם כשרות מקופות החולים, השתמש בה! חישוב הצריכה הקלורית היומית הוא לפי 30 קלוריות ל ק"ג משקל גוף לירידה במשקל מתאים ערך נמוך של כ 25 קלוריות לק"ג משקל דהיינו 3600 קלוריות - כפליים ממה שהוצע לך. חשוב להדגיש שזהו ערך ממוצע בלבד. ניתן ואפשר גם במהלך הדיאטה ובהמשך בשמירה כשנוי אורח חיים לטעום מעט אוכל "ירוד מאוד" אין צורך להתנזר. לא מומלץ להיכנס לפעילות כמו ריצה בעודף משקל גדול כנ"ל עדיף פעילות כמו הליכה כדי לא להזיק למפרקים. יש אפשרות תאורטית לרדת מהר מאוד במצבך - אך זהו לא מדד להצלחה... במקום להתלהב מדי, שמור את המוטיבציה גם לשנים שאחרי הירידה השמירה מהווה אתגר מתמשך של שנים. ההצלחה בידך.

קובי122

New member
תודה גם לך.אני משתדל לצרוך פחות מ

2000 קל´ ליום תוך גיוון ושמירה על איכות.

קובי122

New member
תודה על התשובה האיכפתית והמפורטת.

הגעתי למשקל זה לאחר עליה איטית ורצופה במשך 24 השנים שעברו מחתונתי שאז שקלתי 103 ק"ג והייתי חטוב לחלוטין.(כאמור יש לי מבנה גוף מסיבי) אינני אוכל כלל ג´נק פוד ובכלל לא נוגע בממתקים.

קלוריות

שאלה זו תלויה בעוד מספר גורמים ונתונים, מעבר למה שאתה מציין חשוב לדעת כמה קלוריות למשל אתה אוכל (ושותה)ביום, כמה אתה פעיל גופנית וכו'.

קובי122

New member
עבודתי כרוכה בפעילות גופנית מתונה

וקשה לי להעריך כמה קלוריות אני צורך ליום ,

למעלה